Nyheder • 11/02/2016

Fem skarpe til Business Advisoren

Administrerende direktør, Klindt Industriudvikling og bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv

I Fynsk Erhvervs NEXT Level-tilbud bliver én eller flere Business Advisorer tilknyttet en virksomhed for at sparre og vejlede om en konkret udviklings- eller vækstorienteret udfordring eller mulighed. Vi har stillet John Klindt, der er associeret partner i rådgivervirksomheden Business Broker og Business Advisor for flere NEXT Level-virksomheder, fem skarpe spørgsmål.

NEXT Level er et tilbud til virksomheder, der vil have kvalificeret sparring ift. et udviklingsmål. Til det formål får virksomhedene tilknyttet én eller flere Business Advisor(er), som kan vejlede virksomheden med lige præcis de udfordringer eller de muligheder, den står overfor.

John Klindt er associeret partner i rådgivervirksomheden Business Broker – og så er han Business Advisor for flere NEXT level-deltagere.

Vi har givet ham fem skarpe spørgsmål om, hvilke virksomheder, der har gavn af en Business Advisor, hvad en Business Advisor kan gøre for en virksomhed, og hvilke udfordringer det fynske erhvervsliv står over for i dag.

1. Hvilke typer virksomheder har gavn af at få tilknyttet en Business Advisor?

– Virksomheder, der er i mellemstadiet for opstart og fuldt opererende advisory boards eller bestyrelser – som er tæt på ‘proof of business’, og som inden for ét til to år vil have stort udbytte af at have et advisory board eller en professionel bestyrelse.

2. Hvad kan en Business Advisor gøre for en virksomhed?

– Business Advisor skal lede dem på vej i den rigtige retning med forretningsmodeller og forberede dem på at fungere med et advisory board eller en bestyrelse. De skal være der til at sparre om alle de ideer, som de får, og samtidig være med til at kvalificere deres beslutninger.

3. Hvad oplever du som de største udfordringer i de virksomheder, du møder som Business Advisor?

– Det er egentlig at “have snuden i sporet midt på vejen”. At sikre, at man kommer fremad og ikke danser rundt på stedet ved at ændre holdning med tre dages mellemrum.

4. Hvad er typiske opgaver for en Business Advisor?

– Sparring om strategi, drøftelser af forretningsmodel, prissætning ift. værdi, flytte fokus over på værdi for kunden fremfor produkt. Det er klassiske eksempler.

5. Hvad ser du som det fynske erhvervslivs største udfordring og største mulighed i dag?

– Største udfordring er at kunne få erhvervslivet til at samarbejde og præge kommunerne (det offentlige) til at samarbejde over grænserne i stedet for at bekæmpe hinanden. Vi skal se Fyn som et hele med Odense som den store drivkraft. Men vi skal også få Odense til at forstå, at resten af Fyn ikke bør være en kampplads for Odense til at gøre sig selv større, men at det er vigtigt for både kommunerne, Fyn og Odense, at man står sammen og sikrer diversitet ift. det, de enkelt kan.

Paneldebat om attraktive arbejdspladser: Tid, tillid og tydelighed

Hvordan skaber vi sunde virksomheder og attraktive arbejdspladser på Fyn – og hvordan balancerer vi de mange hensyn i en kompleks tid? Det var omdrejningspunktet for en levende paneldebat på Fynsk ErhvervsTopmøde.

Video: Årets Tietgenpris-modtager bygger byer og fællesskaber

Tietgenprisen 2025 går til Per Jørgensen – medejer og bestyrelsesformand i 5E Byg A/S og drivkraft bag en lang række initiativer, der har sat tydelige aftryk i Middelfart og på Fyn.

Ekspert: Virksomheder skal holde fokus på det væsentlige

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Albani: Tillid starter hos ledelsen – det er noget vi opbygger sammen

I dagens Danmark er tillid en forudsætning for overhovedet at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Det har ændret måden, man driver bryggeri på hos Royal Unibrew.

Novo Nordisk i Odense: “Vi kommer ikke med spidse sko”

Når Stine Wolf Randrup træder op til debatten på Fynsk ErhvervsTopmøde den 30. april, bliver det med et klart budskab: Novo Nordisk er kommet til Odense for at blive – men med stor respekt for det fællesskab, de træder ind i. “Vi går ind i det her med ydmyghed. Vi ved, vi starter højt og […]

Kolster risikerer at sige nej til ordrer – tiltrækning af medarbejdere er blevet en ledelsesdisciplin

Hos Tømrer- og snedkerfirma Kolster A/S i Middelfart er der gang i hjulene. Men uden nok medarbejdere til at følge med efterspørgslen risikerer direktør Tue Christiansen at skulle sige nej til opgaver, han gerne ville tage ind. Markedet er der. Kunderne er der. Men for at kunne sige ja, kræver det folk – og dem […]

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen