Nyheder • 02/09/2014

Fem skarpe til Harald Reedtz Tokerød

Harald Reedtz Tokerød fra Oxygen Software repræsenterer IT-/Teknologi-/Kommunikationsvirksomhederne  i  Fynsk Erhvervs bestyrelse. Vi har stillet ham fem skarpe spørgsmål om erhvervslivet på Fyn og om hans engagement i vores organisation.

Hvem: Harald Reedtz Tokerød

Stilling: Chefkonsulent i Oxygen Software – www.oxygensoftware.dk

Branche: IT-/Teknologi-/Kommunikationsvirksomhederne

Hvorfor er det vigtigt at være repræsenteret i Fynsk Erhverv?

”Fordi det er et forretningsområde af stor vigtighed for Fynsk erhvervslivs fremtid. Det fynske erhvervsliv befinder sig i en transformationsproces med overgangen fra traditionel industri til mere moderne IT og know-how-baserede forretningsmodeller. Det er vigtigt at sætte fokus på såvel spirerende succeshistorier som problemstillinger og barrierer for erhvervslivet.”

Hvad er de største forcer/potentialer i det fynske erhvervsliv, og hvordan skaber vi vækst?

”Fynsk erhvervsliv er godt i gang med at genopfinde sig selv, og i det ligger der et enormt potentiale. Særligt klyngerne indenfor IT og teknologi i form af velfærds- og robotteknologi har fået fodfæste på øen og international eksponering og anerkendelse. Vi skal grundlæggende være bedre til at tænke stort og ambitiøst. Investorerne er tilstede, men kun villige til at slå til, hvis ambitionerne er tilstrækkeligt store.”

Hvad er de største udfordringer for det fynske erhvervsliv?

”På Fyn har vi historisk set haft den gode muld. Det skal vi passe på med ikke kommer til at præge vores mentalitet for meget, så det bliver en sovepude. Som Hernings borgmester Lars Krarup sagde for et par år siden til Børsens chefredaktør, inden han drog tilbage til Odense: ’Hvis vi lå på Fyn, så skulle I bare se, hvad vi så kunne udrette’.”

“De fynske virksomhedsledere skal droppe ydmygheden og erstatte det med at turde tænke stort, italesætte ambitionerne og eksekvere på det.”

”Dette udgangspunkt bør vi have i erhvervssammenhæng. Vi har en god, central placering, der gør det nemt at tiltrække kunder og samarbejdspartnere fra resten af landet, hvis vi ellers tør at slå på tromme for alt det gode, vi har at tilbyde på Fyn. Dermed ser jeg en af de største udfordringer for virksomhederne: at få øget kendskabet og styrket eksponeringen af den blomstrende branche både lokalt, nationalt og ikke mindst internationalt.”

”Vi skal turde have ambitionerne og italesætte dem. Det er også en faktor, der vil fastholde og tiltrække gode talenter og kompetencer til virksomheder. Der ligger en meget succesfuld erhvervsklynge i Thrige Firkanten i Odense i form af internationalt orienterede og vækstende virksomheder som bl.a. Autorola, Esoft Systems, Team Online & Aloc – de to sidstnævnte er netop blevet opkøbt. Det er desværre kun de færreste fynboer, der har kendskab til disse virksomheder.”

Kan Fynsk Erhverv som det fynske erhvervslivs egen interesseorganisation gøre en forskel for erhvervsklimaet og for de fynske virksomheder?

”Fynsk Erhverv samler virksomhederne og giver mulighed for at skabe en stærkere fælles platform med en større stemme, som også kan påvirke den politiske dagsorden, både lokalpolitisk og på Christiansborg. Fynsk Erhverv bygger bro mellem virksomheder, der kan have synergi af hinanden, og kaster sig aktivt ind i kampen for at skabe offentlige-private samarbejder.

“Senest har Fynsk Erhverv også sat fokus på iværksætteri for at fremme dette område og mere fleksible børnepasningstilbud for at imødekomme de krav, der stilles til familier med karriereambitioner. Dermed er Fynsk Erhverv også med til at synliggøre det spirende erhvervsklima på Fyn og synliggøre mulighederne her.”

Hvad er dit bedste råd til de fynske virksomhedsledere?

”De fynske virksomhedsledere skal droppe ydmygheden og erstatte det med at turde tænke stort, italesætte ambitionerne og eksekvere på det. De skal turde samarbejde med de lokale virksomheder for at have større indflydelse tilsammen.”

“Hvis vi vil indfri ambitionerne og gøre os gældende udenfor både Fyn og landets grænser, så er vi nødt til at turde samarbejde og skabe stærke alliancer, der kan gøre sig gældende internationalt.”

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]