Nyheder • 27/09/2021

Dialog flytter arbejdspladser i Middelfart

Keld Demant, Bunker Holding

To års frugtbart parløb mellem erhvervsliv og kommune med “Brobygning Middelfart” har overbevist direktøren i Bunker Holding Group, Keld Demant, om at endnu mere samarbejde er vejen frem for både kommune og virksomheder i Middelfart.

Derfor ser Keld Demant også frem til at være vært, når Fynsk Erhverv tirsdag den 28. september holder fyraftensmøde i anledning af det kommende kommunalvalg. Her mødes borgmester Johannes Lundsfryd (A) og Regitze Tilma, der er Venstres spidskandidat, med en række lokale erhvervsledere for at have en dialog om fremtiden.

Vi har allerede set, at dialog nytter, og at den kan flytte både erhvervslivet og kommunen i den rigtige retning, og når vi har nogle fælles udfordringer, giver det rigtig god mening at løse dem i fællesskab

siger Keld Demant, der slår fast, at der stadig er masser af udfordringer at tage fat på.

I lighed med mange andre virksomheder uden for landets største byer kæmper Bunker Holding Group blandt andet om de unges gunst. For uden et decideret studiemiljø at trække på, kræves der en ekstra indsats, før jobopslagene får den ønskede effekt i Middelfart-området.

“Manglen på studerende er helt sikkert den største udfordring i Middelfart, fordi vi skal hente nyuddannede akademikere fra Odense og Aarhus i stedet. Det er lykkes endnu, men det er svært, og derfor tror jeg på, at vi som virksomheder kan rykke meget, hvis vi sammen sørger for at gøre Middelfart til en endnu attraktiv by at komme til. Når først de er her, er det oplagt, at det er en skøn by, hvor der er mindre crowded, og hvor det er oplagt at stifte familie og bo,” konstaterer Keld Demant, der tror på, at øget digitalisering er en del af løsningen på den udfordring.

“Der sker en hel masse ting i kommunen, som ingen af os har hørt om, og der tror jeg, at vi med en digital platform kan gøre kommunen endnu mere attraktiv. Det kunne også være ved at sætte flere interessenter i forbindelse, når de har fælles interesser. Så hvis der er mountainbikeløb i Middelfart, kører hotellerne tilbud, cykelsmedene holder søndagsåbent og så videre. Digitalisering er jo ikke en religion, det er evnen til at sætte data i spil, og det kan vi rykke på sammen.”

Fyraftensmøde i Middelfart
Klik på billedet for at se invitationen

Arbejdsglæde på tværs af virksomheder

Ud over de nyuddannede har Bunker Holding Group og flere af de andre store Middelfart-virksomheder også adskillige udenlandske ansatte. Her peger Keld Demant på endnu en udfordring, som bedst kan løses med et formaliseret samarbejde mellem virksomhederne.

“Når vi får nye medarbejdere, spørger vi altid ind til, hvad ægtefællen og partneren laver og har brug for. Hvis han eller hun nu er ingeniør, kan jeg finde på at ringe til Carsten Kind ved Interacoustics, men vi kan gøre det bedre og systematisere det med brobygning,” mener Keld Demant, som slår fast, at omgivelserne er vigtige.

I sidste ende er der ingen medarbejdere, der bliver i en virksomhed, hvis deres familie ikke trives, så på det område kan den fælles indsats næsten ikke overvurderes.

En anderledes bolig-job-ordning

Netop udfordringer med trivslen fik sidste år Bunker Holding Group til at igangsætte et usædvanligt projekt. Over en periode kom opsigelser fra ansatte, til trods for, at de ellers udtrykte stor arbejdsglæde.

“Vi gjorde os den erfaring, at vores nye tilflyttere stortrivedes i jobbet, men alligevel flyttede de efter et par år. Der hvor skoen trykkede, var fra de gik hjem fra arbejde, til de kom igen. Derfor opførte vi et byggeri med 12 boliger, hvor vi lejer halvdelen ud til udlændinge og den anden halvdel til danske ansatte, og så har vi lavet en “buddy”-ordning, hvor de lærer af hinanden om sygesikringskort, svømmehal og så videre – og samtidig får de et netværk, så der nogen, som kan fodre katten eller tømme postkassen, når de er ude at rejse,” fortæller Keld Demant.

Han mener ikke, at boligbyggeriet er en kommunal opgave, men til gengæld kan brobyggerne godt hjælpe med at sprede budskabet:

“Hvis et byggeri kan gå i nul, så er det en gevinst for os som virksomheder, og det er langt sværere for kommunen. Men de har en viden om, hvilke andre virksomheder, som har brug for boliger, og måske kan de være med i koordinering, ligesom de har været dygtige til med brobygningen.”

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]

Er du ny direktør i Fynsk Erhverv?

Vil du arbejde dedikeret for at fremme rammer og vilkår for det fynske erhvervsliv? Fynsk Erhverv mangler en visionær direktør med kommerciel forståelse og politisk tæft. Hvis det er dig, får du mulighed for at blive frontpersonen for Fyns erhvervslivs mest interessante netværksorganisation! Tæt på medlemmerne Fynsk Erhverv er en medlemsfinansieret organisation, som arbejder benhårdt […]

CFB Industri i vækst: Ledelse, fusion og strategi

Det er sjældent, at virksomhedsfusioner og generationsskifter forløber uden gnidninger, og slet ikke, når begge dele sker samtidig. Men det er ikke desto mindre i store træk, hvad der skete for CFB Industri