Nyheder • 25/06/2015

“Netværket fungerer som en efteruddannelse, hvor vi tager ved lære af ligesindede”

Claus N. Sørensen er medejer af fondsmæglerselskabet FormueFyn, og så er han aktiv i Fynsk Erhvervs Vækstejerledernetværk. Vi har talt med ham om, hvorfor han meldte sig til netværket, og hvad han får ud af at deltage. 

Fynsk Erhvervs Vækstejerledernetværk er et netværk for virksomhedsejere og/eller partnere i vækstvirksomheder. Vækst, salg og ledelse er omdrejningspunktet i netværket, som er professionelt faciliteret af Danny Bærtelsen, indehaver aSalg&Fokus.

Claus N. Sørensen er direktør i og medejer af fondsmæglerselskabet FormueFyn, der er et af Danmarks ældste. FormueFyn hjælper deres kunder med at få mest muligt ud af deres penge. Virksomheden prioriterer langsigtede og konservative investeringsstrategier, og de har af samme årsag som regel langvarige relationer til en trofast kundegruppe.

Claus N. Sørensen deltager i Vækstejerledernetværket i Fynsk Erhverv af flere årsager.Formue-Fyn_-14

– Jeg har kendt Fynsk Erhverv gennem mange år, og jeg har tidligere siddet i bestyrelsen og været med til at lave strategiarbejde for Fynsk Erhverv. Jeg har herigennem fået indtryk af, at der blandt Fynsk Erhvervs medlemmer sidder nogen, der møder de samme problemstillinger i deres hverdag som mig, fortæller han.

Vækstejerledernetværket består af ledere med egen virksomhed. Den organisationsform er der særlige udfordringer forbundet med.

– Som ejerleder har man konstant hånden på kogepladen på en helt anden måde end andre ledere. Rigtig meget falder alene tilbage på lederen i denne type organisation, så det er rart at komme sammen med andre i lignende situationer i en gruppe som den her, siger Claus N. Sørensen og fortsætter:

– Man møder ligesindede, som har mange af de samme udfordringer. Det kan være alt fra aktionæroverenskomster til personaleansættelser – eller vækst. For vækst er godt, men det kan også være svært at styre. Vi er selv gået fra at være en undseelig lille virksomhed til i princippet at omsætte for milliarder. Vi er vokset gevaldigt, og vi har valgt at outsource så mange ting som overhovedet muligt og styre vores omkostninger ad den vej. Men der er også mange andre måder at håndtere vækst på, og det kan vi i fællesskab tale om i netværket.

Ingen brancher – mange gode idéer 
Fynsk Erhverv faciliterer ikke branchenetværk, da erfaringen er, at der kommer en anden stemning i et netværk af ledere, der ikke er i direkte konkurrence med hinanden. Det er en erfaring, Claus N. Sørensen kan genkende.

– Det er vigtigt, at der sidder ledere fra forskellige brancher i netværket, for vi kan på den måde langt nemmere åbne op og være ærlige med vores udfordringer og være fortrolige over for hinanden. Sad vi som konkurrenter i et branchenetværk, ville vi nok være nervøse for, om vi kom til at give de andre lidt for gode tricks, siger han.

 “Sad vi som konkurrenter i et branchenetværk, ville vi nok være nervøse for, om vi kom til at give de andre lidt for gode tricks.”

 

At deltage i et erhvervsnetværk er for Claus N. Sørensen en måde at uddanne sig lære nyt på.

– Netværket fungerer som en form for efteruddannelse, hvor vi tager ved lære af ligesindede. Nogle gange bringer vi konkrete cases op og snakker om et problem eller et dilemma, hvor vi i åben diskussion prøver at finde ud af, hvad der er den bedste løsning. Skal der tages kapital ind udefra? Skal der hentes en ny partner? Den slags.

Der kan også komme konkrete samarbejdsmuligheder ud af en netværksdeltagelse.

– FormueFyn er f.eks. ved at få lavet ny hjemmeside af RedInk, hvor jeg sidder i netværk med direktøren, Kim Gørlitz, som nu også er en del af FormueFyns bestyrelse. Vi havde i mange år ikke været gode nok til kommunikation i FormueFyn, og der fik vi den nødvendige sparring fra Kim igennem Fynsk Erhverv.

 

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]