Nye partnervirksomheder

Nyheder • 23/06/2022

Erhvervsnetværk giver værdifuld sparring i hverdagen

I en årrække har Fynsk Erhvervs netværksgrupper lagt grunden til masser af vigtige beslutninger i det fynske erhvervsliv. En af dem, der har været med på nærmeste hold, er Astrid Rechnagel, som siden 2017 har været blandt facilitatorerne for Fynsk Erhvervs netværksgrupper.

“Det er afsindigt inspirerende at være så tæt på det fynske erhvervsliv, hvor jeg oplever, at lederne har et fællesskab, hvor de kan vende vigtige beslutninger og have sparring med ligesindede i et fortroligt forum,” fortæller Astrid Rechnagel, som også glæder sig over de udviklingsmuligheder, som virksomhedsejernes dialog medfører.

“Vi mødes seks gange om året, og vi tager altid udgangspunkt i de emner, der rører deltagerne.

Og vi har en god blanding af gæsteindlæg, interne oplæg og sparring på virksomhedscases. Og fordi de ikke kommer fra de samme brancher, så er det min overbevisning, at de fleste går hjem med masser af inspiration og nye vinkler på hverdagen, når vi har været sammen”, konstaterer Astrid Rechnagel, som i det daglige blandt andet er lektor på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

En af deltagerne på Ejerledernetværket er Claus Lethenborg, der er stifter og direktør i blomstervirksomheden Bloomit, og han bekræfter til fulde Astrid Rechnagels betragtninger.

“Et godt netværk handler i høj grad om, hvad deltagerne selv lægger i det af kræfter, og jeg synes generelt, at alle tager vores netværksdage meget seriøst, så vi har nogle gode samlinger, hvor vi rykker os fagligt,” konstaterer Claus Lethenborg, der er glad for den tværfaglighed, som netværket tilbyder.

Det giver helt sikkert værdifulde input til driften af min virksomhed,

og jeg er slet ikke i tvivl om, at vores sparring og dialoger har betydet, at jeg har fået vendt nogle betragtninger på en måde, så jeg efterfølgende har været klædt bedre på til at træffe de rigtige beslutninger for Bloomit,” lyder det videre fra Claus Lethenborg.

___________________________________________________

Netværkstilbud: Styrk din markedsværdi som professionelt bestyrelsesmedlem

Der er lige nu ledige pladser for de rigtige profiler i Fynsk Erhvervs Bestyrelsesnetværk, så hvis du ønsker sparring til din professionelle bestyrelseskarriere i et fortroligt forum.

Tempur-direktør: Netværk giver inspiration og indsigt

Mark Reeh Pedersen er glad for den faglige og personlige sparring, som han får fra ligestillede i andre brancher i sit netværk ved Fynsk Erhverv

Erhvervsledere tager netværket med på golfbanen

Intensiv fortrolighed og spændende dialoger. Og så en fælles glæde ved at spille golf. Det er, hvad de 16 fynske erhvervsledere i Fynsk Erhvervs Business Challenge Golf-netværk får, når de 11 gange om året mødes til deres fælles netværksdage.

Ledelseskonference: Den attraktive arbejdsplads

Den 5. oktober inviterer Fynsk Erhverv og UCL til Ledelseskonference: den attraktive arbejdsplads, hvor Christian Ørsted fortæller om, hvordan det aktuelle begreb om psykologisk tryghed kan være en af løsningerne på ledelses- og fastholdelsesproblematikkerne.

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget. Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad […]

Bliv klogere på Tyskland og lær det bedste vinområde i Tyskland at kende

De danske virksomheder har gode muligheder for at komme ind på det tyske marked. Ifølge virksomhedskonsulent, Sandra Neelmeyer, er der et stort potentiale indenfor digitale løsninger, hvor de skandinaviske lande er langt foran sammenlignet Tyskland.

Små skridt til stærke resultater ved øget fokus på ansvarlighed

I disse år stiger kravene til ansvarlighed, transparens og dokumentation for både store og små virksomheder. Derfor sætter Fynsk Erhverv og Lise Bendix fra STRONG SMALL STEPS fokus på emnet den 23. august. Vi har talt med Lise Bendix om bl.a. vigtigheden af at stille skarpt på ansvarlighed i virksomhederne.

Møde med transportministeren giver grund til optimisme på Fyn

Den fynske infrastruktur står højt på Fynsk Erhvervs politiske dagsorden. Derfor har vi netop været forbi transportminister Trine Bramsen for at sikre et fortsat stærkt fokus på de fynske vejprojekter og broafgifterne over Storebælt.

Lederes tilstedeværelse på sociale medier er en vigtig opgave

Synlighed er vigtigt. Vi ved, at når kunderne skal vælge leverandør og produkter er kendskab vigtigt. Vi ved, at det er nemmere at tiltrække medarbejdere, når man har et stærkt brand. Men i 2022 er det ikke nok at virksomheden kommunikerer. Enhver leder i 2022 skal kommunikere – internt som eksternt. I artiklen kommer kommunikationsrådgiver Julie Lindegaard med en række gode råd til, hvordan du gør.

Tour de France-festen vil sætte sit tydelige præg på Fyn

Den 1. juli rammer det legendariske cykelløb Tour de France Danmark. På andendagen afsluttes etapen i Nyborg og tusindvis af fynboer kommer til at mærke den gule feber. Optakten mærker man særligt i hotelbranchen, hvor Nyborg nu melder fuldt booket og øvrige hoteller på Fyn følger trop.

Virksomheder skal slås for lærlingene

Der har i årenes løb været mange eksempler på, at lærlingene på erhvervsuddannelserne har måttet kigge langt efter lærepladser. I dag er problemet det modsatte, og ifølge Lars Bregnehøj, der er direktør på Syddansk Erhvervsskole, vil udfordringen for virksomhederne blive endnu mere markant i de kommende år.

Bæredygtig fynsk virksomhed med eksportdrømme

Den fynske virksomhed Biotrans Nordic tilbyder løsninger inden for håndtering og genanvendelse af organisk affald, og har i det seneste år haft en øget efterspørgsel på ca. 25 procent. Dermed er der for alvor gang i hjulene igen efter en ufrivillig opbremsning grundet Covid-19.