Debat • 22/05/2015
Fynsk Erhverv: Ny udbudslov er et skridt i den rigtige retning
Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen har i kølvandet på en fynsk debat om totalentrepriser ændret udbudsloven, så offentlige udbud i fremtiden skal deles op i mindre fagentrepriser, med mindre udbyder kan argumentere sagligt for, hvorfor en totalentreprise er nødvendig. Fynsk Erhverv mener, den nye lov er et positivt skridt for erhvervslivet.
Sidste år skrev Fyens Stiftstidende om byggeriet af Erhvervsakademi Lillebælt til en værdi af 234 mio. kr. blev udbudt på en måde, der udelukkede mindre og mellemstore lokale virksomheder. Det fik det fynske folketingsmedlem Julie Skovsby (S) til at tage sagen op med Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), som nu har ændret loven, så offentlige bygherrer fremover skal opdele alle større byggerier i mindre entrepriser, med mindre de kan argumentere sagligt for, hvorfor totalentrepriser er nødvendige.
Julie Skovsby forsikrer overfor Fyens Stiftstidende, at der vil blive holdt øje med, om offentlige bygherrer følger den nye lovs ånd.
Fynsk Erhverv mener, loven er et skridt i den rigtige retning.
– Det er et positivt skridt, erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen har taget med den nye udbudslov. I Fynsk Erhverv har vi længe talt for flere delentrepriser ved offentlige udbud, idet det øger konkurrencen og giver flere lokale virksomheder mulighed for at byde på opgaverne. På den måde sikrer vi omsætning og beskæftigelse i de lokale virksomheder – og en skarpere pris, udtaler Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv, og fortsætter:
– Vi så senest ved udbuddet af de første opgaver ved omdannelsen af Thomas B. Thrigesgade i Odense, at det var fynske virksomheder, der vandt opgaverne. Det viser tydeligt, at de små- og mellemstore virksomheder sagtens kan være det bedste valg i en udbudsrunde, når bare de får chancen..”