Nyheder • 11/12/2013
TRANSPORTFRADRAG: Godt nyt til fynske pendlere
Skatteministeriet retter nu op på en teknisk fejl i lovgivningen, så det forhøjede transportfradrag for pendlere i 16 yderkommuner alligevel ikke bortfalder ved årets udgang.
Som loven er skruet sammen i dag, er der en tidsmæssig begrænsning på det forhøjede transportfradrag på syv år. Dermed mister de pendlere, der har fået det siden 2007, deres fradrag ved årsskiftet.
– Som det er nu, mister nogle pendlere deres forhøjede fradrag allerede næste år. Det er ikke hensigtsmæssigt, og det er heller ikke meningen med loven, udtaler skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i en frisk pressemeddelelse.
Han lover derfor, at regeringen vil sørge for, at alle pendlere i 16 bestemte yderkommuner får glæde af særfradraget frem til 2018.
– På den måde kan kommuner som Lolland, Brønderslev og Svendborg give deres borgere et klart incitament til at være fleksible i deres arbejdsliv, siger skatteministeren.
For nye pendlere, der kommer til i perioden fra 2014 til 2018, gælder syvårsreglen fortsat, således at de også vil få glæde af fradraget på den anden side af 2018.
Ifølge minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) er lovændringen et skulderklap til de borgere, der gerne vil leve livet på landet og arbejde i byen.
– Det er en god dag for landdistrikterne, at regeringen nu retter denne fejl i lovgivningen. Regeringen har stort fokus på, at det skal være muligt at bosætte sig i alle dele af landet. Derfor skal der også være en økonomisk gulerod for de danskere, der er fleksible og finder arbejde uden for hjemmekommunens grænse, siger Carsten Hansen.
De 16 yderkommuner er Bornholm, Brønderslev, Faaborg-Midtfyn, Frederikshavn, Guldborgsund, Hjørring, Langeland, Lolland, Læsø, Morsø, Norddjurs, Samsø, Svendborg, Tønder, Vesthimmerland og Ærø.