Nyheder • 23/06/2016

Bryggeriekspert: Samarbejde giver fynsk øl en stor fremtid

Mikrobryggerier er i de seneste år skudt skudt op som svampe over hele verden, og Fyn er ingen undtagelse. For at ruste sig bedst muligt har de fynske bryggerier i stor grad valgt at stille sig skulder ved skulder i stedet for at slås om de samme markedsandele. Og den satsning giver pote, fortæller bryggeriekspert Leif Typkær, der netop har vist en større delegation af irske brygmestre rundt på øen.

“Irerne er ellers nok i den bedre del af øleliten, men de var meget imponerede over, hvad de så, og der var flere af dem, der mente, at vores mikrobryggerier måske var en halv snes år længere fremme i udviklingen, end deres. Vores irske gæster var også imponerede over, at alle bryggerierne havde et så bredt sortiment og så mange varianter. I Irland har de enkelte bryggerier ikke alle øltyper på repertoiret,” fortæller Leif Typkær, der har beskæftiget sig med øl siden 1965, hvor han blev uddannet brygmester på Den Skandinaviske Bryggerhøjskole.

Han har blandt andet været brygmester og direktør på Bryggeriet Vestfyens i Assens og på Albani Bryggerierne, og Typkær glæder sig over udviklingen:

“Jeg synes, at det er meget positivt, at bryggerne på Fyn arbejder så godt sammen, og at der er bred enighed om, at vi skal arbejde sammen. Vi er meget anerkendte rundt om i verden, og jeg synes virkelig, at det er spændende, at vi nu har fået en uddannelse som ølsommelier på Kold College, og desuden er der et rigtig godt samarbejde med SDU,” konstaterer Leif Typkær, som selv er blandt underviserne på ølsommelieruddannelsen og i øvrigt har fungeret som konsulent ved etableringen af et nyt malteri i Refsvindinge.

Ifølge Leif Typkær skyldes samarbejdet, at bryggerierne – store som små – har indset, at deres primære udfordringer ikke skal findes blandt ligestillede på Fyn.

“Den største konkurrent til de gode fynske øl er vinen. Men der er ingen grund til andet end optimisme. Fremtiden er rigtig god for den fynske brygbranche – Der er en hel del, der sælger uden for øen, og der er også nogle stykker, der eksporterer øl ud af landet,” lyder det videre.

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]