Nyheder • 12/01/2016
Marius Pedersen: “Konstant udvikling er nøglen til overskud”
Marius Pedersen er blandt de 25 fynske virksomheder, der i seneste regnskabsår har haft størst overskud. Ifølge adm. direktør Christian Møller skyldes resultatet et konstant fokus på udvikling og på at gribe nye muligheder på markedet.
Marius Pedersen er en moderne miljøvirksomhed med hovedsæde på Fyn og aktivitet i hele landet – og i Tjekkiet og Slovakiet. Koncernen har ca. 4.000 ansatte.
I seneste regnskabsår regnede Fyens Stiftstidende ud, at selskabet havde haft et overskud på 183 mio. kr., hvilket placerede virksomheden blandt de 25 fynske virksomheder med størst samlet overskud, men i virkeligheden har overskuddet været markant større.
– Vi har flere regnskaber. Fyens Stiftstidendes tal er lavet ud fra vores moderselskabs ikke-konsoliderede regnskab, hvilket er lidt misvisende. I vores koncernregnskab, Marius Pedersen Holdings regnskab, som laves efter IFRS-standarder ligesom de børsnoterede selskaber, ligger vores resultat af primær drift på 303 mio., forklarer Christian Møller, adm. direktør i Marius Pedersen.
Udvikling og investeringer
Marius Pedersens resultat har været rigtig godt i en del år nu, men det er ikke fordi, forretningen bare kører, som den plejer, fortæller Christian Møller.
– Vi producerer mange råvarer, af det vi indsamler, og råvarepriserne har svinget meget på det seneste, så det er faktisk ikke en specielt gunstig tid for os, siger han og fortsætter:
– Der sker store forandringer hvert år, og vi kigger hele tiden på nye løsninger til vores kunder for at være på forkant med markedet. Vi investerer hvert år 2-300 mio kr. i at udvikle forretningen. F.eks. åbnede vi sidste år et bioforbehandlingsanlæg, hvor vi omdanner affald til biogas, og året før introducerede vi en ordning med opsamling af spildolie. Vi har konstant udvidelser og ændringer af forretningsområdet, for nye tider kræver nye løsninger.
Danmark godt med på miljøområdet
Det er også en fordel for Marius Pedersen, at Danmark er langt fremme mht. miljø.
– Hele den grønne filosofi er en stor mulighed for os. EU skubber f.eks. på med den såkaldte cirkulære økonomi, hvor man så vidt muligt genanvender ressourcer, fortæller Christian Møller og slutter:
– Det er en fordel at være til stede på både det danske og det tjekkiske og slovakiske marked. Det spreder risikoen, og så er Danmark stadig noget længere fremme på miljøområdet, end de er i Østeuropa, så vi kan bruge vores danske erfaringer til at være på forkant dernede.