Nyheder • 06/01/2022

Virksomheder søges til ph.d.-projekt i organisation og ledelse

Partnervirksomheder i Fynsk Erhverv får nu muligheden for at deltage i nyt ph.d.-projekt, som skal fokusere på at skabe en meningsfuld arbejdsplads og styrke såvel konkurrenceevnen som potentialet for vækst.

Der bliver tale om en målrettet indsats i at udvikle virksomheden ved hjælp af et organisations- og ledelsesværktøj, der har et fokus på at skabe en meningsfuld arbejdsplads, som vil engagere og motivere medarbejdere.

Indhold i og mål for projektet

Projektet handler om at undersøge, hvordan meningsfuldhed i arbejdet kan styrke virksomheders udvikling og konkurrenceevne. Meningsfuldhed i arbejdet er en aktuel tendens i erhvervslivet, og har også været genstand for forskning, hvor fx formål, det kollegiale fællesskab, oplevelse af flow, realisering af personligt potentiale, bidrag, et produktivt fællesskab og værdiskabelse har været i fokus.

Disse områder kan være med til at skabe et meningsfuldt arbejde, men der udestår stadigvæk forskning over dele af det meningsfulde arbejdes potentiale. Projektet vil derfor kvalificere eksisterende forskning på området og udfylde de huller, der er om det meningsfulde arbejde.

Formen for samarbejdet

Ph.d.-projektet vil indgå i et tæt samarbejde med virksomhederne for at undersøge konkrete problemer i dagligdagen og deltage i implementeringen af en løsning på udfordringerne. Der vil også blive afholdt workshops, events og konferencer, så den viden, der bliver skabt i projektet, kan deles med og være til gavn for hele virksomheden.

Ph.d.-projektet har allerede ikke-publiceret praktisk og teoretisk evidens for, hvordan et nyt perspektiv på et meningsfuldt arbejde kan 1) nedbringe fravær og jobskift, 2) styrke kommunikation og sammenhængskraft, og 3) forbedre produktivitet, effektivitet og nytænkning. Denne forskning har ikke noget fortilfælde, og vil blive videreudviklet i løbet af ph.d.-projektet. De virksomheder, der deltager, vil derfor få adgang til ny viden, som deres konkurrenter ikke har.

Tidsplan og vilkår for projektet

Projektet er planlagt til at begynde i september 2022 og vil løbe i tre år, hvor det afsluttes i juni 2025. De deltagende virksomheder vil over tre år modtage konsulentbistand, råd og vejledning fra ph.d.-studerende, Dennis Carlsen, og forskningsleder, professor Jacob Dahl Rendtorff, samt følgegruppen for projektet.

Ph.d.-projektet er en delt samfinansiering mellem Roskilde Universitet og de deltagende virksomheder. Virksomhedernes andel ligger på mellem 900.000 til 1 mio. kr., fordelt over tre år. Ph.d.-projektet er åben over for, at én virksomhed kan stå for hele finansieringen, men der også for, at flere virksomheder deltager og dermed deles om beløbet, fx fire virksomheder med et årligt bidrag hver på ca. 75.000 – 85.000 kr.

Vil du vide mere?

Ph.d.projektet gennemføres af Dennis Carlsen, der er cand.mag. i Anvendt filosofi fra Aalborg Universitet med speciale i organisations- og ledelsesudvikling.

Han kan kontaktes ved spørgsmål om og interesse for projektet her:

Dennis Carlsen
Kancellivej 37
5200 Odense V

Tlf.nr.: 42 36 70 77

E-mail: carlsen.agger@gmail.com

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.