Nyheder • 25/10/2021
Ny SDU Business School skal styrke det regionale erhvervsliv
Med omkring 5.000 studerende, fordelt på forskellige erhvervsøkonomiske uddannelser på de forskellige campusser under SDU, er det oplagt for enhver, at en stor del af fødekæden til de fynske virksomheder er på plads. Fredag den 17. september blev det understreget, da åbningen af SDU Business School blev fejret.
Projektet har været i støbeskeen i halvandet år. Ifølge Jens Ringsmose, der indtil den 1. november er dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, hvor skolen hører under, skal SDU Business School være med til at sætte både fremtidens studerende og virksomhederne i et endnu højere gear i fremtiden.
”De erhvervsøkonomiske uddannelser på SDU har allerede en meget høj kvalitet, når du ser på både uddannelse og forskningsbasering. Med SDU Business School vil vi bringe den verden i spil på nye måder, som kan være til gavn for erhvervslivet,” siger Jens Ringsmose.
Ifølge dekanen vil en af satsningerne handle om at dyrke de tætte forbindelser mellem studerende og virksomhederne, og gerne så tidligt i uddannelsesforløbet som muligt.
”Vi fastholder et skarpt fokus på at prioritere uddannelserne, og det vil vi gøre på en måde, som gør, at vores dimittender er så attraktive som muligt for det lokale og regionale erhvervsliv. Det betyder blandt andet, at de studerende i større omfang skal ud og møde virksomhederne, for eksempel gennem virksomhedspraktik eller i relevante studiejob, hvor de studerende kan sætte deres nye viden i spil,” siger Jens Ringsmose, som ikke er i tvivl om, at det regionale erhvervsliv lige som de studerende kan få stor gavn af et nært samarbejde.
”Nu styrker vi broerne mellem vores forskning og erhvervslivet endnu mere, og vi har allerede set med robotklyngen, hvad der kan ske af gode ting, når universitetet rækker ud og går i samarbejde med omgivelserne,” fortæller Jens Ringsmose, som ikke er meget i tvivl om, i hvilken retning fremtidens historier kommer til at pege:
Vi har nogle spændende miljøer, som er optaget af forskning i bæredygtig udvikling og bæredygtig forretning, og på, hvordan man kan lave en god forretning ud af det, og det er min opfattelse, at det kunne være et eksempel på et af de områder, hvor vores dimittender vil blive endnu stærkere og mere efterspurgte i fremtiden.
Ifølge Fynsk Erhvervs direktør, Jytte Reinholdt, der var med blandt gæsterne og paneldeltagerne til fejringen af det nye projekt, er tanken om en tættere kobling mellem erhvervsliv og uddannelsesinstitution helt rigtigt set.
”Vi har i virksomhederne brug for at være helt i front indenfor bl.a. digitalisering og bæredygtighed og for et konstant fokus på at professionalisere vores virksomheder. Det vil kræve, at vi i virksomhederne ’stepper up’ og efterspørger de nødvendige kompetencer, og det er helt oplagt, at det kan ske i samarbejde med SDU Business School, der har alle uddannelserne på hylderne. Derfor ser vi frem til et rigtig godt samarbejde med SDU Business School,” siger Jytte Reinholdt.