Nyheder • 23/06/2022

Erhvervsnetværk giver værdifuld sparring i hverdagen

I en årrække har Fynsk Erhvervs netværksgrupper lagt grunden til masser af vigtige beslutninger i det fynske erhvervsliv. En af dem, der har været med på nærmeste hold, er Astrid Rechnagel, som siden 2017 har været blandt facilitatorerne for Fynsk Erhvervs netværksgrupper.

“Det er afsindigt inspirerende at være så tæt på det fynske erhvervsliv, hvor jeg oplever, at lederne har et fællesskab, hvor de kan vende vigtige beslutninger og have sparring med ligesindede i et fortroligt forum,” fortæller Astrid Rechnagel, som også glæder sig over de udviklingsmuligheder, som virksomhedsejernes dialog medfører.

“Vi mødes seks gange om året, og vi tager altid udgangspunkt i de emner, der rører deltagerne.

Og vi har en god blanding af gæsteindlæg, interne oplæg og sparring på virksomhedscases. Og fordi de ikke kommer fra de samme brancher, så er det min overbevisning, at de fleste går hjem med masser af inspiration og nye vinkler på hverdagen, når vi har været sammen”, konstaterer Astrid Rechnagel, som tidligere havde en karriere i det private erhvervsliv og idag blandt andet er lektor på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

En af deltagerne på Ejerledernetværket er Claus Lethenborg, der er stifter og direktør i blomstervirksomheden Bloomit, og han bekræfter til fulde Astrid Rechnagels betragtninger.

“Et godt netværk handler i høj grad om, hvad deltagerne selv lægger i det af kræfter, og jeg synes generelt, at alle tager vores netværksdage meget seriøst, så vi har nogle gode samlinger, hvor vi rykker os fagligt,” konstaterer Claus Lethenborg, der er glad for den tværfaglighed, som netværket tilbyder.

Det giver helt sikkert værdifulde input til driften af min virksomhed,

og jeg er slet ikke i tvivl om, at vores sparring og dialoger har betydet, at jeg har fået vendt nogle betragtninger på en måde, så jeg efterfølgende har været klædt bedre på til at træffe de rigtige beslutninger for Bloomit,” lyder det videre fra Claus Lethenborg.

___________________________________________________

Pernille gør comeback med kurs mod Pyrenæerne

Efter et års pause melder Pernille Dahl Wagner, indehaver af pandekageforretningen Gopa.club, klar til Business Challenge og årets udfordring på toppen af Col du Tourmalet i Pyrenæerne. Efter et års pause, står det klart for mig, at det er et utroligt stærkt netværk. Der er noget at hente både på motionen og det forretningsmæssige. “Det gør noget ved […]

Netværket styrker Tinas lederevner

Som ejerleder i regnskabshuset Regnskab & Administration med godt 30 ansatte har Tina Berg Svendsen nok at se til i det daglige. I april 2023 blev ledergruppen udvidet, så de nu er tre om opgaven. Ikke desto mindre har hun fast prioriteret at sætte tid af til deltagelse i netværksgrupper. Og ifølge Tina Berg Svendsen […]

20 års optimering kræver et nyt navn

I Stentransporten Vissenbjerg har Heine Pedersen i 20 år arbejdet så intenst på at føre faderens livsværk til nye højder, at et navneskifte helt bogstaveligt talt lurer i nær fremtid.

Netværket styrker Tinas lederevner

Som ejerleder i regnskabshuset Regnskab & Administration med godt 30 ansatte har Tina Berg Svendsen nok at se til i det daglige. I april 2023 blev ledergruppen udvidet, så de nu er tre om opgaven. Ikke desto mindre har hun fast prioriteret at sætte tid af til deltagelse i netværksgrupper. Og ifølge Tina Berg Svendsen […]

Ekspert: Vi er midt i en teknologisk eksplosion

Da internettet for alvor blev introduceret for menigmand i midten af 90’erne var det de færreste, der kunne forestille sig den betydning, som teknologien skulle få for samfundet i løbet af de næste årtier. Men ifølge IT-ekspert Tim Frank Andersen er det intet at regne imod de forandringer, som verden går i møde i de […]

20 års optimering kræver et nyt navn

I Stentransporten Vissenbjerg har Heine Pedersen i 20 år arbejdet så intenst på at føre faderens livsværk til nye højder, at et navneskifte helt bogstaveligt talt lurer i nær fremtid.

Gør din affaldshåndtering til en konkurrencefordel

Når Fynsk Erhverv den 26. oktober afholder Fynsk Miljødag i samarbejde med virksomhederne Marius Pedersen, European Recycling Platform og OKNygaard A/S, kan deltagerne tage masser af konkrete forretningsfordele med hjem fra arrangementet. Det lover miljøkonsulent Ole Strøm der er repræsentant for den odenseanske del af virksomheden Marius Pedersen og er blandt landets førende inden for […]

Har du helt styr på producentansvaret for emballage?

Om mindre end to år skal alle danske virksomheder, der anvender emballage i en eller anden form, leve op til en lang række krav om rapportering, indsamling, sortering og genanvendelse. Er du klar? Kom til Fynsk Miljødag 2023 d. 26. oktober og få viden, løsninger og svar.

Montana: Vi skal være dygtige for at blive i Danmark

I den sydfynske familievirksomhed Montana Furnitures har udviklingen  aldrig gået stærkere, end den gør i dag. Driften bliver løbende automatiseret på alle områder, hvor det er muligt, fokus på bedre bæredygtighed er stadig skarpere og digitaliseringen er rykket højt op på bestyrelsens dagsordenen.

40 fynske erhvervsledere besejrede Mont Ventoux

I september besejrede Fynsk Erhvervs netværksgruppe Business Challenge Cykling årets ultimative udfordring i Provence. Blandt de cyklende er adm. direktør Kim Aage Birkerød Nielsen, der fortæller om sin erfaring med netværket og hvilken styrke sparringen på turene og virksomhedsbesøgene giver ham - både personligt og fagligt. 

Offentlig velfærd skal understøtte virksomhederne

De politiske planer for det kommende år er ved at tage form. Med statsministerens åbningstale og åbningsdebatten i folketinget i sidste uge er banen kridtet op for 167 nye lovforslag og -ændringer. Og i de fynske kommuner er serviceniveauet nu lagt fast for 2024 i forbindelse med godkendelsen af de kommunale budgetter. Fem generationer på arbejdsmarkedet samtidig og udsigt til en kraftigt faldende arbejdsstyrke stiller nye krav til virksomhederne. Det skal den offentlige velfærd understøtte.

Digitalisering skal gøre dyr og gæster glade i Zoo

Odense Zoo investerer i digitalisering og automatisering for at hæve dyrevelfærden og give gæsterne får bedre oplevelser.