Nyheder • 17/06/2014
TC Anlæg: Vi kan mærke det summer i Odense
Efter flere års stilstand synes finanskrisen at have sluppet sit tag i det fynske erhvervsliv, og i hvert fald hos entreprenørvirksomheden TC Anlæg, der som en ekstra fjer i hatten har vundet en af de første entrepriser på Thomas B. Thriges Gade-projektet.
Her skal TC Anlæg stå for jordentreprisen, når der i juni etableres p-kælder i den nordlige del af gaden, og dermed kan virksomheden glæde sig over, at det storstilede projekt har kastet endnu en opgave af sig. TC Anlæg udfører i forvejen gravearbejde i forbindelse med de arkæologiske udgravninger i gaden.
“Vi kan mærke, at det summer i Odense lige nu med en hel masse projekter. Vi er blandt andet i gang ved opførelsen af Det Tekniske Fakultet på Universitetet, tennishal ved Marienlystcentret, Plads de Labri, bygværk Rugårdsvej, Ejby Mølle Renseanlæg og Odense miljø nord. Sammen med nye opgaver som jordentreprisen til p-kælderen Thomas B. Thriges Gade og totalentreprisen på en ny undervisningsbygning på Universitetet gør det, at vi kan mærke at der sker en masse i Odense for øjeblikket,” lyder det fra Dorte Olrik, der er direktør i TC Anlæg.
Fynske virksomheder kan være med
At udbuddet på jordentreprisen kunne gå til en lokal virksomhed skyldes, at TBT-projekterne udbydes i bidder, og dermed kan de fynske virksomheder kvalificere sig til at være med i budrunderne, hvilket få havde haft kapacitet til, hvis projektet havde været samlet under et.
“Vi har valgt at bryde bygge-entrepriserne op i flere mindre fag-entrepriser. Det har vi gjort for at give flere firmaer mulighed for at byde ind på opgaverne. På den måde får vi både den bedste pris og den bedste kvalitet i byggeriet. Sidegevinsten, rent samfundsmæssigt betragtet er, at flere mindre og mellemstore virksomheder får mulighed for at få del i opgaverne,” fortæller Svend Heegaard, projektchef på “Fra gade til by”, på det officielle website.
Den beslutning glæder Dorte Olrik, som ved, at hendes hold kan løfte opgaverne:
“På den måde er der langt flere små og mellemstore fynske virksomheder, der kommer i betragtning. I modsat tilfælde ville det blive svært at prækvalificere sig til projekterne,” forklarer direktøren, som bruger fynsk arbejdskraft og samarbejdspartnere, hvor det er muligt.
Mange flere opgaver på vej
Ifølge Fra gade til by-websitet er 33 virksomheder præ-kvalificeret til byde på de otte entrepriser, der er i spil i øjeblikket, og af dem er 19 fra Fyn.
Dorte Olrik røber, at hun allerede har øjnene på yderligere en opgave, og hun håber, at TC Anlæg får mulighed for at se nærmere på adskillige flere store lokale projekter fremover.
“Lige nu regner vi på Rådhus-entreprisen ved Thomas B. Thriges Gade, og så bliver det spændende at se, hvad der ellers udbydes. Det er klart, at det betyder meget for os som en lokal virksomhed, at vi kan markere os på den slags opgaver, og vi håber da, at man også i fremtiden i Odense udbyder opgaverne på en måde som gør, at vi kan være med i bud-runderne,” siger hun.
Dorte Olriks ønske deles af Fynsk Erhverv. Vi prioriterer det offentlige-private samspil højt og udfordrer derfor gerne den offentlige sektor i forhold til at øge samarbejdet med de fynske virksomheder, bl.a. gennem valg af mindre udbud/fagentrepriser samt anvendelse af funktionsudbud – netop som det er sket med dette TBT-udbud.