Debat • 17/09/2020

Uden bredbåndspuljen forsvinder jobs

Det er et paradoks, at regeringen i sit finanslovsforslag for 2021 har sløjfet bredbåndspuljen samtidig med, at corona-pandemien aktuelt ad flere omgange har vist, at det er nødvendigt for voksne at kunne passe deres arbejde og børn og unge deres studier og skole hjemmefra.

Forsyningsselskaber m.fl. har udrullet fibernet på store dele af Fyn, men der er brug for støtte fra det offentlige i de områder, hvor det ikke er rentabelt for de private aktører på markedet.  Adgang til lynhurtigt internet er et rammevilkår anno 2020, på lige fod med rent vand og elektricitet.

Derfor må jeg på det kraftigste rette en appel til regeringen og vores fynske folketingspolitikere om at sikre bredbåndspuljens videreførelse til vi alle har adgang til fibernet.

Lynhurtigt internet er omdrejningspunktet for den digitale udvikling i virksomhederne og for udnyttelse af de teknologier, der skal gøre virksomhederne endnu mere konkurrencedygtige.   Hvad nytter det f.eks. at have udviklet en fantastisk webshop, hvis ordrerne går tabt undervejs.  Eller hvis opdateringerne fra ’de kørende medarbejdere’ bliver forsinket, og diverse varer og forsyninger ikke bliver bestilt.  Det er direkte kontraproduktivt og står i skærende kontrast til erhvervslivets konstante jagt på øget produktivitet, indtjening og jobskabelse.

Fleksibilitet står højt på agendaen overalt – det gælder både i virksomhederne og hos de ansatte. Mange virksomheder har i hast fået installeret udstyr og internetforbindelser hjemme hos deres ansatte igennem det seneste halve år, så deres medarbejdere kan arbejde hjemmefra. Det er ikke kun en konsekvens af corona-pandamien, men en trend i tiden, der understøtter den fleksibilitet, der efterspørges.

Fleksibilitet er ikke kun efterspurgt i erhvervslivet. Vores børn og unge er også dybt afhængige af lynhurtigt internet for at kunne passe deres skole og studier. Det ser vi ikke mindst i de perioder, hvor skoler og institutioner er lukket ned.   Hvad nytter det, når fire børn på forskellige uddannelsestrin i samme husstand samtidig skal følge undervisning og forelæsninger via Teams – og internetforbindelsen er ustabil og langsom?  Det er en klar forudsætning fra skolernes og uddannelsesinstitutionernes side, at den enkelte elev kan deltage digitalt uden tekniske udfald.

Derfor har vi brug for bredbåndspuljen, så vi hurtigst muligt får udbygget den digitale infrastruktur med de sidste 7.693 tilskudsberettigede adresser på Fyn, får uddannet fremtidens arbejdskraft og løst opgaverne, så vi kan fastholde de gode jobs i de fynske virksomheder.

Debatindlæg af Henrik Neelmeyer, formand for Fynsk Erhverv, publiceret i Fyens Stiftstidende mandag, den 21. september 2020

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.