Nyheder • 01/11/2023

20 års optimering kræver et nyt navn

I den vestfynske virksomhed Stentransporten Vissenbjerg har ejer Heine Pedersen siden generationsskiftet for 20 år siden arbejdet så intenst på at føre faderens livsværk til nye højder, at et navneskifte helt bogstaveligt talt lurer i nær fremtid. Virksomheden har i dag så mange varer på hylderne, at navnet slet ikke rækker, og fremtidsudsigterne byder på endnu flere udvidelser.

“Traditionelt drev min far en vognmandsforretning, der fragtede mursten og tagsten på Fyn og til resten af landet. Siden jeg overtog i 2003, har vi udvidet med mange andre byggematerialer, og specielt håndtering af gasbeton og relaterede ydelser blev hurtigt en af vores specialiteter,” konstaterer Heine Pedersen, der med gasbetonen så en niche, hvor virksomheden i dag er blandt landets helt store spillere.

“Vi fandt ud af, at det gav god mening at udvide vores ‘sortiment’ med levering, hvor vi fik større kraner på bilerne. Så kunne vi også sørge for, at gasbetonblokkene blev leveret præcis på det sted og i den rækkefølge, som de skulle bruges. Det krævede ekstrauddannelse af vores folk, der skulle sættes ind i flowet på byggepladserne. Nu  kan kunderne spare et led i deres logistik, fordi de ikke skal vente på en kran, der kan flytte blokkene. Og på den måde er vores del af den samlede kage blevet større,” forklarer Heine Pedersen om udvidelserne, der ikke stopper der.

“I dag har vi udvidet forretningen, så vi også har tre store lagerhaller, hvor vi kan opbevare materialer og varer for kunderne. Vi tog udgangspunkt i byggebranchen, men også her har vi valgt at fokusere på en niche for at adskille os fra konkurrenterne. Fordi vi i årevis har håndteret store, porøse gasbetonblokke i ukurante størrelser og har køretøjerne til det, er vi gode til de skæve kunder. Der er faktisk ikke noget, der er for stort, for tungt eller uhåndterligt. Om det er maskiner eller madrasser gør ikke noget, og vi har blandt andet håndteret fem-seks tons tunge transformatorer for leverandørerne til Odense Letbane,” siger Heine Pedersen.

Op i helikopteren med åbne øjne

Virksomhedsejeren blev oprindelig uddannet klejnsmed, fordi han egentlig ikke skulle overtage faderens vognmandsforretning, men sådan blev det, og siden er Heine Pedersen aldrig holdt op med at føje linjer til CV’et.

På trods af at familievirksomheden ikke – endnu – har en bestyrelse, så har Heine Pedersen kastet sig over bestyrelsesuddannelsen målrettet SMV-virksomheder, som hans partnerskab i Fynsk Erhverv giver ham adgang til. Og ved siden af det og den daglige drift har han fundet tid til at udvide horisonten og sin bekendtskabskreds blandt fynske erhvervsledere gennem cykelnetværket Business Challenge.

“Når jeg er gået ind i bestyrelsesuddannelsen, handler det både om, at jeg gerne vil vide, hvilke tanker der skal ligge bag, når man skal sammensætte sin bestyrelse. Jeg vil derudover gerne være klædt endnu bedre på til den bestyrelsespost, jeg selv har i en brancheorganisation. For mig har både det og min deltagelse i Business Challenge været et meget aktivt valg om at få overblik. Og om at søge nye indspark lidt uden for min komfortzone, som jeg kan bruge til at udvide min forretning,” forklarer Heine Pedersen, før han vender tilbage til det forestående navneskifte:

“Vores navn er klart en udfordring. Potentielle kunder kan sagtens få en opfattelse af, at vi er bedst til perlesten og muldjord, og det vil vi gerne ændre på. Men selvfølgelig er vi fuldt opmærksomme på, at 80% af vores omsætning kommer fra trofaste kunder, som vi har haft i årevis – nogle endda i årtier, og den er der ingen planer om at neddrosle,” konstaterer Heine Pedersen.

