Nyheder • 03/03/2016

Danmark EUs mest digitale land: “Topplacering er ingen sovepude”

Danmark er igen i år Europas mest digitale land. Det viser Europa-Kommissionens nyeste indeks for virksomheders og det offentliges digitalisering i medlemslandene, som netop er offentliggjort. “Det er positivt, at Danmark ligger i top, men det betyder på ingen måde, at vi kan hvile på laurbærrene”, udtaler Jytte Reinholdt.

EU-kommissionens indeks for medlemslandenes grad af digitalisering, det såkaldte Digital Economy and Society Index (DESI), er netop offentliggjort for seneste år. Indekset måler bl.a. landenes digitalisering på baggrund af udbredelsen af bredbånd, integration af digital teknologi i virksomheder, borgernes digitale kompetencer, samt brugen af internettet og digitalisering i det offentlige. 

Danmark klarer sig godt på alle parametrene og er samlet set i front i EU. 

– Den digitale udvikling bevæger sig rigtig hurtigt i disse år, og det er afgørende, at vi har gode rammevilkår for, at virksomhederne kan udnytte de nye muligheder til at skabe vækst. Jeg er derfor glad for at se, at Danmark fortsat er helt i front i Europa på et så afgørende område, udtaler Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse om indekset. 

Ministeren erkender dog samtidig, at Danmark stadig har et stort, uforløst potentiale i digitaliseringen. 

– Mere end en tredjedel af danske små og mel­lemstore virksomheder anvender dog kun it i begrænset omfang. Industrialisering 4.0 og digital vækst, herunder udnyttelse af nye muligheder gennem fx øget automatisering og bedre udnyttelse af data, bliver afgørende for virksomheder og borgere i Danmark. Her skal vi formå at bruge vores førerposition til at gribe de nye digitale muligheder. Og det er afgørende, at vi som regering får skabt gode vækstvilkår, så vi understøtter den digitale udvikling – og får et ’Danmark i vækst’, fortæller Troels Lund Poulsen. 

Topplacering er godt, men der er lang vej endnu
Fynsk Erhverv Danmarks topplacering i EU-kommissionens indeks er interessant, men advarer imod at tro, at vi kan læne os tilfredse tilbage af den grund.

– På parameteret Integration of Digital Technology, der måler erhvervslivets digitalisering, er der mange EU-lande, der har en lige så god måling som Danmark, og generelt er flere af vores nærmeste konkurrenter ikke særligt langt bagefter os, så selvom det selvfølgelig er ubetinget positivt, at Danmark ligger i top, betyder det på ingen måde, at vi kan hvile på laurbærene, udtaler Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv, og fortsætter:

– Digitalisering er kun ét parameter for det danske erhvervslivs konkurrencedygtighed, og selvom det er vigtigt, så får det ikke de andre konkurrenceparametre til at blive mindre vigtige. Samtidig er vi også nødt til at påpege, at hvis man er en dansk virksomhed placeret et sted i landet, hvor internet- og telefonforbindelsen er langsom og ustabil, så hjælper det ikke, at Danmark samlet set er det mest digitale land i EU. Det er stadig nødvendigt at optimere den digitale infrastruktur i Danmark på den korte bane.

 

Paneldebat om attraktive arbejdspladser: Tid, tillid og tydelighed

Hvordan skaber vi sunde virksomheder og attraktive arbejdspladser på Fyn – og hvordan balancerer vi de mange hensyn i en kompleks tid? Det var omdrejningspunktet for en levende paneldebat på Fynsk ErhvervsTopmøde.

Video: Årets Tietgenpris-modtager bygger byer og fællesskaber

Tietgenprisen 2025 går til Per Jørgensen – medejer og bestyrelsesformand i 5E Byg A/S og drivkraft bag en lang række initiativer, der har sat tydelige aftryk i Middelfart og på Fyn.

Ekspert: Virksomheder skal holde fokus på det væsentlige

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Albani: Tillid starter hos ledelsen – det er noget vi opbygger sammen

I dagens Danmark er tillid en forudsætning for overhovedet at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Det har ændret måden, man driver bryggeri på hos Royal Unibrew.

Novo Nordisk i Odense: “Vi kommer ikke med spidse sko”

Når Stine Wolf Randrup træder op til debatten på Fynsk ErhvervsTopmøde den 30. april, bliver det med et klart budskab: Novo Nordisk er kommet til Odense for at blive – men med stor respekt for det fællesskab, de træder ind i. “Vi går ind i det her med ydmyghed. Vi ved, vi starter højt og […]

Kolster risikerer at sige nej til ordrer – tiltrækning af medarbejdere er blevet en ledelsesdisciplin

Hos Tømrer- og snedkerfirma Kolster A/S i Middelfart er der gang i hjulene. Men uden nok medarbejdere til at følge med efterspørgslen risikerer direktør Tue Christiansen at skulle sige nej til opgaver, han gerne ville tage ind. Markedet er der. Kunderne er der. Men for at kunne sige ja, kræver det folk – og dem […]

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen