Nyheder • 28/01/2015

Fynsk Erhverv-medlemmer nomineret til Odense Bæredygtighedspris 2014

Naboskabsambassadørerne, NCC Roads og BioTrans Nordic er de tre nominerede til Odense Bæredygtighedspris 2014 – de to sidstnævnte er medlemmer af Fynsk Erhverv. Vinderen bliver afsløret af Odense Bæredygtighedsråds formand, Anker Boye, ved et arrangement i Festsalen på Odense Rådhus d. 25. februar kl. 16 til 18 – der er åbent for alle.

Det er Odense Bæredygtighedsråd, som uddeler Bæredygtighedsprisen, og rådets formandskab var endnu en gang på en hård opgave, da de skulle finde årets nominerede, fortæller rådets formand Anker Boye i en pressemeddelelse:

– Indstillingerne afspejler de mange forskellige måder, hvorpå der arbejdes med bæredygtige initiativer i Odense. Og det er meget glædeligt, at der var både virksomheder, foreninger og private initiativer blandt de indstillede bæredygtige initiativer, fortæller borgmesteren.

Markedschef i NCC Roads, Hans A. Muurholm, fortæller, at bæredygtighed bliver en mere og mere integreret del af virksomhedens hverdag:

–  Hos NCC Roads er vi meget begejstrede over nomineringen til Odense Bæredygtighedspris. Bæredygtighed har større og større fokus i vores daglige arbejde på alle niveauer i organisationen – lige fra tilbudsregning og produktion til udlægning af asfalt på det fynske vejnet.

Direktør Søren Jeberg fra BioTrans Nordic glæder sig over, at nomineringen sætter yderligere fokus på virksomhedens bæredygtige løsning – BioTrans-systemet:

– Når man ser et bæredygtigt koncept for sig, som vi så med BioTrans-systemet, hvor man sparer penge for kunderne og samtidig undgår lugt og tunge løft, bekæmper skadedyrsproblematikkerne, sparer CO2 og meget mere – ja, så er man forpligtet til at føre det ud i livet. Vi er derfor uhyre glade for nomineringen, fordi den er med til at sætte fokus på, hvor vigtige bæredygtige løsninger er.

Naboskabsambassadør Gulshan Din glæder sig også over nomineringen:

– Ideen om naboskabsambassadører er kommet fra Vollsmoses beboere selv. Derfor er vi rigtig glade for at opleve, at vores naboer sætter pris på den indsats, vi gør. Det er en rar fornemmelse at gøre en forskel i forhold til både trivsel og tryghed i Vollsmose, siger Gulshan Din.

Om arrangementet:
Tid og sted: Onsdag d. 25. februar 2015, kl. 16 til 18 i Festsalen på Odense Rådhus.
Tilmelding: Senest d. 18. februar via www.odense.dk/Baeredygtighedsraad
Angiv venligst ved tilmeldingen, om du f.eks. har behov for døvetolk.

Læs mere om de nominerede herunder:

NCC Green Asphalt
NCC Roads er en af Danmarks førende leverandører af asfalt til de danske veje, og virksomheden håndterer desuden forskellige former for bygge- og anlægsaffald.

NCC Green Asphalt® er et produktionsprincip, hvor produktions- og udlægningstemperaturen for asfalt nedsættes med 20-40 procent, hvorved der spares NCC548energi, og asfaltarbejderne udsættes for mindre asfaltrøg.

NCC Green Asphalt® er et af de elementer, som NCC Roads har introduceret for at leve op til NCC’s vision for bæredygtighed. Andre elementer er bl.a. øget brug af genbrugsmaterialer i asfaltbelægninger og vejbelægninger med nedsat rullemodstand til følge.

BioTrans Nordic
BioTrans Nordic arbejder for at øge bæredygtig udnyttelse af madaffald fra køkkener. Arbejdsmiljø, hygiejne, ressourceudnyttelse, grøn energi, sparet CO2 og god økonomi er i højsædet.

BioTrans-systemet er et automatisk og lukket system, som fjerner madaffald direkte fra køkkenet. Det betyder færre tunge løft, mindre håndtering af madaffald og øget effektivitet. Samtidig er løsningen lugtfri, og almindelige affaldsbeholdere undgås – resultatet er bedre hygiejne i køkkenet.

BioMasteren kværner madaffaldet, og pumper det via et lukket system til en tank, som blot tømmes 6-10 gange om året, hvilket reducerer CO2-udledning fra transporten. Den kværnede biomasse bruges til produktion af biogas, og samtidig recirkuleres næringsstoffer og organisk materiale til jordbrug.

Naboskabsambassadørerne
Naboskabsambassadørerne bidrager til et bedre lokalmiljø i Vollsmose. Princippet er ”hjælp til selvhjælp”, hvor ambassadørerne bidrager med deres viden, netværk og omsorg for at skabe mere tryghed og trivsel for både nye og gamle beboere.

Naboskabsambassadørerne har f.eks udviklet en velkomstmappe, som de overrækker til nye naboer i området. Mappen er udgangspunktet for en snak om de tilbud, der findes i lokalområdet, f.eks i forhold til mad, kulturoplevelser og foreningsliv. På den måde bliver ambassadørerne nye beboeres første møde med den særlige gæstfrihed, man finder i Vollsmose.

Naboskabsambassadørerne spiller også en stor rolle for hverdagslivet i Vollsmose – og de kan yde hjælp til både stort og småt. F.eks har flere af ambassadørerne været på kursus i førstehjælp, ligesom de kan rådgive i ting som affaldshåndtering og brug af sparepærer.

(NCC-foto i toppen af Jenny Gaulitz – NCC-foto til højre af  Bruno Ehrs)

 

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]