Nyheder • 05/10/2015

Bro mellem SDU og erhvervslivet via netværk i Fynsk Erhverv

Kompetencekometerne er et nyt initiativ, der aktivt bygger bro mellem studerende ved Syddansk Universitet og det fynske erhvervsliv. Små og mellemstore virksomheder kan igennem Kompetencekometerne løse marketingrelaterede opgaver af faguddannede studerende uden at sætte ekstra personale af til oplæring og projektstyring. Virksomhederne får sikret kvalificeret løsning af opgaverne og kan uden forpligtigelser afprøve nye ressourcer og kompetencer i virksomheden – og de studerende får værdifulde point til cv’et. Initiativet blev hjulpet igang igennem Fynsk Erhvervs Business Challenge-netværk. 

Kompetencekometerne er et nyt initiativ, som blev skudt igang ved hjælp af én af initiativtagernes erhvervsnetværk i Fynsk Erhvervs Business Challenge.

Det særlige ved Kompetencekometerne er, at de studerende får backup og sparring fra en erfaren og professionel mentor inden for fagområdet.

– Kompetencekometerne opstod, fordi vi oplevede, at mange små- og mellemstore virksomheder godt kan bruge studerende til hjælp med opgaver, men at de ofte ikke har ressourcerne til at oprette en hel stilling til dem, og at de måske også er nervøse ved, om kvaliteten af opgaver lavet af studerende lever op til en standard, de vil betale for. Der er mentoren i Kompetencekometerne virksomhedens garant for kvalitet og et ordentligt udført stykke arbejde, fortæller Helene Fast Seefeldt fra SDU Erhverv til Fynsk Erhverv.

På den måde bygger kompetencekometerne bro mellem de studerende og det fynske erhvervsliv, der er kendetegnet ved mange små- og mellemstore virksomheder.

– De studerende er også glade for at få professionel sparring med mentoren – samtidig med at de får konkret erhvervserfaring, fortæller Helene Fast Seefeldt.

Godt netværk er karrierefremmende
Christian Bang Bové er sammen med Helene Fast Seefeldt initiativtager bag projektet, og han fungerer desuden som mentor for de studerende i Kompetencekometerne. Han er selvstændig digital rådgiver med ni års erfaring som forsideredaktør og redaktionschef på tv2.dk.

“For mit eget vedkommende gjorde jeg blandt andet brug af mit erhvervsnetværk fra Fynsk Erhverv, Business Challenge, hvor fynske erhvervsledere cykler sammen, da vi skulle begynde pilotprojektet. Faktisk har jeg cyklet sammen med tre af de første fire virksomheder til Kompetencekometerne, og der er ingen tvivl om, at det personlige forhold gjorde det væsentligt lettere at komme i gang.”

– I min egen virksomhed stødte jeg tit på problemet, når virksomheder skulle have løftet små opgaver. De havde ikke selv kompetencerne eller tiden til at ansætte kvalificeret studentermedhjælp, og på SDU var udfordringen den samme med omvendt fortegn. De havde alle de dygtige studerende, men jobbene var ikke slået op. Med kompetencekometerne kan jeg hjælpe parterne til at mødes under kontrollerede vilkår, og indtil nu har det været en forrygende succes, hvor de studerende har kunnet bruge deres ny tilegnede viden til at få rigtige job. Virksomhederne har løftet sig på kommunikationen og markedsføringen og samtidig har de nu fået øjnene op for alle de kapaciteter, der findes på SDU, siger Christian Bové og fortsætter:

– Ud over at de unge får værdifuld erfaring, så får de også opbygget det erhvervsnetværk, resten af deres karriere bygger på. For mit eget vedkommende gjorde jeg blandt andet brug af mit erhvervsnetværk fra Fynsk Erhverv, Business Challenge, hvor fynske erhvervsledere cykler sammen, da vi skulle begynde pilotprojektet. Faktisk har jeg cyklet sammen med tre af de første fire virksomheder til Kompetencekometerne, og der er ingen tvivl om, at det personlige forhold gjorde det væsentligt lettere at komme i gang. De kendte mig og vidste, jeg kunne stå inde for kvaliteten. Og nu har vi ingen problemer med at tiltrække fynske virksomheder, som har tidsbegrænsede marketingrelaterede opgaver, fortæller Christian Bang Bové og fortsætter:

– Konceptet passer rigtig godt til det fynske erhvervsliv, fordi der er så mange mindre virksomheder, som måske ikke umiddelbart har ressourcerne eller opgaverne til at hyre en fast studentermedhjælp, men som har enkelte marketingopgaver, de gerne vil have hjælp til at løse.

De skabte kontakten
IT-virksomheden Bach, Drud & Larsen A/S er blandt de virksomheder, der gennem Fynsk Erhvervs Business Challenge-netværk kom i kontakt med Christian Bang Bové fra Kompetencekometerne.

