Nyheder • 15/09/2022

Rigelig bemanding og nytænkning baner vejen frem for S. Guldfeldt Nielsen

Hos virksomheden S. Guldfeldt Nielsen A/S kommer opgaverne hurtigere, end de nogensinde før har gjort, og regnskabet for 2021 afslørede et fornuftigt resultat. Trods travlheden lykkedes det samtidig for den fynske tømrer- og snedkervirksomhed at blive kåret som ”Årets Arbejdsplads” i 3F’s kåring tidligere på året. Ifølge administrerende direktør Kim Birkerød, er opskriften relativt simpel:

Helt kort kan vi sige, at vi agerer professionelt som virksomhed, hvor vi prøver at leve op til alle krav og vilkår, og så har vi en forventning om, at vores medarbejdere og samarbejdspartnere gør det samme.

Det betyder blandt andet, at vi har en lang række tiltag for at sikre trivslen og effektiviteten på vores arbejdsplads,” siger Kim Birkerød, der har skarpt fokus på, at de ansatte har den tid, der skal til for at løfte opgaverne.

”Vores opfattelse er, at det er vigtigt at være ordentligt bemandet på pladserne, for at processerne kører så lean som muligt. Det betyder, at vi i praksis bemander med lidt flere funktionærer, end der er behov for. Eller sagt på en anden måde, så bemander vi med et beredskab, hvor der er ledelse nok på byggepladsen, så håndværkerne får bedre informationer, og de får informationerne i tide, så de ikke skal stå stille eller lave ting om efterfølgende. Det er mere effektivt, og derfor er det også en bedre forretning for både virksomheden og den ansatte,” fortæller den administrerende direktør, der samtidig er helt sikker på, at ordningen gavner arbejdsglæden.

”Når vi arbejder lean, bliver det mere interessant og lettere at tjene penge, og så er håndværkerne selvfølgelig gladere, når de ikke skal lave ting om, for det er aldrig sjovt,” konstaterer Kim Birkerød, der også er glad for, at hans virksomhed har en størrelse, der gør det lettere at give plads til ansatte, der af den ene eller anden grund ikke arbejder 37 timer om ugen.

”Vi tager socialt ansvar på den måde, at vi har folk på nedsat tid, hvis de har brug for det, og ved siden af det har vi en seniorordning. Det er en luksus, som vi kan tillade os, fordi vi er en relativt stor arbejdsplads, hvor vi er mange på pladserne, og derfor går arbejdet ikke i stå af den grund,” fortæller Kim Birkerød.

Ny teknologi og løbende dialog

Ved siden af den gode bemanding på byggepladserne, sørger ledelsen i S. Guldfeldt Nielsen også for løbende at investere i ny teknologi, når den kan bidrage til forbedrede arbejdsvilkår og højere effektivitet.

Vi ser os selv som en visionær virksomhed, og vi vil for eksempel meget gerne være med på vognen, når der kommer robotter, som er relevante for os.

For eksempel har vi for ikke så længe siden investeret i en skærerobot, der kan klare gips og andre hårde plader. Det betyder, at vores medarbejdere får færre tunge løft, og så slipper de for et arbejde, der er både støvende og støjende. De unge lærer jo at bruge sådan noget på et splitsekund, og jeg tror, at vi har tjent den ind på mindre end tre år,” lyder det med tilfredshed fra Kim Birkerød, som ikke er i tvivl om, at nytænkning generelt er en nødvendighed for at klare sig i branchen:

”Byggebranchen har måske ry for at være en smule konservativ, og jeg tror, at vi er blevet årets arbejdsplads, fordi vi lytter til vores medarbejderne. De unge i dag skal hjem og hente deres børn, og når de er syge, så passer far og mor på skift. Det er ikke længere som i gamle dage, og det er vigtigt, at man følger med udviklingen,” konstaterer Kim Birkerød, der meget gerne selv opsøger en dialog om hverdagens udfordringer på pladsen.

”Jeg kører meget gerne ud i skurvognene og tager en snak om, hvordan det hele går, for det er der, vi hører sandhederne. Jeg har ikke så meget tid til det, som jeg gerne ville have, men jeg har helt sikkert ikke tid til at lade være,” slår han fast.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]

Er du ny direktør i Fynsk Erhverv?

Vil du arbejde dedikeret for at fremme rammer og vilkår for det fynske erhvervsliv? Fynsk Erhverv mangler en visionær direktør med kommerciel forståelse og politisk tæft. Hvis det er dig, får du mulighed for at blive frontpersonen for Fyns erhvervslivs mest interessante netværksorganisation! Tæt på medlemmerne Fynsk Erhverv er en medlemsfinansieret organisation, som arbejder benhårdt […]

CFB Industri i vækst: Ledelse, fusion og strategi

Det er sjældent, at virksomhedsfusioner og generationsskifter forløber uden gnidninger, og slet ikke, når begge dele sker samtidig. Men det er ikke desto mindre i store træk, hvad der skete for CFB Industri