Nyheder • 03/09/2015

Business Challenge 2015: Fem dages intensiv bjergkørsel, sightseeing og netværk

Business Challenge 2015 kulminerer i disse dage med den årlige tur til udlandet, der denne gang går til de sydfranske Pyrenæere. Lange cykeldage kombineres med erhvervsnetværk og sightseeing på den fem dage lange udflugt. 

Fra d. 2. til 6. september er Business Challenge – Fynsk Erhvervs eget cykelerhvervsnetværk – i de franske Pyrenæere for at teste, om sæsonens træning kan stå mål med nogle af verdens mest berømte bjergruter.

Det er nu, erhvervslederne skal teste deres egne grænser for at se, hvad der er muligt. Noget, de kan tage med sig tilbage til virksomhederne og deres dagligdag.

Udover mange timers cykling på spændende cykelruter byder dagene også påCol_tourmalet_01 netværk mellem deltagerne samt lidt sightseeing i det utroligt smukke hjørne af Europa.

Netværket indlogeres i den sydvestfranske by Lourdes, der er berømt som verdens tredjemest besøgte rejsemål for katolske pilgrimme, og allerede på førstedagen forcerer de fynske erhvervsledere den berømte bjergtop Hautacam, hvor Bjarne Riis stadig har Tour de France-hastighedsrekorden, da han tilbage i 1996 kørte op ad bjerget med et gennemsnit på 23,39 kilometer i timen. 

– 13 timer efter vi tager afsted fra Danmark, sidder vi på cyklen i Pyrenæerne, fortæller Kay Caspersen, som faciliterer netværket på fjerde år.

Rytterne kommer til at cykle på veje, som Tour de France-feltet meget ofte har kørt på i verdens hårdeste cykelløb. Udover Hautacam skal Business Challenge- rytterne f.eks. også over den berømte Tourmalet-stigning, der er det mest benyttede bjerg i Tour-historien.


At finde sit tråd

Business Challenge har to følgebiler med, som forsyner rytterne med vand og energibarer på de lange bjergstrækninger.

Ruterne er som udgangspunkt planlagt som heldagsture, og ‘feltet’ bliver hurtigt spredt på de lange stigninger.

Lourdes– Der er arrangeret to ruter plus et alternativ til hver dag, da rytterne i Business Challenge kører på forskelligt niveau. Nogle har været i netværket alle årene, mens andre er med for første gang. Så vi samler op på grupperne på toppen af bjergene og nede i dalene, så ingen kommer til at køre alene, forklarer Kay Caspersen.

Business Challenge har trænet til turen hele sæsonen hjemme i Danmark, men ifølge Kay Caspersen er det aldrig muligt at forberede cykelryttere helt på bjergkørsel.

“I bjergene gælder det om at finde sit eget tråd, som man kan holde i lang tid uden at gå helt død.”

– Det er meget svært at træne til den slags stigninger hjemme i Danmark, for vi har ikke steder, hvor det bare bliver ved med at gå opad. Når man kører op ad en bakke i Danmark, gør man det typisk ved at bruge eksplosiv energi i et kort tidsrum, men det er slet ikke sådan, man skal køre i bjergene. Bjergkørsel kan faktisk bedst sammenlignes med at cykle i strid modvind i lang tid, siger han og fortsætter:

– I bjergene gælder det om at finde sit eget tråd, som man kan holde i lang tid uden at gå helt død. Det betyder så også, at rytterne med det samme bliver spredt. Hvis man træder bare en brøkdel hårdere i pedalerne, end ens rytme kan klare, så bliver du meget træt meget hurtigt. Det ser man også i Tour de France, hvor ryttere simpelthen ikke kan følge med en konkurrent, som ser ud til at køre i næsten samme tempo, men bare er den lille smule hurtigere.

Mellem Alper og Dolomitter
Som cykellandskab er Pyrenæerne en mellemting mellem Dolomitterne  og de franske Alper. Der er ikke så konstante stigningsprocenter som i Alperne, men heller ikke så stejle stigninger som i Business Challenge 2014Dolomitterne.

Men som ved al anden bjergkørsel er der udfordringer, der går igen.