– Igennem kompetencekometerne fik vi kontakten til SDU, det var det vigtigste, fortæller Kenneth Drud, direktør og partner i BDL, og fortsætter:

– Men hos os førte det faktisk til, at vi ansatte to studentermedhjælpere på timebasis og ikke kun på i det tidsbegrænsede forløb. Vi er meget positive overfor alle initiativer, der bringer de studerende og erhvervslivet tættere sammen, og vi har været meget glade for vores ansættelser.

Marketing og kommunikation er kun begyndelsen
Indtil videre løser Kompetencekometerne kun opgaver, der relaterer sig til marketing, men initiativet kan meget vel blive udvidet.

– Vi har hurtigt fået så gode erfaringer, at vi tænker, Kompetencekometerne kan udvides til andre fagområder. IT og optimering af processor er oplagte områder, hvor både studerende og virksomheder kan få noget ud af et mentordrevent samarbejde, slutter Helene Fast Seefeldt.

For yderligere information om Kompetencekometerne kontakt:

Christian Bové

Konsulent/Mentor

christian@bangbove.dk

Telefon: 31 209 209

 

Helle Voss Marker

Projektleder, SDU Erhverv

hvm@sdu.dk

Telefon: 21 17 76 13

ESG-strategien er bestyrelsens ansvar – Er din SMV-bestyrelse klædt på?

Af Professor Annabeth Aagaard, Aarhus Universitet I takt med at EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) trækker virksomhederne tættere på en ny virkelighed, står danske SMV’er over for en afgørende transformation. CSRD kræver, at store virksomheder systematisk rapporterer på en lang række ESG-parametre, herunder deres samlede CO₂-aftryk. Dette indebærer ikke blot deres egen udledning (Scope […]

Direktør Jytte Reinholdt forlader Fynsk Erhverv i 2025

Efter 17 år som direktør har Jytte Reinholdt meddelt Fynsk Erhvervs bestyrelse, at hun ønsker at overlade stafetten til en ny direktør i løbet af 2025. Beslutningen vil først træde i kraft, når en passende afløser er fundet. “Under Jytte Reinholdts ledelse har Fynsk Erhverv gennemgået en markant udvikling. Organisationen og bestyrelsen er blevet professionaliseret, […]

Revy-ejer: “Jeg er vant til at skabe noget ud af ingenting”

Lars Arvad er direktør og ejer af Odense Sommerrevy, en af Danmarks førende revyer. Virksomheden drives i dag med en professionel bestyrelse og et strategisk fokus, der sikrer både kunstnerisk og økonomisk succes. Lars Arvad har selv haft en central rolle i udviklingen, fra at stå for alt i starten til at samarbejde med erhvervsfolk, […]

Nytårskur og boblende netværk

Til årets nytårskur i Fynsk Erhverv var huset fyldt med engagerede medlemmer, der kom til en inspirerende eftermiddag fyldt med netværk, videndeling og spændende oplæg om det nye års muligheder og udfordringer for erhvervslivet. Bestyrelsesleder Henrik Neelmeyer bød velkommen og satte ord på nogle af de muligheder, 2025 kan bringe for erhvervet. Direktør Jytte Reinholdt […]

Nytårshilsen 2025

Når vi siger farvel til 2024 og byder 2025 velkommen, er det en oplagt anledning til at reflektere over året, der er gået, og se fremad mod de muligheder og udfordringer, der ligger foran os.

Flere fynske virksomheder står foran et generationsskifte

Behovet for generationsskifte blandt små og mellemstore virksomheder har aldrig været større, fordi mange ejere nærmer sig pensionsalderen, samtidig med at flere ejere allerede sælger deres livsværk, når de er 45-50 år gamle.

Lokal vidensdeling driver udviklingen af HR-rollen

HR har en unik mulighed for at tage en endnu mere aktiv rolle i udviklingen af fremtidens bæredygtige organisationer. Og det er præcis, hvad virksomhederne i Fynsk Erhvervs HR-netværk gør. Fynsk Erhvervs HR-netværk er vi ikke bare med på sidelinjen – vi er med til at sætte kursen. HR er ikke blot en støttefunktion eller […]

Videnforum: Adgang til ny viden i et fortroligt forum

Fynsk Erhvervs Videnforum har siden 2022 tilbudt erhvervsledere en unik platform for strategisk sparring, videndeling og personlig udvikling. Her mødes ledere fra forskellige brancher i et fortroligt rum, hvor konkrete problemstillinger bliver diskuteret, erfaringer bliver delt, og nye løsninger bliver skabt. Møderne er professionelt faciliteret og sikrer, at deltagerne får konkrete redskaber, inspiration og løsninger […]

Lars Bak: Samtaler på cyklen er noget særligt

Ifølge eks-pro Lars Bak, så er cykelture perfekte til at lære hinanden at kende. Og kombinationen af cykling, erhvervsliv og personlig udvikling er det perfekte match.