Nye partnervirksomheder

Nyheder • 01/12/2021

Gør som Base2Charge – find din næste medarbejder igennem NextTalent Programmet

I den nyetablerede Tommerup-virksomhed Base2Charge, der udvikler ladestandere til elbiler, var succes i overflod ved at tage pusten fra direktør John Nyhøj Kristensen. Men den udfordring er nu blevet adresseret gennem Fynsk Erhvervs NextTalent Program, som har sat Base2Charge i forbindelse med Katja Lysemose Brandt. Hun er efterfølgende blevet ansat som Marketing Manager i virksomheden.

”Jeg har været i dialog med Fynsk Erhverv i et års tid omkring NextTalent, fordi jeg vidste, at jeg ville få brug for hjælp. Jeg kender mig selv og mine styrker, og jeg ved, at når jeg kommer tilbage på kontoret fra mine møder og kundebesøg, så drysser der mange ting ud af mine lommer, som jeg aldrig selv får tid til at føre ud i livet,” fortæller John Nyhøj Kristensen om baggrunden for, at han længe har været varm på at finde sin næste ansatte gennem NextTalent:

Nu skønnede jeg, at Base2Charge som virksomhed er så veletableret, at vi har noget at give igen til en ny ansat, og samtidig er vi på et sted, hvor der helt afgjort var en masse uforløst potentiale, som vi ikke havde ressourcerne til at udnytte

siger Base2Charge-direktøren, der er meget glad for de match, han blev præsenteret for i processen.

”Lone (Døjbak, Fynsk Erhverv) sendte en liste med oplagte kandidater, og jeg er sikker på, at de alle sammen havde de kvaliteter, jeg havde brug for. Allerede ved første samtale var jeg sikker på, at matchet var rigtigt. Katja var ledig på arbejdsmarkedet, ikke fordi hun ikke var kompetent, men fordi hun måske ikke har haft det netværk, der skal til, for at finde en god arbejdsplads,” siger John Nyhøj Kristensen.

Hjælp til netværk
Resultatet af matchmakingen gennem Fynsk Erhvervs NextTalent Program og den efterfølgende jobsamtale blev, at nyuddannede Katja Lysemose Brandt fra den 1. november er startet som Marketing Manager i Base2Charge med lovning på en efterfølgende kontrakt.

”Jeg har været arbejdsløs, siden jeg blev færdiguddannet i slut juni, og jeg søgte en masse jobs på Fyn og i Trekantsområdet. Men jeg havde som nyuddannet ikke det store netværk at trække på. Da jeg ansøgte om at komme med i NextTalent Programmet, kom jeg til samtale ved Fynsk Erhverv allerede dagen efter, og allerede dér fortalte Lone, at hun havde et muligt match” fortæller Katja Lysemose Brandt, der kort tid efter var til den jobsamtale, hvor hun og John Nyhøj Kristensen hurtigt blev enige om et samarbejde.

”Base2Charge er en ny virksomhed, hvor jeg kan være med til at sætte mit eget præg på tingene, hvilket jeg synes er super spændende” siger den nyslåede Marketing Manager, der allerede på førstedagen fik sine fremtidsplaner ændret endnu en gang – på den gode måde:

”Jeg startede hos Base2Charge som Marketing Manager 1. november, og jeg var så heldig, at vi faktisk hurtigt blev enige om, at jeg kunne droppe praktikperioden, og i stedet bare starte med en fastansættelse fra dag 1 af.”

Vil du vide mere?
Med NEXT talent får de fynske virksomheder nu direkte adgang til nyuddannede medarbejdere, der med ny viden og energi kan løse netop de arbejdsopgaver, som enten ligger og venter på, ’at der kommer bedre tid’. Eller som du gerne vil aflastes for, så du selv kan kaste dig over de gode ideer og muligheder – og høste gevinsterne.

Du finder mere information og kontaktinformationer til NEXT talent Programmet her.

