Nyheder • 19/01/2017

Adm. direktør: Bestyrelsesuddannelsen rammer spot on

Allan Nielsen, adm. direktør og partner hos H. Skjøde Knudsen A/S, har netop afsluttet bestyrelsesuddannelsen for Små og mellemstore virksomheder (SMV) på Århus Universitet. Uddannelsen har givet ham redskaber til at matche sin egen professionelle bestyrelse, og han oplever at være blevet en bedre sparringspartner.

Fynsk Erhverv vil gerne bidrage til, at det fynske erhvervsliv styrker såvel ledelses- som bestyrelsesniveau – og har derfor indgået samarbejde med netop Aarhus Universitet om den bestyrelsesuddannelse, som Allan Nielsen har gennemgået. Aftalen sikrer deltagelse for medlemmer af Fynsk Erhverv på særdeles favorable vilkår. Der er endnu få pladser tilbage på det næste hold, der starter til august 2017. Læs her, hvorfor Allan Nielsen anbefaler uddannelsen.

Særligt fokus på SMV

Adm. direktør Allan Nielsen er ikke i tvivl. Han er blevet en bedre sparringspartner for sin egen bestyrelse. Det var netop også formålet med at tage bestyrelsesuddannelsen for SMV på Aarhus Universitet.

– Mange tager en bestyrelsesuddannelse for at gøre karriere som bestyrelsesmedlem i andre virksomheder.  Jeg har taget en bestyrelsesuddannelse for som ejer at kunne matche min egen professionelle bestyrelse. Jeg manglede nogle værktøjer – og dem har jeg fået. Jeg vil have så meget som muligt ud af min bestyrelse, og det kræver, at jeg også selv bliver bedre, fortæller Allan Nielsen og uddyber:

– Det er anderledes at være bestyrelsesmedlem i en virksomhed, hvor der er sammenfald mellem ejer og ledelse. Her er uddannelsen på Aarhus Universitet i særklasse – og samtidig har den et specifikt fokus på små og mellemstore virksomheder. Der rammer de simpelt hen spot on.

Det er vigtigt, at vi ikke tror, vi er gode nok selv. Vi skal turde tage en professionel bestyrelse – og vi skal som ejere kunne matche dem. Derfor har jeg taget en bestyrelsesuddannelse.

Allan Nielsen, adm. direktør, H. Skjøde Knudsen A/S

Stil krav til bestyrelsen – og dig selv

Ifølge Allan Nielsen er det de veldrevne virksomheder, der tør tage en professionel bestyrelse. For ham er det vigtigt at have en kritisk bestyrelse, der konstant udfordrer ham som ejer – og derfor skal man også turde stille krav til sin bestyrelse om eksempelvis en bestyrelsesuddannelse. Som administrerende direktør og partner i Skjøde er Allan Nielsen ikke bange for at stille krav til sin bestyrelse eller til sig selv. Hans interesse for en bestyrelsesuddannelse udviklede sig langsomt, og han undersøgte forskellige muligheder.

– Det var kombinationen af det teoretiske og det praktiske samt et helt særligt fokus på ejerledede virksomheder, der fangede min interesse for uddannelsen på Aarhus Universitet. Og uanset om man tager uddannelsen for som leder at kunne matche sin bestyrelse eller for at blive professionelt bestyrelsesmedlem i andre virksomheder, kan jeg varmt anbefale den, lyder opfordringen fra adm. direktør Allan Nielsen.

Fakta om H. Skjøde Knudsen A/S

Firmaet H. Skjøde Knudsen A/S – i daglig tale Skjøde – er grundlagt i 1972 af Hans Skjøde Knudsen.

Virksomheden har udviklet sig til en moderne og markedsorienteret entreprenørvirksomhed, hvor aktiviteterne omfatter udførelse af hoved- og totalentrepriser for erhvervsliv, dagligvare- og detailhandel samt offentlige institutioner og almene boligselskaber.

I 2003 indtrådte Allan Nielsen som medejer og leder i virksomheden, og i 2007 overtog han den daglige ledelse. Kort efter rullede finanskrisen hen over Danmark, og byggebranchen blev hårdt ramt med stor nedgang i aktiviteten til følge. Hos Skjøde valgte man i 2010 en ekspansiv vækst-strategi. Ud fra denne etablerede de i 2010 Odense Bygningsservice, i 2011 købte de Ejvind Hansen i Ringe, og i 2012 etablerede Skjøde fast kontor i Albertslund, efter de i 20 år havde arbejdet på distancen på hele Sjælland.

Alle disse tiltag – og flere til – betød, at de kom vel igennem finanskrisen og har mere end firedoblet omsætningen fra 2010 til 2015.

Vækst og øgede aktiviteter har skabt behov for mere plads, og firmaet er netop flyttet fra Vissenbjerg til nyt domicil i Odense, hvor placeringen tæt på motorvejen er hensigtsmæssig i forhold til øgede aktiviteter i Odense og hovedstadsområdet.

Omsætning: dkk 500 mio.

Antal ansatte: 128 ansatte

Læs mere om H. Skjøde Knudsen A/S

Er du interesseret i at vide mere?

Hvis du er interesseret i bestyrelsesuddannelsen på Aarhus Universitet, kan du læse mere via disse links – eller kontakte direktør i Fynsk Erhverv Jytte Reinholdt på jre@fynskerhverv eller mobil 29130330 senest 1. februar. Du kan også blive skrevet op til holdstart i 2018.

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Nyt MasterClass-forløb: Anerkendt forretningsudvikler klæder fynske SMV’ere på til en foranderlig verden

Fynske Bank og Fynsk Erhverv tilbyder nu i samarbejde en helt ny MasterClass for fynske SMV’er, der får mulighed for at styrke deres forretningsmodel gennem et forløb med den anerkendte forretningsudvikler Michael N. Wilkens. Han har erfaring med strategiarbejde i mere end 200 danske og internationale virksomheder og oplever stor succes med sit fokus på […]

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem mange oplever, hvilket er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. For at komme problemet til livs, har speciallægerne Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving fra Lucia Care invitereret partnervirksomheder til foredrag om danskernes søvnudfordringer.

Lyt til erhvervslivet

De kommunale budgetter for det kommende år er på plads, og det afslører, at 2025 er kommunalt valgår. Fyn er et naturligt arbejdskraftopland for enhver virksomhed, uanset postnummer. Eller burde i hvert fald være det. Desværre har vi en utilstrækkelige kollektiv trafik, der gør det vanskeligere at tiltrække dygtige medarbejdere udenfor Odense og de fynske købstæder. Det kalder på en plan og på handling.

Orifarm: Imponerende vækstrejse bygger på mod og ambitioner

Orifarms imponerende vækstrejse har fra starten været præget af at tænke ud over Danmarks grænser. I dag ser virksomheden et stort potentiale for Odense inden for Life Science, som kan være med til at styrke hele Fyn.