Nyheder • 24/09/2021
SANOVO-direktør: Omstilling er et fælles projekt
Den grønne omstilling behøver ikke kun at være omkostninger – den kan også være startskuddet til en æra med masser af arbejdspladser og god økonomi til Odense kommune.
Det mener i hvert fald Michael Strange Midskov, som er CEO hos SANOVO TECHNOLOGY, der er verdensledende i industriel behandling og alle former for håndtering af æg og udstyr til æggeindustrien.
Hvor SANOVOs indtog på verdensmarkedet i 1960’erne blandt andet var maskiner, der kunne slå æg ud og separere æggehvider fra blommer, tror Michael Strange Midskov på, at Odense vil få større gavn af, at alle kræfter samles i Odense kommune.
Derfor var det oplagt, at SANOVO lægger hus til, når Fynsk Erhverv den 29. september holder fyraftensmøde mellem det lokale erhvervsliv, borgmester Peter Rahbæk Juel (A) og Venstres spidskandidat Christoffer Lilleholt i anledning af det kommende kommunalvalg.
“Der er virkelig mange gode initiativer i gang i de odenseanske virksomheder, men vi kan rykke hurtigere i fællesskab, så de gode initiativer ikke isoleres og bliver enlige svaler. Vi har for eksempel fladt tag på vores bygninger, og det har TDC også. Det ville være oplagt, at kommunen eller det lokale forsyningsselskab satte solceller op der,” foreslår Michael Strange Midskov, som tror, at erhvervslivet generelt kommer til at gå forrest på mange områder:
“Vi er for eksempel i gang med at etablere 14-15 ladestandere til elbiler hos Sanovo, fordi behovet er stigende, og hvis det sker hos alle virksomheder, vil en stor del af udfordringen med manglende ladestandere i kommunen kunne løses, fordi folk kan lade deres biler, mens de er på arbejde. Det er også i kommunens interesse, og det er bare et eksempel på, hvor en overordnet fælles plan på tværs af byen kunne gavne alle parter med det samme,” konstaterer han.
Odense er blevet en storby på 10 år
SANOVO-direktøren har næste år 10-års jubilæum i sin nuværende stilling, og i den periode har han oplevet en by i en rivende udvikling, og derfor opfordrer han til, at det gode momentum udnyttes.
“I løbet af de seneste 10 år har Odense udviklet sig i rivende fart, til at være en storby, med alt hvad det indebærer af øgede krav til infrastruktur, miljø, boligplaner og indsatser for at sikre den fornødne arbejdskraft,” lyder det.
“Jeg tror, at vi skal skele til Als, hvor Danfoss har været med til at rykke en masse sammen med kommunen, for det kan vi også i Odense. Vi skal finde ud af, hvad der skal til, for at få virksomhederne til at ønske at blive endnu grønnere. Og vi skal finde ud af, hvad man skal lave af initiativer for at undgå, at motorvejen går helt i stå. Der er mange udfordringer, men der er garanteret også mange løsninger, hvis vi arbejder sammen, og det er mit indtryk, at virksomhederne er helt klar til det.”