Nyheder • 19/12/2016

Jesper E. Møller bliver formand for ny national Storebæltskomité

Fynsk Erhverv har udpeget den erfarne erhvervsmand Jesper E. Møller til at stå i spidsen for den nye nationale Storebæltskomité, der skal arbejde for at reducere og på sigt fjerne broafgifterne på Storebæltsforbindelsen. Jesper E. Møller er tidl. topchef ved Toms A/S og formand for Dansk Industri (DI) og nuværende formand for fodboldklubben Brøndby.

Fynsk Erhverv har igennem de senere år arbejdet intenst på at få skabt politisk opmærksomhed på den vækstbarriere, broafgifterne på Storebæltsforbindelsen udgør. Ikke alene for erhvervslivet men for samfundet som helhed. Sagen har så stor samfundsøkonomisk betydning, at Fynsk Erhverv nu løfter den op i en national sammenhæng med nedsættelse af Storebæltkomitéen.

I 2014 tog Fynsk Erhvervs bestyrelse initiativ til en samfundsøkonomisk analyse af ændringer i afgifterne på Storebæltsforbindelsen. Initiativet fik stor opbakning blandt private virksomheder og offentlige organisationer fra Øst- til Vestdanmark. Analysen viser en samfundsmæssig gevinst på ca. 30 mia. kr. for hele landet ved at reducere broafgifterne her og nu og på sigt fjerne den helt.

Lavere broafgifter skal sætte gang i Danmark

Formanden for Fynsk Erhverv Jørgen Dirksen ser en snarlig nedsættelse af broafgifterne på 25% for alle trafikanter og på sigt en fjernelse af broafgifterne som en del af løsningen på den tomgang, dansk økonomi befinder sig i:

– Broafgifterne er en direkte økonomisk belastning for pendlere og erhvervsliv, og vi skal have sat en stopper for, at politikerne bruger broen som malkeko til at finansiere andre projekter, siger formanden for Fynsk Erhverv Jørgen Dirksen og uddyber:

– For en uge siden nedjusterede økonomiministeren for femte gang i træk skønnet for væksten i det danske bruttonationalprodukt. Danmark kører i tomgang – og vi peger på en stort set selvfinansieret løsning, der kan skabe vækst, øget sammenhængskraft mellem Øst- og Vestdanmark, øget mobilitet og konkurrenceevne uden at det koster. Vi vil oven i købet se brede samfundsøkonomiske gevinster i hele landet – og det kan ske i morgen, hvis der er politisk vilje til det, lyder opfordringen fra Jørgen Dirksen.

Det bliver nu den nationale Storebæltkomité, som skal sætte den dagsorden blandt folketingets partier.

Storebæltkomité med bred opbakning

Jesper E. Møller er en erfaren erhvervsmand, der har stor politisk indsigt og berøringsflade, ikke mindst fra sit formandskab i Dansk Industri. Han skal nu sammen med bestyrelsen i Fynsk Erhverv sammensætte komiteen, der skal skabe politisk opmærksomhed på den vækstbarriere, broafgifterne på Storebæltsforbindelsen udgør:

– Danmark er bundet sammen af broer, men Storebæltsbroen er på en og samme tid både et stort aktiv og en stor barriere. Barrieren skal vi have fjernet til gavn for hele Danmark. Derfor har det stor national interesse at få afgifterne på Storebæltsbroen reduceret og på sigt fjernet, så Storebæltsbroen sidestilles med de øvrige broer i Danmark, siger Jesper E. Møller, formand for den ny Storebæltkomité.

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!

Bestyrelsesuddannelse klæder Torsten Kjeldsen bedre på til bestyrelsesarbejdet

COO i Broen-Lab, Torsten Kjeldsen, har netop færdiggjort ”Bestyrelsesuddannelsen med fokus på små og mellemstore virksomheder” ved Århus Universitet, og han kommer med en klar anbefaling. Som partnervirksomhed kan du stadig nå at komme med på en af de eftertragtede pladser til en favorabel pris - deadline for næste hold er den 17. maj 2024.

Video: Tietgenprisen 2024

Til Fynsk ErhvervsTopmøde den 18. april modtog Jens Hempel-Hansen Tietgenprisen som påskønnelse for sit store engagement indenfor cirkulær økonomi og ESG og for at stille sig i front for at gøre affald til morgendagens ressource og næste generations guld

Video: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

De næste 10 år bliver vildere end de seneste 5.000, og teknologien kommer til slå igennem på måder, vi ikke kan forestille os i dag. Det er ikke alt, man kan overskue at gøre på en gang, men det handler bare om at komme med, mener innovationsekspert Mads Thimmer

Mod og vilje holder 195-årige H.J. Hansen på toppen

Med en historie, der rækker imponerende 195 år tilbage i tiden, har Odense-virksomheden H.J. Hansen præsteret en holdbarhed af international topklasse, Til trods for, at dagen for 200-års-jubilæet nærmer sig, er der bestemt ingen fare for, at H.J. Hansen går i stå. Faktisk har virksomheden aldrig været mere relevant end den er i dag. Affald […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer