Nyheder • 27/09/2021

Dialog flytter arbejdspladser i Middelfart

Keld Demant, Bunker Holding

To års frugtbart parløb mellem erhvervsliv og kommune med “Brobygning Middelfart” har overbevist direktøren i Bunker Holding Group, Keld Demant, om at endnu mere samarbejde er vejen frem for både kommune og virksomheder i Middelfart.

Derfor ser Keld Demant også frem til at være vært, når Fynsk Erhverv tirsdag den 28. september holder fyraftensmøde i anledning af det kommende kommunalvalg. Her mødes borgmester Johannes Lundsfryd (A) og Regitze Tilma, der er Venstres spidskandidat, med en række lokale erhvervsledere for at have en dialog om fremtiden.

Vi har allerede set, at dialog nytter, og at den kan flytte både erhvervslivet og kommunen i den rigtige retning, og når vi har nogle fælles udfordringer, giver det rigtig god mening at løse dem i fællesskab

siger Keld Demant, der slår fast, at der stadig er masser af udfordringer at tage fat på.

I lighed med mange andre virksomheder uden for landets største byer kæmper Bunker Holding Group blandt andet om de unges gunst. For uden et decideret studiemiljø at trække på, kræves der en ekstra indsats, før jobopslagene får den ønskede effekt i Middelfart-området.

“Manglen på studerende er helt sikkert den største udfordring i Middelfart, fordi vi skal hente nyuddannede akademikere fra Odense og Aarhus i stedet. Det er lykkes endnu, men det er svært, og derfor tror jeg på, at vi som virksomheder kan rykke meget, hvis vi sammen sørger for at gøre Middelfart til en endnu attraktiv by at komme til. Når først de er her, er det oplagt, at det er en skøn by, hvor der er mindre crowded, og hvor det er oplagt at stifte familie og bo,” konstaterer Keld Demant, der tror på, at øget digitalisering er en del af løsningen på den udfordring.

“Der sker en hel masse ting i kommunen, som ingen af os har hørt om, og der tror jeg, at vi med en digital platform kan gøre kommunen endnu mere attraktiv. Det kunne også være ved at sætte flere interessenter i forbindelse, når de har fælles interesser. Så hvis der er mountainbikeløb i Middelfart, kører hotellerne tilbud, cykelsmedene holder søndagsåbent og så videre. Digitalisering er jo ikke en religion, det er evnen til at sætte data i spil, og det kan vi rykke på sammen.”

Fyraftensmøde i Middelfart
Klik på billedet for at se invitationen

Arbejdsglæde på tværs af virksomheder

Ud over de nyuddannede har Bunker Holding Group og flere af de andre store Middelfart-virksomheder også adskillige udenlandske ansatte. Her peger Keld Demant på endnu en udfordring, som bedst kan løses med et formaliseret samarbejde mellem virksomhederne.

“Når vi får nye medarbejdere, spørger vi altid ind til, hvad ægtefællen og partneren laver og har brug for. Hvis han eller hun nu er ingeniør, kan jeg finde på at ringe til Carsten Kind ved Interacoustics, men vi kan gøre det bedre og systematisere det med brobygning,” mener Keld Demant, som slår fast, at omgivelserne er vigtige.

I sidste ende er der ingen medarbejdere, der bliver i en virksomhed, hvis deres familie ikke trives, så på det område kan den fælles indsats næsten ikke overvurderes.

En anderledes bolig-job-ordning

Netop udfordringer med trivslen fik sidste år Bunker Holding Group til at igangsætte et usædvanligt projekt. Over en periode kom opsigelser fra ansatte, til trods for, at de ellers udtrykte stor arbejdsglæde.

“Vi gjorde os den erfaring, at vores nye tilflyttere stortrivedes i jobbet, men alligevel flyttede de efter et par år. Der hvor skoen trykkede, var fra de gik hjem fra arbejde, til de kom igen. Derfor opførte vi et byggeri med 12 boliger, hvor vi lejer halvdelen ud til udlændinge og den anden halvdel til danske ansatte, og så har vi lavet en “buddy”-ordning, hvor de lærer af hinanden om sygesikringskort, svømmehal og så videre – og samtidig får de et netværk, så der nogen, som kan fodre katten eller tømme postkassen, når de er ude at rejse,” fortæller Keld Demant.

