Nyheder • 13/04/2016

Nyt bestyrelsesmedlem om Fyn og Fynsk Erhverv

Thomas Visti, direktør i den odenseanske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots, er nyt medlem af bestyrelsen i Fynsk Erhverv. Her repræsenterer de fynske virksomheder inden for industri/robotteknologi. Vi har spurgt ham om bevæggrunden for at gå ind i Fynsk Erhvervs bestyrelse, hvad hans visioner er, og hvordan han ser på fremtiden for robotindustrien på Fyn.

Thomas Visti fra Mobile Industrial Robots indtrådte til Fynsk Erhvervs generalforsamling i foreningens bestyrelse, hvor han repræsenterer de fynske virksomheder inden for industri/robotteknologi.

Allerede d. 18. april skal han i denne funktion møde de fynskvalgte folketingspolitikere i Erhvervspolitisk Forum Fyn.

Hvorfor har du valgt at indtræde i Fynsk Erhvervs bestyrelse?

– Jeg har valgt at sige ja tak til opfordringen, fordi jeg gerne vil bidrage til Fynsk Erhvervs glimrende arbejde med at fremme gode betingelser for erhvervslivet her på øen, så vi kan skabe yderligere vækst og fremgang og øge eksporten af fynske produkter. Som leder og investor i forskellige fynske virksomheder har jeg efterhånden gjort mig en del erfaringer og iagttagelser, som jeg gerne vil dele til gavn for andre MIR og Thomas Vistivirksomheder.

Hvad er de vigtigste fokuspunkter for Fynsk Erhverv i den nære fremtid?

– Jeg mener, vi skal se på, hvordan man kan gøre det enklere og mere attraktivt at drive en vækst- og eksportvirksomhed på Fyn. Mit indspark til politikerne er, at vi skal have skabt et mere internationalt miljø og blandt andet have gang i lufthavnen i Beldringe. Udenlandske gæster skal i dag ofte bruge cirka tre timer på at komme til Odense Banegård fra Kastrup Lufthavn, hvorefter de så skal bruge yderligere tid på at komme fra centrum og ud til industriområderne. Når jeg selv rejser rundt i verden for at besøge forhandlere og deltage i messer, er det sjældent slet ikke så tidskrævende.

– Noget andet, der ærgrer mig, er, at de fleste fynske virksomheder går glip af mange af de tilskud og investeringer, man kan søge fra puljer og fonde, fordi processerne generelt er for besværlige og tidskrævende. Det er mit indtryk, at det primært er de rådgivningsvirksomheder, der har specialiseret sig i at hente offentlige midler, der får del i denne støtte. Groft sagt ser det ud som om, pengene bliver ”spist” af konsulenter frem for at komme til nytte i de produktionsvirksomheder, der reelt har behovet for at styrke konkurrenceevnen, men ikke har tid til at få søgt pengene. Hos MiR har vi ganske enkelt valgt at nedprioritere det, fordi det omfattende papirarbejde fjerner fokus fra forretningen. Jeg vil gerne arbejde for en forenkling på dette område.

Hvordan ser du på fremtiden for det fynske erhvervsliv?

– Jeg tror på, at Fyn har potentiale for at skabe et endnu mere blomstrende erhvervsliv inden for flere brancher. Vi er gode til at samarbejde virksomhederne imellem, og det skal vi dyrke yderligere. For vi kan sagtens lære af hinandens gode erfaringer og skabe masser af synergi.

– Der er skabt mange industrieventyr her på øen, og disse veletablerede virksomheder spiller i mange tilfælde en væsentlig rolle ved at engagere og bidrage med erfaringer, netværk og ”kloge penge” i vækstlaget af nye fynske opkomlinge i erhvervslivet. Desuden kan organisationerne, kommunerne, uddannelsesinstitutionerne og virksomhederne samarbejde tættere om at markedsføre Fyn nationalt og internationalt som en innovativ frontløber. Der er ingen grund til at være så beskedne. Vi har faktisk rigtigt meget at byde på både for studerende, medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.

Du er repræsentant for industri og robotteknologi i Fynsk Erhvervs bestyrelse. Hvad skal der til, for at Fyn kan bevare momentum inden for dette område?

– Der er blevet lavet en masse gode tiltag her på Fyn for at bakke op om teknologiske start-ups, derfor er jeg optaget af, at vi fortsætter med at bakke op om denne positive udvikling og fokuserer på at bevare de værdifulde tiltag – så mister vi ikke dette momentum og sakker agterud i den globale konkurrence.

– Vi er lykkedes med at skabe et stærkt miljø inden for robot- og teknologiudvikling, der høster stor anerkendelse i udlandet. Dette image skal styrkes yderligere, for det er afgørende for denne industri at kunne tiltrække nogle af verdens dygtigste medarbejdere, og derfor skal vi også gøre det endnu mere eftertragtet at arbejde på Fyn. Vi er godt i gang med kulturen, hvor der sker mange positive nyskabelser i disse år, og den kurs skal vi fortsætte. For kulturoplevelser betyder noget i forhold til rekruttering af både jyder, sjællændere og udenlandske medarbejdere.

“Der er ingen grund til at være så beskedne. Vi har faktisk rigtigt meget at byde på både for studerende, medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.”

 

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.