Nyheder • 18/08/2014

Fem skarpe til John Klindt

Administrerende direktør, Klindt Industriudvikling og bestyrelsesmedlem i Fynsk Erhverv

Mød medlemmerne i Fynsk Erhvervs bestyrelse

Fynsk Erhvervs bestyrelse består af driftige erhvervsfolk fra det fynske erhvervsliv.  Mød dem én for én her i de kommende uger.

HVEM: John Klindt

STILLING: Administrerende direktør Klindt Industriudvikling A/S,  www.klindt.dk/

BRANCHE: Industri, Segmentet for Små og mellemstore virksomheder (SMV)

Du repræsenterer SMV-segmentet i Fynsk Erhvervs bestyrelse. Hvorfor er det vigtigt at være repræsenteret her?

De fleste små og mellemstore virksomheder er første led i fødekæden til de store virksomheder enten som fleksible leverandører, eller som første fase i mange ansattes uddannelse og karriere.

Derudover er der for de mindre virksomheder lige så store udfordringer, som for de store. Måske en anden type, men de er der og skal høres på lige fod, og det er vigtigt, at Fynsk Erhverv har en politisk holdning i den retning.

For eksempel er de administrative byrder i forhold til det offentlige nogle gange uforholdsmæssigt store, og der skal Fynsk Erhverv være den vagthund, der sikrer, at det offentlige lægger lige så stor vægt på at servicere de store som på at hjælpe de mindre virksomheder.

 

Hvad er de største forcer/potentialer i det fynske erhvervsliv? Hvordan skaber vi vækst?

Jeg tror, at der er en stor loyalitet og stabilitet hos fynboerne, som giver virksomhederne stabile medarbejdere, de kan bygge deres virksomheder op omkring.

Vi har et universitet, der i samarbejde med erhvervslivet bør være med til at styrke vækstbrancher og skabe fremtidige forretningsområder. I den forbindelse er det vigtigt, at vi får arbejdet med, hvordan virksomheder i SMV-segmentet kan være med på vognen.

For en virksomhed med 50 ansatte er det typisk lettere at hente en akademiker med ind på teamet, end det er for en lille virksomhed med fem ansatte, hvor der typisk ikke er opgaver nok til en fuldtidsstilling.

Der kan en af løsningerne være at tænke i klynger, hvor virksomheder med interessefællesskaber udnytter akademikere bedre. Det kan være fagklynger som måske elektronikbranchen, men det kan også være virksomheder, der har det til fælles, at de kæmper for at komme ind på det tyske marked.

Væksten skaber vi desuden ved at sikre effektive generationsskifter og ved at udvikle en bestyrelseskultur for SMV-segmentet.

Hvad er de største udfordringer?

At få Fyn samlet med Odense som forstående motor med respekt for resten af interessenterne på Fyn.

At få kommunerne til at samarbejde om bedste muligheder for de ansatte i stedet for at kæmpe om hver enkelt virksomhed. Det skal være attraktivt at bo og pendle på Fyn, uanset hvor virksomhederne ligger.

Det er i mine øjne tåbeligt, når de fynske kommuner slås med hinanden om de eksisterende virksomheders gunst. Den tankegang skal vi ud af. Det handler om, at vi alle sammen skal slås for at gøre Fyn til et attraktivt sted at drive virksomhed, og så skal Fyn generelt være et godt sted at bo for de ansatte.

I Fynsk Erhverv kæmper vi for en harmonisering af rammevilkårene, så Fyn fremstår som en samlet attraktiv region – og i den forbindelse skal kræfterne forenes på tværs af kommunerne for, at vi både kan tiltrække virksomheder og gøre det muligt for nye at etablere sig her.

Kan Fynsk Erhverv som det fynske erhvervslivs egen interesseorganisation gøre en forskel for erhvervsklimaet og for de fynske virksomheder?

Ja bestemt, ved at være vågen på ovennævnte problematikker når de opstår, samt gøre opmærksom på dem på de rette steder. Desuden skal vi arbejde på, at der er fortsat fokus på udvikling af medlemsvirksomhederne.

Hvad er dit bedste råd til de fynske virksomhedsledere?

At de står sammen på tværs og udfordrer politikerne på effektiv administration og udvikling til fordel for erhvervslivet på Fyn. Der går alt for mange kræfter tabt i administrative byrder og i kampe på tværs af kommunerne.

 

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!

Bestyrelsesuddannelse klæder Torsten Kjeldsen bedre på til bestyrelsesarbejdet

COO i Broen-Lab, Torsten Kjeldsen, har netop færdiggjort ”Bestyrelsesuddannelsen med fokus på små og mellemstore virksomheder” ved Århus Universitet, og han kommer med en klar anbefaling. Som partnervirksomhed kan du stadig nå at komme med på en af de eftertragtede pladser til en favorabel pris - deadline for næste hold er den 17. maj 2024.

Video: Tietgenprisen 2024

Til Fynsk ErhvervsTopmøde den 18. april modtog Jens Hempel-Hansen Tietgenprisen som påskønnelse for sit store engagement indenfor cirkulær økonomi og ESG og for at stille sig i front for at gøre affald til morgendagens ressource og næste generations guld

Video: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

De næste 10 år bliver vildere end de seneste 5.000, og teknologien kommer til slå igennem på måder, vi ikke kan forestille os i dag. Det er ikke alt, man kan overskue at gøre på en gang, men det handler bare om at komme med, mener innovationsekspert Mads Thimmer

Mod og vilje holder 195-årige H.J. Hansen på toppen

Med en historie, der rækker imponerende 195 år tilbage i tiden, har Odense-virksomheden H.J. Hansen præsteret en holdbarhed af international topklasse, Til trods for, at dagen for 200-års-jubilæet nærmer sig, er der bestemt ingen fare for, at H.J. Hansen går i stå. Faktisk har virksomheden aldrig været mere relevant end den er i dag. Affald […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer