Debat • 28/10/2014

Ny bro mellem Als og Fyn?

Foreningen Als-Fyn Broen kæmper for, at der bliver etableret en fast forbindelse mellem Als og Fyn. Torsdag d. 30 oktober holder foreningen åbent møde på Midtfyns Gymnasium i Ringe. Mogens K. Nielsen, formand i foreningen, forklarer, hvorfor en bro mellem de to syddanske øer ifølge ham vil være en god investering. 

– Vi ser det først og fremmest som et erhvervs- og egnsudviklingsinitiativ – mere end et egentligt trafikpolitisk udspil, forklarer Mogens K. Nielsen som det første.

Han er formand i Foreningen Als-Fyn Broen, der har til formål at få etableret en broforbindelse mellem Als i Sønderjylland og Fyn. Finansieringen til dette kan evt. komme fra stat, region, kommune eller private aktører – eller fra EU-midler.

– Vi forestiller os en pris på 75 kroner per personbil, der passerer broen. Det finansierer ikke hele broen, men det letter i hvert fald udgiften til den, fortæller Mogens K. Nielsen.

Han henviser til en rapport, COWI har lavet for Region Syddanmark vedrørende de dynamiske effekter af en Als-Fyn-forbindelse. Her blev det bl.a. beregnet, at der ville køre omkring 9-10.000 biler over broen dagligt modsat de nuværende 2-300 biler, der i dag tager færgerne den samme strækning hver dag.

– Og Lillebæltsbroerne ville ca. blive aflastet med samme antal biler, fortæller Mogens K. Nielsen.

Godt for hele regionen
Foreningen Als-Fyn Broen har fire bestyrelsesmedlemmer fra Sønderjylland, fire fra Fyn og én fra Flensborg, og det er vigtigt for Mogens K. Nielsen at understrege, at en Als-Fyn-forbindelse ville være en god investering for hele Region Syddanmark.

– I dag er det sådan, at det er meget svært at pendle mellem Sønderjylland og Fyn, så hvis det ene arbejdende medlem af en familie får job det ene sted, så bliver den anden nærmest også nødt til at få job samme sted. Med en Als-Fyn-bro ville en familie kunne bo på Als mens faren arbejdede i Flensborg og moren på Fyn, fortæller han.

– En Als-Fyn-bro ville være med til at sikre, at både de fynske og de sønderjyske virksomheder kan rekruttere den bedst mulige arbejdskraft, og det er meget vigtigt for udviklingen af hele regionen. Med bedre erhvervsforhold følger også større bosætning.

– Region Syddanmark har beregnet, at i perioden 2005 til 2030 vil antallet af personer over 64 stige med 65 procent i Syddanmark, mens den erhvervsaktive andel af befolkningen vil falde med otte procent. Derfor er det vigtigt, at vi i tide får lavet forhold, der gavner det syddanske erhvervsliv, slutter Mogens K. Nielsen.

Læs mere om Foreningen Als-Fyn Broen her als-fynbroen.dk

Se invitationen til foreningens bromøde her fynskerhverv.dk/arrangement

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.