Nyheder • 11/02/2016
Fem skarpe til Business Advisoren
I Fynsk Erhvervs NEXT Level-tilbud bliver én eller flere Business Advisorer tilknyttet en virksomhed for at sparre og vejlede om en konkret udviklings- eller vækstorienteret udfordring eller mulighed. Vi har stillet John Klindt, der er associeret partner i rådgivervirksomheden Business Broker og Business Advisor for flere NEXT Level-virksomheder, fem skarpe spørgsmål.
NEXT Level er et tilbud til virksomheder, der vil have kvalificeret sparring ift. et udviklingsmål. Til det formål får virksomhedene tilknyttet én eller flere Business Advisor(er), som kan vejlede virksomheden med lige præcis de udfordringer eller de muligheder, den står overfor.
John Klindt er associeret partner i rådgivervirksomheden Business Broker – og så er han Business Advisor for flere NEXT level-deltagere.
Vi har givet ham fem skarpe spørgsmål om, hvilke virksomheder, der har gavn af en Business Advisor, hvad en Business Advisor kan gøre for en virksomhed, og hvilke udfordringer det fynske erhvervsliv står over for i dag.
1. Hvilke typer virksomheder har gavn af at få tilknyttet en Business Advisor?
– Virksomheder, der er i mellemstadiet for opstart og fuldt opererende advisory boards eller bestyrelser – som er tæt på ‘proof of business’, og som inden for ét til to år vil have stort udbytte af at have et advisory board eller en professionel bestyrelse.
2. Hvad kan en Business Advisor gøre for en virksomhed?
– Business Advisor skal lede dem på vej i den rigtige retning med forretningsmodeller og forberede dem på at fungere med et advisory board eller en bestyrelse. De skal være der til at sparre om alle de ideer, som de får, og samtidig være med til at kvalificere deres beslutninger.
3. Hvad oplever du som de største udfordringer i de virksomheder, du møder som Business Advisor?
– Det er egentlig at “have snuden i sporet midt på vejen”. At sikre, at man kommer fremad og ikke danser rundt på stedet ved at ændre holdning med tre dages mellemrum.
4. Hvad er typiske opgaver for en Business Advisor?
– Sparring om strategi, drøftelser af forretningsmodel, prissætning ift. værdi, flytte fokus over på værdi for kunden fremfor produkt. Det er klassiske eksempler.
5. Hvad ser du som det fynske erhvervslivs største udfordring og største mulighed i dag?
– Største udfordring er at kunne få erhvervslivet til at samarbejde og præge kommunerne (det offentlige) til at samarbejde over grænserne i stedet for at bekæmpe hinanden. Vi skal se Fyn som et hele med Odense som den store drivkraft. Men vi skal også få Odense til at forstå, at resten af Fyn ikke bør være en kampplads for Odense til at gøre sig selv større, men at det er vigtigt for både kommunerne, Fyn og Odense, at man står sammen og sikrer diversitet ift. det, de enkelt kan.