Han mener ikke, at boligbyggeriet er en kommunal opgave, men til gengæld kan brobyggerne godt hjælpe med at sprede budskabet:

“Hvis et byggeri kan gå i nul, så er det en gevinst for os som virksomheder, og det er langt sværere for kommunen. Men de har en viden om, hvilke andre virksomheder, som har brug for boliger, og måske kan de være med i koordinering, ligesom de har været dygtige til med brobygningen.”

Guldtfeldt: Investering i medarbejderne og fællesskaber er en god forretning

Interview med Kim Birkerød, administrerende direktør i Guldfeldt og Hans Jørgensen & Søn Da Kim Birkerød tiltrådte som direktør for otte år siden, var det en målsætning, at Guldfeldt ikke længere udelukkende skulle være et tømrer- og snedkerfirma men derimod Central Danmarks bedste entreprenørfirma. ”For at påbegynde den proces måtte jeg vide, hvordan forretningen fungerede. […]

Egeskov-direktør er blevet klogere på bæredygtig forretningsudvikling

Egeskov Slot har skærpet fokus på dokumentation af bæredygtighedsindsatsen for at leve op til kravene fra kunder og gæster. Og for at være klar til fremtiden har direktøren trådt ind i Fynsk Erhvervs Videnforum for Bæredygtig Forretningsudvikling.

Kultursociolog Emilia van Hauen: Ledelsen skal få det bedste frem i alle generationerne

Med et arbejdsmarked, hvor gabet mellem ledige hænder og behovet for arbejdskraft er støt stigende, har det aldrig været vigtigere at tiltrække, fastholde og lede medarbejdere. Og ifølge kultursociolog og forfatter, Emilia van Hauen, betyder det også, at der er særdeles god grund til at fokusere på – og forstå – forskellighederne ved de mange generationer, der er på arbejdsmarkedet i dag.

Vækstdrivere i de fynske virksomheder

Det går godt i det danske erhvervsliv, selvom nye udfordringer har ramt os. Særlig rekruttering og fastholdelse, digitalisering og automatisering samt den grønne omstilling er tre udfordringer, der vil optage erhvervsledere de kommende år. I dette Whitepaper kan du møde seks fynske erhvervsledere, der har knækket koden til succes og fremtidssikret deres virksomheder

Nordic Greens: Revolutionerer branchen med ny teknologi, AI og bæredygtig produktion

Nordic Greens vil knække koden til flere pressende problematikker, som f.eks. stort ressourceforbrug, ustabile forsyningskæder og stigmatisering om forbruget af pesticider. Nu har ejer og administrerende direktør, Mads Petersen, med sit fokus på nye, digitale systemer og bæredygtighed transformeret hele Nordic Greens produktion og revolutioneret hele branchen.

Velfungerende teams er nøglen til succes hos Mag Larsen Service

Når de ansatte i den fynske transportvirksomhed Mag Larsen Service er på vejene, er der ofte brug for både de helt store målestokke og de helt små skydelærer. Virksomheden løser alle former for specialtransporter, men står især stærkt inden for eskort til transport af vindmøller til det svenske marked, og den opgave kræver masser af […]

Samarbejde og læring er UR’s sikkerhed for den fornødne arbejdskraft

Universal Robots er på mindre end 20 år gået fra at være en start-up-virksomhed, stiftet af tre studerende på Syddansk Universitet, til at være verdenskendt for avanceret robotteknologi, og i dag beskæftiger virksomheden over 1.000 ansatte på verdensplan. Et centralt element i Universal Robots’ strategi er at have fokus på et sundt og inspirerende miljø […]

Vidt forskellige brancher lærer af hinanden i cykelnetværk

Selvom man er helt grøn på en racercykel og ikke har nogen erfaringer med at ligge i læ bag andre cykelryttere i et felt, kan man sagtens få fuldt udbytte – både fagligt og fysisk – af Fynsk Erhvervs Business Challenge cykelnetværk. Det kan Line Svindt, der er karriererådgiver i Magistrenes A-kasse i Odense, bevidne, […]

Vi skal gøre os fortjent til fremtidens arbejdskraft

Dagsordenerne er mange i virksomhederne - fra grøn omstilling og rapporteringskrav til digitalisering, usikkerhed i leverandørkæderne, manglende efterspørgsel osv. Der er dog ingen tvivl om, at øverst på listen over udfordringer både på kort og længere sigt står manglen på kvalificerede medarbejdere.