– Luften er tyndere i bjergene, og det påvirker nogen ryttere meget. Men man ved først, hvordan man reagerer, når man har prøvet det. Og så er der nedkørslerne, som altid er en udfordring. De er faktisk utroligt hårde, fordi man skal sidde på en bestemt måde over meget lange stræk og samtidig koncentrere sig om at punktbremse på de rigtige tidspunkter. Det sker tit, at rytterne holder nogle pauser på vej ned, fordi de simpelthen bliver udmattede af den krævende kørsel, fortæller Kay Caspersen.

– Samtidig sker der også noget psykologisk, når man er oppe i de højder. Det er anderledes at tonse ned ad en banke i Danmark, end det er at køre på et bjerg, hvor man kan se, der er meget langt ned på den ene side. Det er også meget nemmere at gå over en bjælke, der ligger på jorden, end én, der er løftet to meter op i luften.

ESG-strategien er bestyrelsens ansvar – Er din SMV-bestyrelse klædt på?

Af Professor Annabeth Aagaard, Aarhus Universitet I takt med at EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) trækker virksomhederne tættere på en ny virkelighed, står danske SMV’er over for en afgørende transformation. CSRD kræver, at store virksomheder systematisk rapporterer på en lang række ESG-parametre, herunder deres samlede CO₂-aftryk. Dette indebærer ikke blot deres egen udledning (Scope […]

Direktør Jytte Reinholdt forlader Fynsk Erhverv i 2025

Efter 17 år som direktør har Jytte Reinholdt meddelt Fynsk Erhvervs bestyrelse, at hun ønsker at overlade stafetten til en ny direktør i løbet af 2025. Beslutningen vil først træde i kraft, når en passende afløser er fundet. “Under Jytte Reinholdts ledelse har Fynsk Erhverv gennemgået en markant udvikling. Organisationen og bestyrelsen er blevet professionaliseret, […]

Revy-ejer: “Jeg er vant til at skabe noget ud af ingenting”

Lars Arvad er direktør og ejer af Odense Sommerrevy, en af Danmarks førende revyer. Virksomheden drives i dag med en professionel bestyrelse og et strategisk fokus, der sikrer både kunstnerisk og økonomisk succes. Lars Arvad har selv haft en central rolle i udviklingen, fra at stå for alt i starten til at samarbejde med erhvervsfolk, […]

Nytårskur og boblende netværk

Til årets nytårskur i Fynsk Erhverv var huset fyldt med engagerede medlemmer, der kom til en inspirerende eftermiddag fyldt med netværk, videndeling og spændende oplæg om det nye års muligheder og udfordringer for erhvervslivet. Bestyrelsesleder Henrik Neelmeyer bød velkommen og satte ord på nogle af de muligheder, 2025 kan bringe for erhvervet. Direktør Jytte Reinholdt […]

Nytårshilsen 2025

Når vi siger farvel til 2024 og byder 2025 velkommen, er det en oplagt anledning til at reflektere over året, der er gået, og se fremad mod de muligheder og udfordringer, der ligger foran os.

Flere fynske virksomheder står foran et generationsskifte

Behovet for generationsskifte blandt små og mellemstore virksomheder har aldrig været større, fordi mange ejere nærmer sig pensionsalderen, samtidig med at flere ejere allerede sælger deres livsværk, når de er 45-50 år gamle.

Lokal vidensdeling driver udviklingen af HR-rollen

HR har en unik mulighed for at tage en endnu mere aktiv rolle i udviklingen af fremtidens bæredygtige organisationer. Og det er præcis, hvad virksomhederne i Fynsk Erhvervs HR-netværk gør. Fynsk Erhvervs HR-netværk er vi ikke bare med på sidelinjen – vi er med til at sætte kursen. HR er ikke blot en støttefunktion eller […]

Videnforum: Adgang til ny viden i et fortroligt forum

Fynsk Erhvervs Videnforum har siden 2022 tilbudt erhvervsledere en unik platform for strategisk sparring, videndeling og personlig udvikling. Her mødes ledere fra forskellige brancher i et fortroligt rum, hvor konkrete problemstillinger bliver diskuteret, erfaringer bliver delt, og nye løsninger bliver skabt. Møderne er professionelt faciliteret og sikrer, at deltagerne får konkrete redskaber, inspiration og løsninger […]

Lars Bak: Samtaler på cyklen er noget særligt

Ifølge eks-pro Lars Bak, så er cykelture perfekte til at lære hinanden at kende. Og kombinationen af cykling, erhvervsliv og personlig udvikling er det perfekte match.