Pernille gør comeback med kurs mod Pyrenæerne

Efter et års pause melder Pernille Dahl Wagner, indehaver af pandekageforretningen Gopa.club, klar til Business Challenge og årets udfordring på toppen af Col du Tourmalet i Pyrenæerne. Efter et års pause, står det klart for mig, at det er et utroligt stærkt netværk. Der er noget at hente både på motionen og det forretningsmæssige. “Det gør noget ved […]

Netværket styrker Tinas lederevner

Som ejerleder i regnskabshuset Regnskab & Administration med godt 30 ansatte har Tina Berg Svendsen nok at se til i det daglige. I april 2023 blev ledergruppen udvidet, så de nu er tre om opgaven. Ikke desto mindre har hun fast prioriteret at sætte tid af til deltagelse i netværksgrupper. Og ifølge Tina Berg Svendsen […]

Montana: Vi skal være dygtige for at blive i Danmark

I den sydfynske familievirksomhed Montana Furnitures har udviklingen  aldrig gået stærkere, end den gør i dag. Driften bliver løbende automatiseret på alle områder, hvor det er muligt, fokus på bedre bæredygtighed er stadig skarpere og digitaliseringen er rykket højt op på bestyrelsens dagsordenen.

Netværket styrker Tinas lederevner

Som ejerleder i regnskabshuset Regnskab & Administration med godt 30 ansatte har Tina Berg Svendsen nok at se til i det daglige. I april 2023 blev ledergruppen udvidet, så de nu er tre om opgaven. Ikke desto mindre har hun fast prioriteret at sætte tid af til deltagelse i netværksgrupper. Og ifølge Tina Berg Svendsen […]

Ekspert: Vi er midt i en teknologisk eksplosion

Da internettet for alvor blev introduceret for menigmand i midten af 90’erne var det de færreste, der kunne forestille sig den betydning, som teknologien skulle få for samfundet i løbet af de næste årtier. Men ifølge IT-ekspert Tim Frank Andersen er det intet at regne imod de forandringer, som verden går i møde i de […]

Gør din affaldshåndtering til en konkurrencefordel

Når Fynsk Erhverv den 26. oktober afholder Fynsk Miljødag i samarbejde med virksomhederne Marius Pedersen, European Recycling Platform og OKNygaard A/S, kan deltagerne tage masser af konkrete forretningsfordele med hjem fra arrangementet. Det lover miljøkonsulent Ole Strøm der er repræsentant for den odenseanske del af virksomheden Marius Pedersen og er blandt landets førende inden for […]

Har du helt styr på producentansvaret for emballage?

Om mindre end to år skal alle danske virksomheder, der anvender emballage i en eller anden form, leve op til en lang række krav om rapportering, indsamling, sortering og genanvendelse. Er du klar? Kom til Fynsk Miljødag 2023 d. 26. oktober og få viden, løsninger og svar.

Montana: Vi skal være dygtige for at blive i Danmark

I den sydfynske familievirksomhed Montana Furnitures har udviklingen  aldrig gået stærkere, end den gør i dag. Driften bliver løbende automatiseret på alle områder, hvor det er muligt, fokus på bedre bæredygtighed er stadig skarpere og digitaliseringen er rykket højt op på bestyrelsens dagsordenen.

40 fynske erhvervsledere besejrede Mont Ventoux

I september besejrede Fynsk Erhvervs netværksgruppe Business Challenge Cykling årets ultimative udfordring i Provence. Blandt de cyklende er adm. direktør Kim Aage Birkerød Nielsen, der fortæller om sin erfaring med netværket og hvilken styrke sparringen på turene og virksomhedsbesøgene giver ham - både personligt og fagligt. 

Offentlig velfærd skal understøtte virksomhederne

De politiske planer for det kommende år er ved at tage form. Med statsministerens åbningstale og åbningsdebatten i folketinget i sidste uge er banen kridtet op for 167 nye lovforslag og -ændringer. Og i de fynske kommuner er serviceniveauet nu lagt fast for 2024 i forbindelse med godkendelsen af de kommunale budgetter. Fem generationer på arbejdsmarkedet samtidig og udsigt til en kraftigt faldende arbejdsstyrke stiller nye krav til virksomhederne. Det skal den offentlige velfærd understøtte.

Digitalisering skal gøre dyr og gæster glade i Zoo

Odense Zoo investerer i digitalisering og automatisering for at hæve dyrevelfærden og give gæsterne får bedre oplevelser.

SBS-Friction ruster sig til fremtiden

Den sydfynske bremseklodsproducent SBS-Friction satser benhårdt på bæredygtighed og teknologi