Nyheder • 05/10/2015

Bro mellem SDU og erhvervslivet via netværk i Fynsk Erhverv

Kompetencekometerne er et nyt initiativ, der aktivt bygger bro mellem studerende ved Syddansk Universitet og det fynske erhvervsliv. Små og mellemstore virksomheder kan igennem Kompetencekometerne løse marketingrelaterede opgaver af faguddannede studerende uden at sætte ekstra personale af til oplæring og projektstyring. Virksomhederne får sikret kvalificeret løsning af opgaverne og kan uden forpligtigelser afprøve nye ressourcer og kompetencer i virksomheden – og de studerende får værdifulde point til cv’et. Initiativet blev hjulpet igang igennem Fynsk Erhvervs Business Challenge-netværk. 

Kompetencekometerne er et nyt initiativ, som blev skudt igang ved hjælp af én af initiativtagernes erhvervsnetværk i Fynsk Erhvervs Business Challenge.

Det særlige ved Kompetencekometerne er, at de studerende får backup og sparring fra en erfaren og professionel mentor inden for fagområdet.

– Kompetencekometerne opstod, fordi vi oplevede, at mange små- og mellemstore virksomheder godt kan bruge studerende til hjælp med opgaver, men at de ofte ikke har ressourcerne til at oprette en hel stilling til dem, og at de måske også er nervøse ved, om kvaliteten af opgaver lavet af studerende lever op til en standard, de vil betale for. Der er mentoren i Kompetencekometerne virksomhedens garant for kvalitet og et ordentligt udført stykke arbejde, fortæller Helene Fast Seefeldt fra SDU Erhverv til Fynsk Erhverv.

På den måde bygger kompetencekometerne bro mellem de studerende og det fynske erhvervsliv, der er kendetegnet ved mange små- og mellemstore virksomheder.

– De studerende er også glade for at få professionel sparring med mentoren – samtidig med at de får konkret erhvervserfaring, fortæller Helene Fast Seefeldt.

Godt netværk er karrierefremmende
Christian Bang Bové er sammen med Helene Fast Seefeldt initiativtager bag projektet, og han fungerer desuden som mentor for de studerende i Kompetencekometerne. Han er selvstændig digital rådgiver med ni års erfaring som forsideredaktør og redaktionschef på tv2.dk.

“For mit eget vedkommende gjorde jeg blandt andet brug af mit erhvervsnetværk fra Fynsk Erhverv, Business Challenge, hvor fynske erhvervsledere cykler sammen, da vi skulle begynde pilotprojektet. Faktisk har jeg cyklet sammen med tre af de første fire virksomheder til Kompetencekometerne, og der er ingen tvivl om, at det personlige forhold gjorde det væsentligt lettere at komme i gang.”

– I min egen virksomhed stødte jeg tit på problemet, når virksomheder skulle have løftet små opgaver. De havde ikke selv kompetencerne eller tiden til at ansætte kvalificeret studentermedhjælp, og på SDU var udfordringen den samme med omvendt fortegn. De havde alle de dygtige studerende, men jobbene var ikke slået op. Med kompetencekometerne kan jeg hjælpe parterne til at mødes under kontrollerede vilkår, og indtil nu har det været en forrygende succes, hvor de studerende har kunnet bruge deres ny tilegnede viden til at få rigtige job. Virksomhederne har løftet sig på kommunikationen og markedsføringen og samtidig har de nu fået øjnene op for alle de kapaciteter, der findes på SDU, siger Christian Bové og fortsætter:

– Ud over at de unge får værdifuld erfaring, så får de også opbygget det erhvervsnetværk, resten af deres karriere bygger på. For mit eget vedkommende gjorde jeg blandt andet brug af mit erhvervsnetværk fra Fynsk Erhverv, Business Challenge, hvor fynske erhvervsledere cykler sammen, da vi skulle begynde pilotprojektet. Faktisk har jeg cyklet sammen med tre af de første fire virksomheder til Kompetencekometerne, og der er ingen tvivl om, at det personlige forhold gjorde det væsentligt lettere at komme i gang. De kendte mig og vidste, jeg kunne stå inde for kvaliteten. Og nu har vi ingen problemer med at tiltrække fynske virksomheder, som har tidsbegrænsede marketingrelaterede opgaver, fortæller Christian Bang Bové og fortsætter:

– Konceptet passer rigtig godt til det fynske erhvervsliv, fordi der er så mange mindre virksomheder, som måske ikke umiddelbart har ressourcerne eller opgaverne til at hyre en fast studentermedhjælp, men som har enkelte marketingopgaver, de gerne vil have hjælp til at løse.

De skabte kontakten
IT-virksomheden Bach, Drud & Larsen A/S er blandt de virksomheder, der gennem Fynsk Erhvervs Business Challenge-netværk kom i kontakt med Christian Bang Bové fra Kompetencekometerne.

– Igennem kompetencekometerne fik vi kontakten til SDU, det var det vigtigste, fortæller Kenneth Drud, direktør og partner i BDL, og fortsætter:

– Men hos os førte det faktisk til, at vi ansatte to studentermedhjælpere på timebasis og ikke kun på i det tidsbegrænsede forløb. Vi er meget positive overfor alle initiativer, der bringer de studerende og erhvervslivet tættere sammen, og vi har været meget glade for vores ansættelser.

Marketing og kommunikation er kun begyndelsen
Indtil videre løser Kompetencekometerne kun opgaver, der relaterer sig til marketing, men initiativet kan meget vel blive udvidet.

– Vi har hurtigt fået så gode erfaringer, at vi tænker, Kompetencekometerne kan udvides til andre fagområder. IT og optimering af processor er oplagte områder, hvor både studerende og virksomheder kan få noget ud af et mentordrevent samarbejde, slutter Helene Fast Seefeldt.

For yderligere information om Kompetencekometerne kontakt:

Christian Bové

Konsulent/Mentor

christian@bangbove.dk

Telefon: 31 209 209

 

Helle Voss Marker

Projektleder, SDU Erhverv

hvm@sdu.dk

Telefon: 21 17 76 13

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Nyt MasterClass-forløb: Anerkendt forretningsudvikler klæder fynske SMV’ere på til en foranderlig verden

Fynske Bank og Fynsk Erhverv tilbyder nu i samarbejde en helt ny MasterClass for fynske SMV’er, der får mulighed for at styrke deres forretningsmodel gennem et forløb med den anerkendte forretningsudvikler Michael N. Wilkens. Han har erfaring med strategiarbejde i mere end 200 danske og internationale virksomheder og oplever stor succes med sit fokus på […]

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem mange oplever, hvilket er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. For at komme problemet til livs, har speciallægerne Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving fra Lucia Care invitereret partnervirksomheder til foredrag om danskernes søvnudfordringer.

Lyt til erhvervslivet

De kommunale budgetter for det kommende år er på plads, og det afslører, at 2025 er kommunalt valgår. Fyn er et naturligt arbejdskraftopland for enhver virksomhed, uanset postnummer. Eller burde i hvert fald være det. Desværre har vi en utilstrækkelige kollektiv trafik, der gør det vanskeligere at tiltrække dygtige medarbejdere udenfor Odense og de fynske købstæder. Det kalder på en plan og på handling.

Orifarm: Imponerende vækstrejse bygger på mod og ambitioner

Orifarms imponerende vækstrejse har fra starten været præget af at tænke ud over Danmarks grænser. I dag ser virksomheden et stort potentiale for Odense inden for Life Science, som kan være med til at styrke hele Fyn.