Nyheder • 07/02/2012

UNIVERSAL ROBOTS: Tilgængelig teknologi

Den fynske vækstkomet Universal Robots har gjort det muligt for stort set enhver industri at automatisere deres produktion med de fleksible fynske robotter. I dag bruges robotarmene både hos giganter som BMW og hos ganske små industrivirksomheder med blot fem medarbejdere.
Med sine fleksible små robotter, der både er pris- og brugervenlige, har Universal Robots gjort robotter tilgængelige for hele industrien. I modsætning til alle andre robotter på markedet kan robotarmene fra Universal Robots bruges uden afskærmning, så de er enkle og billige at installere og flytte rundt i en produktion.
UR-robotterne blev født ud af robotforskningen i Odense, hvor tre vedholdende opfindere og forskere realiserede robotten UR5, der har en løfteevne på fem kilo og kom på markedet i 2008. I år lancerer Universal Robots efterfølgeren, robotten UR10, der kan håndtere emner på op til 10 kilo. De danske robotter fra Universal Robots har vakt opsigt globalt og forhandles nu i 34 lande. De bruges i dag i en bred vifte af industrivirksomheder i Europa, men også i lavtlønsområder i Asien, hvor det også kan betale sig at investere i prisgunstig, fleksibel dansk automation. For nylig har Universal Robots derfor også etableret kontor i Kina.
I spidsen for Universal Robots står Enrico Krog Iversen. Siden han tiltrådte i 2008 er virksomheden vokset til små 40 medarbejdere i Odense, hvor både udvikling, produktion og administration finder sted:
Hvordan er det lykkedes Universal Robots at ‘revolutionere’ både det danske og det internationale robotmarked med små, ‘billige’ men stadig højteknologiske løsninger?
Det har vi gjort ved at tilbyde nogle robotter, der er væsentlig lettere at installere, bruge og programere end traditionelle industrirobotter. Samtidig kan vi tilbyde kunderne en løsning, der ofte kræver væsentlig mindre sikkerhedsudstyr. Alt i alt betyder det, at kunderne får en billigere, lettere og mere fleksibel løsning end det er muligt at opnå med andre robotter – og i øvrigt på væsentligt mindre plads.
Hvordan ser du fremtiden inden for robot-teknologi?
Der er ingen tvivl om, at der også fremover vil være en stor vækst i antallet af robotter, der installeres i industrien. Dette gælder både i de store virksomheder, men også mere og mere i de små og mellemstore virksomheder. Med vores teknologi kan det betale sig at installere robotter i virksomheder, der måske kun beskæftiger fire-seks mand. Vi forventer en fortsat stærk vækst de kommende år – men nok mest i udlandet, da de udenlandske virksomheder er væsentlig hurtigere til at tage den nye teknologi til sig.

Fynsk Erhverv sætter i år fokus på Next Generation – hvad skal Fyn og resten af Danmark leve af i fremtiden?
En stærk kombination af viden og faglighed omsat til nogle unikke produkter. Vi har en fleksibel og veluddannet arbejdsstyrke, og det skal vi udnytte – men på en meget mere konkurrencedygtig måde end i dag. Vi skal passe på, at Danmark ikke kun bliver er service samfund med fokus på ‘velfærdsteknologi’. 

Læs meget mere om den fynske robotvirksomhed på: www.universal-robots.com

 

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.