Nyheder • 07/04/2016

Eksponentiel vækst: “Et A4-ark skal foldes 51 gange, før det når solen”

Én af Danmarks mest succesfulde digitage iværksættere, Tim Frank Andersen, var hovedtaler ved Fynsk ErhversTopmøde torsdag den 31. marts. Foran over 110 fynske erhvervsledere fortalte han om, hvordan han aldrig har oplevet et så interessant tidspunkt i sin 30-årige karriere som netop nu. 

Fynsk Erhverv afholdt generalforsamling og FYNSK ErhvervsTopmøde den 31. marts.

Se billeder fra Fynsk ErhvervsTopmøde på Fynsk Erhvervs Facebook-side. 

Efter generalforsamlingen gav Tim Frank Andersen, partner i In2Media, manden bag Mobile Pay og én af Danmarks mest succesfulde iværksættere og førende eksperter i digitalisering og disruption, et inspirerende og højaktuelt indlæg om ‘Digitaliseringens muligheder og trusler for virksomhederne’.

Tim Frank Andersen har været digital iværksætter i 30 år, men han har aldrig oplevet så interessant og omvæltende en tid, som den der 1netop er startet.

– Digitaliseringen kommer vitterligt til at forandre alting. Det er ikke bare noget, folk som mig siger for at virke interessante. Og vi er først lige steget på udviklingen der, hvor den eksponentielle vækst er begyndt, sagde Tim Frank Andersen og fortsatte:

– I 2005 kunne man købe et SD-kort med 128 MB plads for den samme pris, som et SD-kort med 128 GB plads kostede i 2014. Samme pris, men 1.000 gange mere computerkraft. Og allerede nu er det faktisk steget til 4.000 gange så meget computerkraft for samme pris. Man kalder det Moore’ s lov – at hver 18. måned har vi dobbelt så meget regnekraft til samme pris. Det er det, der gør den digitale udvikling så voldsom – den sker eksponentielt og vil nok blive ved med at gøre det i et godt stykke tid endnu.

Tim Frank Andersen fortalte, at teknologier som YouTube, SmartPhones, Spotify, Netflix, Twitter, Mobile Pay, Facebook, Instagram, Ipads, Uber, AirBnB og mange andre, som fuldstændig former vores liv og virksomheders forretningsmodeller i dag, allesammen er opstået inden for de seneste godt 10 år.

– Hvad mon der sker i de næste 10 år? Rigtig meget. Så meget er i hvert fald sikkert. Og hvis man ikke konstant forsøger at have fingeren på pulsen, så bliver man udkonkurreret af dem, der har. På Fortune 500 liste over USAs største virksomheder er den gennemsnitlige levetid for virksomhederne på listen faldet fra 75 år i 1975 til 15 år i dag, og 89% af virksomhederne på den første udgave er forsvundet, sagde Tim Frank Andersen.

Eksponentiel udvikling?
Eksponentiel udvikling betyder, at virksomheder og brancher – og alle andre – i dag har langt kortere til at reagere på en udvikling end hidtil.

– For at illustrere voldsomheden ved eksponentiel udvikling kan vi gøre det tankeforsøg, at et A4-ark kan foldes uendeligt. For at det kan nå de 384.000 km til månen, skulle det kun foldes 42 gange. For at nå til solen skal det foldes 51 gange, og for at nå de 93 milliarder lysår, som er det samlede univers’  kendte udbredelse, skulle man blot folde arket 103 gange, fortalte Tim Frank Andersen.
Eksponentiel

– Der er tre væsentlige spørgsmål, I bør stille jer selv: Hvor kommer forandringen fra, der vil ramme os og vores industri? Hvad gør vi i dag for at spotte disruptive teknologier og styrke vores innovationsevne? Og hvad er de tre væsentligste tiltag, jeg vil foreslå, at vi kommer i gang med?

Tim Frank Andersens slideshow er meget omfattende, hvorfor det er komprimeret og klippet op i enkeltdele herunder. 

Tim Frank Andersen 1

Tim Frank Andersen  213

Tim Frank Andersen  3

Tim Frank Andersen 4

Tim Frank Andersen 5

Tim Frank Andersen 6

 

 

 

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]