Debat • 24/11/2020
Man gør et helt erhverv fortræd
Dette kunne handle om mink, men det gør det ikke. Det handler om alle vores hoteller, restauranter og konferencesteder, som i den grad er mærket af Covid 19-pandemien.
I sidste uge afholdt vi Fynsk ErhvervsTopmøde med næsten 200 fynske erhvervsledere fysisk tilstede i Odeon i Odense. Et meget vellykket arrangement efter evalueringen at dømme, afviklet efter alle Sundhedsstyrelsens forskrifter og til alles fulde tilfredshed.
Vi har på intet tidspunkt været i tvivl om, at vi ville gennemføre arrangementet fysisk, godt nok med livestreaming som supplement. Ikke fordi vi undervurderer smitterisikoen ved at samle mange mennesker, men fordi vi har fuld tillid til, at vores medlemmer påtager sig deres individuelle ansvar, og fordi vores mange hoteller og konferencesteder er topprofessionelle og ubetinget de bedste til at sikre, at arrangementer helt op til 500 afvikles efter alle forskrifter og anbefalinger. Derudover er vi så langt i pandemiforløbet, at alle accepterer de begrænsninger, som restriktionerne medfører.
Vores konklusion efter sidste uges Fynsk ErhvervsTopmøde er fortsat, at vi skal turde ’leve vores liv’ – også i en coronatid, og at det er muligt i de rette rammer.
Tusind tak til alle for god opbakning, ansvarlig adfærd og ikke mindst super service fra Comwell Hotels H. C. Andersen/Odeon.
Derfor er det helt uforståeligt, hvorfor virksomheder og offentlige myndigheder fortsat aflyser konferencer, seminarer – ja, og for den sags skyld julefrokoster for personalet.
I en ny undersøgelse i Det fynske Erhvervspanel står det nemlig klart, at i mange virksomheder er personalet påvirkede af frygt, aflysninger og begrænsninger.
Der er altså god grund til at stole på den sunde fornuft og ansvarlighed hos den enkelte – og fylde rammerne hos de professionelle hoteller, restauranter og konferencesteder. Her er mere sikkert at være end de fleste andre steder, så hermed en opfordring til at følge vores eksempel – vi holder Fyn i gang sammen!
Undersøgelsen viser bl.a. også, at der er behov for, at nye restriktioner får et praksistjek, inden de indføres, for at sikre at de virker efter hensigten i de forskellige brancher – og at de ikke kommer som ‘en tyv om natten’. Og at det tager al for lang tid fra den politiske aftale om nye hjælpepakker er indgået, til virksomhederne kan begynde at søge støtten. Og for lang tid inden støtten kommer til udbetaling. Det er naturligvis helt uacceptabelt.
Undersøgelsen i Det fynske Erhvervspanel bliver nu bearbejdet, og vi vil adressere virksomhedernes konkrete ønsker og bud på forbedringer til de ansvarlige politikere på Christiansborg.