Nyheder • 30/09/2014

EKF: “Vi er en slags statsgaranteret kassekredit”

Finansiering og sikring af kapital er meget væsentlige faktorer, når danske virksomheder skal samhandle med udlandet. Især for nye eller små- og mellemstore virksomheder er det tit nødvendigt med kapitalsikring, før en ordre falder i hus.

Eksport Kredit Fonden (EKF) er en fond under Erhvervs- og Vækstministeriet, som siden 1922 har hjulpet danske virksomheder med at gennemføre handler med udlandet.

Hvis din forretning er sund, hvis den udenlandske kundes kreditværdighed er i orden, hvilket EKF selv vurderer, og hvis dine eksportforretninger også gavner Danmark, så kan EKF garantere, at din virksomhed og din bank – eller den udenlandske kunde – får pengene tilbage, skulle der ske noget med forretningen.

“Typisk garanterer vi for mellem 80- og 90% af handlen. Vi kan groft sagt hjælpe virksomheder med at få en større kassekredit, end virksomhederne kan få igennem deres banker,” fortæller Kim Richter, afdelingsdirektør i EKF.

“Rigtig mange handler med udlandet ville aldrig være blevet til noget, hvis det ikke var fordi, vi kunne komme med en statsstemplet garanti til at bakke det op med,” fortsætter han.

Læs mere om, hvad EKF hjælper danske virksomheder med lige her. 

“Ved de udenlandske handler kan vi f.eks. hjælpe med en SMV-garanti, som er er en garanti fra os til den danske bank, så den danske bank kan give den udenlandske kunde kredit. Selvom den udenlandske kunde på den måde betaler over en længere periode, får den danske virksomhed den fulde betaling med det samme. SMV-garantier sikrer rigtig meget handel med udlandet.”

Endnu intet boom på de nye markeder
Selvom den danske handel med lande i Asien, Østeuropa og Sydamerika er stigende, oplever EKF ikke noget decideret boom i efterspørgslen efter garantier på de nye markeder.

“Der har været en stigning, men der er lige så stort behov for sikring af kapital i handlen med vores nærområder som på de nye markeder, og vi samhandler stadig langt mest med landene omkring os,” fortæller Kim Richter.

Alle typer danske virksomheder gør brug af EKF, men det er især nye virksomheder og små og mellemstore eksportvirksomheder, som har brug for den statsgaranterede kapitalsikring for at gennemføre handler.

Lindø-virksomhed fik ordre med den canadiske flåde
Odense Maritime Technology (OMT) er en ung virksomhed, der arbejder med skibsdesign fra bl.a. Lindø Industripark.

OMT har på trods af virksomhedens unge alder vundet en stor ordre fra den canadiske flåde – og det selvom flåden stillede en meget stor leverancegaranti, som OMT ikke selv kunne levere.

​”Uden EKF’s medvirken havde vi aldrig kunnet byde på den kontrakt, og vi havde heller ikke fået den,” fortæller Knud Sant, bestyrelsesformand hos OMT.

Læs hele historien om Odense Maritime Technologys handel med den canadiske flåde her. 

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]

Er du ny direktør i Fynsk Erhverv?

Vil du arbejde dedikeret for at fremme rammer og vilkår for det fynske erhvervsliv? Fynsk Erhverv mangler en visionær direktør med kommerciel forståelse og politisk tæft. Hvis det er dig, får du mulighed for at blive frontpersonen for Fyns erhvervslivs mest interessante netværksorganisation! Tæt på medlemmerne Fynsk Erhverv er en medlemsfinansieret organisation, som arbejder benhårdt […]

CFB Industri i vækst: Ledelse, fusion og strategi

Det er sjældent, at virksomhedsfusioner og generationsskifter forløber uden gnidninger, og slet ikke, når begge dele sker samtidig. Men det er ikke desto mindre i store træk, hvad der skete for CFB Industri