Nyheder • 20/01/2020

Trængslen over Fyn kræver politisk fokus her og nu

Køge Bugt Motorvejen

Statsministeren meldte i sidste uge ud, at den længe ventede plan for den fremtidige infrastruktur ”ikke er én af de første opgaver, regeringen tager fat på i år”.

Det er vi i Fynsk Erhverv ganske uforstående overfor, især på grund af de påtrængende infrastrukturprojekter, der venter på politisk handling for at blive realiseret her og nu.

Transportminister Benny Engelbrecht vil have undersøgt en fast forbindelse for både bilister og togpassagerere over Kattegat. Et projekt, der skal finansieres af brugerne, og som realistisk set først er passabelt om et par årtier.

I Fynsk Erhverv har vi derimod fokus på de trafikale problemer, der trænger sig på i dette årti. Helt aktuelt handler det om den fynske motorvejs etape 3, nemlig strækningen fra Odense V til motorvejsudfletningen mod Svendborg. Her haster det med at få finansieringen på plads, så de mennesker og maskiner, der i øjeblikket arbejder hårdt på etape 2 mellem Nr. Aaby og Odense V, kan fortsætte videre mod øst, straks det tredje spor på denne strækning kan tages i brug.

Også den ekstra Lillebæltsbro parallelt med den såkaldt ’Nye Lillebæltsbro’ bør have politikernes fokus. Her er der allerede hen over døgnet begyndende trængselsproblemer, og der skal handles nu, for at undgå at trafikken kommer til at sande helt til.

Også på Storebæltsbroen er trafikken stigende. Rekord på rekord bliver slået gang på gang, og vi glæder os til broafgifterne bliver sat yderligere ned om et par år som tidligere besluttet i Folketinget.

Hele strækningen fra Storebælt til Lillebælt tværs over Fyn har stor betydning for samhandlen, samkvemmet og sammenhængskraften mellem Øst- og Vestdanmark. Det gælder virksomhederne, medarbejderne, familierne, vælgerne, turisterne – ja, os alle, der er med til at holde gang i hjulene og økonomien.

 

 

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!

Uddannelse klæder Torsten Kjeldsen bedre på til bestyrelsesarbejdet

COO i Broen-Lab, Torsten Kjeldsen, har netop færdiggjort ”Bestyrelsesuddannelsen med fokus på små og mellemstore virksomheder” ved Århus Universitet, og han kommer med en klar anbefaling. Som partnervirksomhed kan du stadig nå at komme med på en af de eftertragtede pladser til en favorabel pris - deadline for næste hold er den 17. maj 2024.

Video: Tietgenprisen 2024

Til Fynsk ErhvervsTopmøde den 18. april modtog Jens Hempel-Hansen Tietgenprisen som påskønnelse for sit store engagement indenfor cirkulær økonomi og ESG og for at stille sig i front for at gøre affald til morgendagens ressource og næste generations guld

Video: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

De næste 10 år bliver vildere end de seneste 5.000, og teknologien kommer til slå igennem på måder, vi ikke kan forestille os i dag. Det er ikke alt, man kan overskue at gøre på en gang, men det handler bare om at komme med, mener innovationsekspert Mads Thimmer

Mod og vilje holder 195-årige H.J. Hansen på toppen

Med en historie, der rækker imponerende 195 år tilbage i tiden, har Odense-virksomheden H.J. Hansen præsteret en holdbarhed af international topklasse, Til trods for, at dagen for 200-års-jubilæet nærmer sig, er der bestemt ingen fare for, at H.J. Hansen går i stå. Faktisk har virksomheden aldrig været mere relevant end den er i dag. Affald […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]