Nyheder • 03/05/2016

Cykelnetværk fører til fordobling af areal – og kontrakter til fire virksomheder

Tool Denmark har bygget en 1.100 kvm tilbygning til deres eksisterende bygninger i Tietgenbyen i Odense. Udvidelsen kom i stand som følge af kontakter skabt i Fynsk Erhvervs erhvervsnetværk, BUSINES CHALLENGE Cykling, og det er virksomheder fra netværket, der har stået for at anlægge bygningen. 

Tool Denmark fra Odense har næsten fordoblet virksomhedens areal med en ny tilbygning. Den kom i stand som en direkte konsekvens af erhvervsnetværket BUSINESS CHALLENGE Cykling i Fynsk Erhverv.

– Vi havde gået og tænkt på, at vi på et tidspunkt nok skulle udvide vores kapacitet, men det gik fra tanke til handling igennem netværket, fortæller Jan Hansen, direktør i Tool Denmark.

Tool Denmarks oprindelige lokaler er på 1.300 kvm. Med den nye tilbygning øges det til i alt 2.400 kvm. Den nye tilbygning indeholder mødelokaler og administration samt øget plads til afprøvning af specialværktøjer. Med udvidelsen er der plads til at udvide produktionen.

– Den giver plads til vækst og til at åbne op for andre forretningsmuligheder. Til at diversificere produktionen simpelthen, siger Jan Hansen.

Arbejde til fire (fem) netværksvirksomheder  
– Kruse Dania, Karsten Tubæk ApS, Creo Arkitekter og PM Installationer har stået for tilbygningen, og alle de virksomheder har repræsentanter i cykelnetværket. Stort set alle, der har arbejdet på projektet, har været med i BUSINESS CHALLENGE Cykling, og det ender nok også med, at Danske Bank kommer til at stå for finansieringen gennem en kontakt i netværket. Uden netværket ville vi nok have været nødt til at hyre en projektleder til at holde styr på det hele, fortæller Jan Hansen.

En organisk udvikling
– Samarbejdet har derudover også kastet yderligere opgaver af sig mellem de deltagende virksomheder – og med andre deltagere i BUSINESS CHALLENGE Cykling.

– Netværket lægger stor vægt på, at vi præsenterer vores firmaer, så det ikke bare er en cykelklub, men et erhvervsnetværk – med noget god motion ved siden af. Dermed kommer de her samarbejder til at opstå organisk, når vi snakker om, hvad vi laver og kan tilbyde, og hvad vi har brug for. Vi har fået stor indsigt i hinandens virksomheder, så det sker nærmest helt af sig selv, at vi giver opgaver til hinanden, siger Jan Hansen.

Første virksomhed i Tietgenbyen
TOOL Denmark er en ung, dynamisk virksomhed, etableret i Odense i 2001. Det er én af de få europæiske virksomheder, der har specialiseret sig i udvikling og produktion af specialværktøjer inden for stansning og bukning, men leverer også standardværktøjer inden for stanser, bukke og knive. Udover i Danmark har TOOL Denmark på nuværende tidspunkt kunder på det svenske, norske, tyske og hollandske marked inden for en bred vifte af  industrier.

TOOL Denmark tæller i dag ca. 20 medarbejdere, hvoraf de fleste har arbejdet i værktøjsbranchen i mere end 20 år.

Virksomheden var den første til at åbne op i Tietgenbyen i Odense.

– Vi ligger perfekt midt i landet og med hurtig adgang til motorvejen, fortæller Jan Hansen.

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]