Nye partnere i 2021

Nyheder • 06/01/2022

Ebrofrost med til at så fremtidens frø

I Ørbækvirksomheden Ebrofrost, som har specialiseret sig i kogning og frysning af ris, korn og pasta til den europæiske fødevareindustri, er der fast fokus på at være på forkant med udviklingen for at bevare positionen som en førende spiller på markedet.

Det fokus inkluderer i høj grad medarbejderskaren, hvor Ebrofrost blandt andet lægger stor vægt på at tiltrække nyuddannede for at sikre virksomhedens løbende udvikling.

Vi vil gerne være med til at plante nogle små frø, som kan udvikle sig og vokse sig store hos os. Det er en del af vores samfundsansvar som virksomhed, at vi er med til at udvikle kommende generationer, og samtidig er det vores erfaring, at når vi lægger kræfter i de unge, kan vi få endnu mere igen

“Det er vigtigt for vores udvikling som virksomhed, at vi tør tro på det, og at vi har udviklingspotentialet i tankerne, når vi møder unge mennesker, som har den rigtige personlighed,” fortæller Henrik Rosenlund, som er fabrikschef i Ebrofrost.

En af virksomhedens seneste unge ansatte er maskinmesteruddannede Páll Skaalum Mikkelsen, som var tilknyttet Fynsk Erhvervs NextTalent-program for nyuddannede, da han blev ansat ved Ebrofrost efter et kort forløb.

“For mig betød forløbet hos Fynsk Erhverv, at jeg fik bedre styr på mit cv, og at jeg fik meget mere fokus på de egenskaber, som var interessante med arbejdsgiverens øjne,” siger Pall Skaalum Mikkelsen, der har fået nok at se til lige fra førstedagen i NextTalent-forløbet:

Jeg er uddannet maskinmester, og fra begyndelsen har jeg hjulpet med virksomhedens vedligehold, hvor jeg går sammen med klejnsmede, smede og så videre og hjælper dem i det daglige. Det er kæmpestort, og jeg har nye spændende udfordringer hver dag

Og netop vedligehold og et nyt syn på tingene er to af kodeordene, som Henrik Rosenlund og Ebrofrost fokuserer på, når virksomheden ser på fremtidens muligheder og udfordringer.

“Udviklingen går meget hurtigt mod øget bæredygtighed, og derfor skal vi bruge folk, der kan tænke smart og tænke nyt. Vi gør alt, hvad vi kan for at undgå hårdt fysisk arbejde. Hvis vi kan være forudseende og løse tekniske udfordringer, før vi skal reparere, så er det meget energieffektivt, og den slags mennesker vil vi gerne være med til at udvikle,” konstaterer Henrik Rosenlund, der vil gøre sit til, at Páll Skaalum Mikkelsen slår rod i Ørbæk-virksomheden:

“Vi vil jo gerne se frøene spire og vokse sig store, og jeg er ret sikker på, at han bliver her.”

Du kan læse meget mere om NextTalent og om, hvordan du som nyuddannet eller som repræsentant for en virksomhed kan komme med i programmet her.

Formandens nytårshilsen

Godt nytår! Et nyt år ligger foran os, og med det nye år åbner der sig nye muligheder for de fynske virksomheder. Dansk økonomi er på rekordtid gået fra minusvækst og masser af tabte arbejdspladser til en absolut højkonjunktur. Aktuelt har vi kurs mod den måske højeste vækst i 15 år. Det gælder også på […]

Nye ansigter på eksportkontoret

På eksportkontoret ekspederer vi hver dag mange eksportkunder og dokumenter. Vi lægger stor vægt på at yde en høj service og gøre processen nem for vores kunder. Vi ser frem til at ekspedere dine dokumenter!

Fynsk infrastruktur – en del af noget større

Hvert år går virksomheder og samfundet glip af mia. af kroner som følge af trængsel i trafikken. Tal fra Aalborg Universitet viser, at forsinkelsestimerne i 2016 svarede til 77 mio. tabte køretøjstimer.

Tempur-direktør: Netværk giver inspiration og indsigt

Mark Reeh Pedersen er glad for den faglige og personlige sparring, som han får fra ligestillede i andre brancher i sit netværk ved Fynsk Erhverv

Ti markedstrends, som enhver virksomhed bør kigge ind i

Lars Tvede giver - som avatar - sit bud på ti markedstrends, der kommer til at præge den nære fremtid

Hans Christian Munck stolt over Tietgen-prisen

Da Munck-gruppens administrerende direktør Hans Christian Munck gik på scenen for at modtage årets Tietgen-pris, var han stolt på både egne og virksomhedens vegne

Gør som Base2Charge – find din næste medarbejder igennem NextTalent Programmet

I den nyetablerede Tommerup-virksomhed Base2Charge, der udvikler ladestandere til elbiler, var succes i overflod ved at tage pusten fra direktør John Nyhøj Kristensen. En del af den udfordring er nu blevet løst med NextTalent

Lav uddannelsesaftalerne i december, så I sikrer jer de dygtigste elever

Erhvervsskolerne er utroligt glade for samarbejdet med virksomhederne, og at der indgås flere og flere lærepladsaftaler med eleverne. Det er der to grunde til, nemlig at eleverne skal færdiggøre deres uddannelse i virksomhederne, og at vi som samfund dermed sikrer os en tilgang af dygtige faglærte i fremtiden.

Hans Christian Munck modtager Tietgenprisen 2021

“Når vi ser på tidligere prismodtagere – senest Camilla Haustrup Hermansen, Plus Pack – er Tietgenprisen en eftertragtet og prestigefyldt erhvervspris på Fyn. Jeg vil sammenligne prisen med Sportens “Hall of Fame” – men her kan vi tillade os at kalde den Fynsk Erhvervs “Hall of Fame”, sagde Søren Jan Nielsen, bestyrelsesformand i Tietgen og […]