Nyheder • 05/10/2015

Bro mellem SDU og erhvervslivet via netværk i Fynsk Erhverv

Kompetencekometerne er et nyt initiativ, der aktivt bygger bro mellem studerende ved Syddansk Universitet og det fynske erhvervsliv. Små og mellemstore virksomheder kan igennem Kompetencekometerne løse marketingrelaterede opgaver af faguddannede studerende uden at sætte ekstra personale af til oplæring og projektstyring. Virksomhederne får sikret kvalificeret løsning af opgaverne og kan uden forpligtigelser afprøve nye ressourcer og kompetencer i virksomheden – og de studerende får værdifulde point til cv’et. Initiativet blev hjulpet igang igennem Fynsk Erhvervs Business Challenge-netværk. 

Kompetencekometerne er et nyt initiativ, som blev skudt igang ved hjælp af én af initiativtagernes erhvervsnetværk i Fynsk Erhvervs Business Challenge.

Det særlige ved Kompetencekometerne er, at de studerende får backup og sparring fra en erfaren og professionel mentor inden for fagområdet.

– Kompetencekometerne opstod, fordi vi oplevede, at mange små- og mellemstore virksomheder godt kan bruge studerende til hjælp med opgaver, men at de ofte ikke har ressourcerne til at oprette en hel stilling til dem, og at de måske også er nervøse ved, om kvaliteten af opgaver lavet af studerende lever op til en standard, de vil betale for. Der er mentoren i Kompetencekometerne virksomhedens garant for kvalitet og et ordentligt udført stykke arbejde, fortæller Helene Fast Seefeldt fra SDU Erhverv til Fynsk Erhverv.

På den måde bygger kompetencekometerne bro mellem de studerende og det fynske erhvervsliv, der er kendetegnet ved mange små- og mellemstore virksomheder.

– De studerende er også glade for at få professionel sparring med mentoren – samtidig med at de får konkret erhvervserfaring, fortæller Helene Fast Seefeldt.

Godt netværk er karrierefremmende
Christian Bang Bové er sammen med Helene Fast Seefeldt initiativtager bag projektet, og han fungerer desuden som mentor for de studerende i Kompetencekometerne. Han er selvstændig digital rådgiver med ni års erfaring som forsideredaktør og redaktionschef på tv2.dk.

“For mit eget vedkommende gjorde jeg blandt andet brug af mit erhvervsnetværk fra Fynsk Erhverv, Business Challenge, hvor fynske erhvervsledere cykler sammen, da vi skulle begynde pilotprojektet. Faktisk har jeg cyklet sammen med tre af de første fire virksomheder til Kompetencekometerne, og der er ingen tvivl om, at det personlige forhold gjorde det væsentligt lettere at komme i gang.”

– I min egen virksomhed stødte jeg tit på problemet, når virksomheder skulle have løftet små opgaver. De havde ikke selv kompetencerne eller tiden til at ansætte kvalificeret studentermedhjælp, og på SDU var udfordringen den samme med omvendt fortegn. De havde alle de dygtige studerende, men jobbene var ikke slået op. Med kompetencekometerne kan jeg hjælpe parterne til at mødes under kontrollerede vilkår, og indtil nu har det været en forrygende succes, hvor de studerende har kunnet bruge deres ny tilegnede viden til at få rigtige job. Virksomhederne har løftet sig på kommunikationen og markedsføringen og samtidig har de nu fået øjnene op for alle de kapaciteter, der findes på SDU, siger Christian Bové og fortsætter:

– Ud over at de unge får værdifuld erfaring, så får de også opbygget det erhvervsnetværk, resten af deres karriere bygger på. For mit eget vedkommende gjorde jeg blandt andet brug af mit erhvervsnetværk fra Fynsk Erhverv, Business Challenge, hvor fynske erhvervsledere cykler sammen, da vi skulle begynde pilotprojektet. Faktisk har jeg cyklet sammen med tre af de første fire virksomheder til Kompetencekometerne, og der er ingen tvivl om, at det personlige forhold gjorde det væsentligt lettere at komme i gang. De kendte mig og vidste, jeg kunne stå inde for kvaliteten. Og nu har vi ingen problemer med at tiltrække fynske virksomheder, som har tidsbegrænsede marketingrelaterede opgaver, fortæller Christian Bang Bové og fortsætter:

– Konceptet passer rigtig godt til det fynske erhvervsliv, fordi der er så mange mindre virksomheder, som måske ikke umiddelbart har ressourcerne eller opgaverne til at hyre en fast studentermedhjælp, men som har enkelte marketingopgaver, de gerne vil have hjælp til at løse.

De skabte kontakten
IT-virksomheden Bach, Drud & Larsen A/S er blandt de virksomheder, der gennem Fynsk Erhvervs Business Challenge-netværk kom i kontakt med Christian Bang Bové fra Kompetencekometerne.

– Igennem kompetencekometerne fik vi kontakten til SDU, det var det vigtigste, fortæller Kenneth Drud, direktør og partner i BDL, og fortsætter:

– Men hos os førte det faktisk til, at vi ansatte to studentermedhjælpere på timebasis og ikke kun på i det tidsbegrænsede forløb. Vi er meget positive overfor alle initiativer, der bringer de studerende og erhvervslivet tættere sammen, og vi har været meget glade for vores ansættelser.

Marketing og kommunikation er kun begyndelsen
Indtil videre løser Kompetencekometerne kun opgaver, der relaterer sig til marketing, men initiativet kan meget vel blive udvidet.

– Vi har hurtigt fået så gode erfaringer, at vi tænker, Kompetencekometerne kan udvides til andre fagområder. IT og optimering af processor er oplagte områder, hvor både studerende og virksomheder kan få noget ud af et mentordrevent samarbejde, slutter Helene Fast Seefeldt.

For yderligere information om Kompetencekometerne kontakt:

Christian Bové

Konsulent/Mentor

christian@bangbove.dk

Telefon: 31 209 209

 

Helle Voss Marker

Projektleder, SDU Erhverv

hvm@sdu.dk

Telefon: 21 17 76 13

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]