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget. Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad […]

Psykolog-praksis udvider med nye kompetencer

Siden november 2021 har indehaver af Psykologerne af Torvet, Patricia Hammershøj Binggeli, oplevet vækst og udvikling med bl.a. digitalisering i virksomheden. Der var brug for nye kompetencer, og her blev en kandidat fra Fynsk Erhvervs Next talent-program den perfekte løsning. 

EG Digital Welfare rykker på nye ideer med NEXT talent

Selv i store, veletablerede virksomheder er der af og til brug for nye kompetencer for at optimere forretningsprocesserne og kunne rykke på nye idéer. Det gælder også for IT-koncernen EG, hvor direktør Steffen Rugtved har ansvaret for enheden EG Digital Welfare i Odense, og derfor slog han til med det samme, da han hørte om […]

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget. Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad […]

Bliv klogere på Tyskland og lær det bedste vinområde i Tyskland at kende

De danske virksomheder har gode muligheder for at komme ind på det tyske marked. Ifølge virksomhedskonsulent, Sandra Neelmeyer, er der et stort potentiale indenfor digitale løsninger, hvor de skandinaviske lande er langt foran sammenlignet Tyskland.

Små skridt til stærke resultater ved øget fokus på ansvarlighed

I disse år stiger kravene til ansvarlighed, transparens og dokumentation for både store og små virksomheder. Derfor sætter Fynsk Erhverv og Lise Bendix fra STRONG SMALL STEPS fokus på emnet den 23. august. Vi har talt med Lise Bendix om bl.a. vigtigheden af at stille skarpt på ansvarlighed i virksomhederne.

Møde med transportministeren giver grund til optimisme på Fyn

Den fynske infrastruktur står højt på Fynsk Erhvervs politiske dagsorden. Derfor har vi netop været forbi transportminister Trine Bramsen for at sikre et fortsat stærkt fokus på de fynske vejprojekter og broafgifterne over Storebælt.

God sommer fra Fynsk Erhverv

Vi ønsker hele det fynske erhvervsliv en god sommer. Vi står selvfølgelig klar til at hjælpe dig på Albani Torv 4, 5000 Odense C. I juni, juli og august holder eksportkontoret åbent: Mandag til torsdag fra kl. 10-14 og fredag fra kl. 10-13. Vi står også klar til at hjælpe dig på tlf: 66 14 47 14 eller mail: info@fynskerhverv.dk og eksport@fynskerhverv.dk

Lederes tilstedeværelse på sociale medier er en vigtig opgave

Synlighed er vigtigt. Vi ved, at når kunderne skal vælge leverandør og produkter er kendskab vigtigt. Vi ved, at det er nemmere at tiltrække medarbejdere, når man har et stærkt brand. Men i 2022 er det ikke nok at virksomheden kommunikerer. Enhver leder i 2022 skal kommunikere – internt som eksternt. I artiklen kommer kommunikationsrådgiver Julie Lindegaard med en række gode råd til, hvordan du gør.

Tour de France-festen vil sætte sit tydelige præg på Fyn

Den 1. juli rammer det legendariske cykelløb Tour de France Danmark. På andendagen afsluttes etapen i Nyborg og tusindvis af fynboer kommer til at mærke den gule feber. Optakten mærker man særligt i hotelbranchen, hvor Nyborg nu melder fuldt booket og øvrige hoteller på Fyn følger trop.

Virksomheder skal slås for lærlingene

Der har i årenes løb været mange eksempler på, at lærlingene på erhvervsuddannelserne har måttet kigge langt efter lærepladser. I dag er problemet det modsatte, og ifølge Lars Bregnehøj, der er direktør på Syddansk Erhvervsskole, vil udfordringen for virksomhederne blive endnu mere markant i de kommende år.

Bæredygtig fynsk virksomhed med eksportdrømme

Den fynske virksomhed Biotrans Nordic tilbyder løsninger inden for håndtering og genanvendelse af organisk affald, og har i det seneste år haft en øget efterspørgsel på ca. 25 procent. Dermed er der for alvor gang i hjulene igen efter en ufrivillig opbremsning grundet Covid-19.