Nyheder • 15/02/2021

Vestfyn i fælles coronaindsats

Kiilto-direktør Bo Eriksen foran covid-19-testbilen

Mens coronaepidemien på 11. måned har lagt en dæmper på mange initiativer over hele verden, har en lang række virksomheder holdt hjulene i fuld gang trods skiftende rejserestriktioner, hjemmeskoling og lignende udfordringer.

Det gælder også i Assens kommune, hvor borgmester Søren Steen Andersen (V) priser sig lykkelig over det gode samarbejde, som kommunen har med produktionsvirksomhederne, og for de initiativer, som virksomhederne i fællesskab har ført ud i livet undervejs.

Seneste skud på stammen er, at både kommune og virksomheder har arbejdet på at øge antallet af testfaciliteter, så virksomhedernes ansatte kan blive coronatestet hyppigt, uden det lægger beslag på alle testtider for kommunens øvrige borgere.

“Et samfund er intet uden erhverv, og samtidig skal borgerne kunne være rolige over udviklingen, så det betyder alt for mig som borgmester, at virksomhederne kan få setuppet til at fungere. Vi er en spredt landkommune, så vi har gjort det sådan, at der er PCR-test i Glamsbjerg mandag, og de andre dage er der mulighed for at få foretaget kviktest skiftevis i Hårby, Assens, Aarup og i Vissenbjerg,” fortæller borgmester Søren Steen Andersen om den aftale, der blev lavet, da Carelink overtog udbuddet den 1. februar.

Stærkt netværk deler testkapaciteten

Kiilto-direktør Bo Eriksen foran covid-19-testbilen
Kiilto-direktør Bo Eriksen foran covid-19-testbilen

Ved siden af Carelinks tilbud om test har en række Assens-virksomheder desuden slået sig sammen, så deres ansatte bliver testet i Region Syddanmarks COVID-testbiler.

Rent praktisk betyder det, at der hver torsdag fremover står en gul ambulance hos Kiilto i Assens, hvor medarbejderne fra blandt andre Kiilto, Broen-Lab, Fipros, Bryggeriet Vestfyn, STC og Strøjer Tegl kan blive testet efter et fastlagt skema, som sikrer den maksimale effektivitet for både testbil og virksomheder.

“Vores produktion har kørt for fuld kraft i hele forløbet, og vi har haft en aftale i Odense, hvor medarbejderne blev testet. Med den nye løsning står testbilen fysisk på vores matrikel, og så har vi koordineret tiderne i blokke med en række af byens andre store produktionsvirksomheder, på en måde der gør, at så mange som muligt bliver testet,” fortæller Bo Eriksen, der er direktør i Kiilto, som blandt andet producerer løsninger til håndhygiejne.

“Vi har haft en tæt dialog med kommunen, om hvordan vi kunne løse det sammen, og vi har også et godt netværk i de store produktionsvirksomheder, hvor alle har lagt sig i selen og gjort, hvad de kunne,” forklarer Bo Eriksen.

“Det betyder rigtig meget, at vi kan arbejde sammen. Hvis virksomhederne hver for sig havde ringet, havde det givet et stort puslespil, hvor testbilen fra Ambulance Syd ikke havde kunnet udnytte dagen så effektivt, som den kan nu,” konstaterer Kiilto-direktøren.

Aarup-virksomhed med 180 testtider

Kasper Lundgaard Sørensen, adm dir Tempur
Kasper Lundgaard Sørensen, adm dir Tempur

Mens virksomhederne i Assens har haft gavn af at deles om en testbil fra Region Syddanmark, er situationen en lidt anden 20 kilometer væk hos Tempur i Aarup.

Siden tirsdag den 19. januar er virksomhedens ansatte i stort omfang blevet testet på virksomheden i Aarup. Da myndighederne i januar bad om, at folk, der tager på arbejde testes hver uge, tog direktør Kasper Lundgaard Sørensen og hans kollegaer fat i Region Syddanmark for at høre om mulighederne, og også her blev løsningen en aftale med en bil fra Ambulance Syd.

“Vi har lavet en aftale, som gør, at vores ansatte kan blive testet hver anden tirsdag, hvor testbilen kommer til Tempur.  At vi har kunnet få testet op til 180 medarbejdere på blot fire timer, det flytter noget ,” siger direktør Kasper Lundgaard Sørensen, der i øvrigt også glæder sig over det gode tværkommunale samarbejde.

“Koordineringen mellem virksomhederne og kommunen har betydet, at vi har en god løsning i kommunen. Vores ansatte bliver jo også testet i Glamsbjerg, Hårby, Assens, Aarup og Glamsbjerg eller i Odense, hvis de bor dér. Men nu har vi ved siden af øget antallet af testmuligheder i kommunen ved at sikre, at vores ansatte kan blive testet her,” fortæller Tempur-direktøren, der understreger, at virksomhedens testordning er helt frivillig for de ansatte.

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!

Uddannelse klæder Torsten Kjeldsen bedre på til bestyrelsesarbejdet

COO i Broen-Lab, Torsten Kjeldsen, har netop færdiggjort ”Bestyrelsesuddannelsen med fokus på små og mellemstore virksomheder” ved Århus Universitet, og han kommer med en klar anbefaling. Som partnervirksomhed kan du stadig nå at komme med på en af de eftertragtede pladser til en favorabel pris - deadline for næste hold er den 17. maj 2024.

Video: Tietgenprisen 2024

Til Fynsk ErhvervsTopmøde den 18. april modtog Jens Hempel-Hansen Tietgenprisen som påskønnelse for sit store engagement indenfor cirkulær økonomi og ESG og for at stille sig i front for at gøre affald til morgendagens ressource og næste generations guld

Video: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

De næste 10 år bliver vildere end de seneste 5.000, og teknologien kommer til slå igennem på måder, vi ikke kan forestille os i dag. Det er ikke alt, man kan overskue at gøre på en gang, men det handler bare om at komme med, mener innovationsekspert Mads Thimmer

Mod og vilje holder 195-årige H.J. Hansen på toppen

Med en historie, der rækker imponerende 195 år tilbage i tiden, har Odense-virksomheden H.J. Hansen præsteret en holdbarhed af international topklasse, Til trods for, at dagen for 200-års-jubilæet nærmer sig, er der bestemt ingen fare for, at H.J. Hansen går i stå. Faktisk har virksomheden aldrig været mere relevant end den er i dag. Affald […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]