Nyheder • 20/11/2020

Vinder af Tietgenprisen følger oldefars motto

“Man skal gøre noget!”

Sådan lød mottoet, da N.J. Haustrup i 1914 grundlagde Haustrups Fabriker, og det inspirerer stadig i 2020 i virksomheden som i dag hedder Plus Pack og drives af 4. generation af Haustrup-familien, Camilla Haustrup Hermansen og hendes bror, Anders Top Haustrup.

Og det motto er en væsentlig del af forklaringen på, hvorfor Camilla Haustrup Hermansen onsdag den 18. november modtog Tietgenprisen 2020.

I sin insisteren på at gøre noget, står Camilla Haustrup Hermansen i dag i spidsen for adskillige regerings- og branche fora, der alle har bæredygtighed som omdrejningspunkt, netop for at være der, hvor hun og Plus Pack kan være med til at sætte den rette kurs.

“Jeg er utrolig stolt over at have modtaget prisen som en anerkendelse for den kæmpe indsats, som jeg og alle mine kollegaer gør hver eneste dag i Plus Pack for at levere reelt bæredygtige emballageløsninger uden CO2-aftryk. Det er i hvert fald vores ambition, og den agter vi at levere på,” sagde Camilla Haustrup Hermansen efter prisoverrækkelsen.

Viden forpligter

Ifølge Camilla Haustrup Hermansen kræver det øget indsigt og transparens i måden, affald håndteres på i dag, hvis den globale plastforurening skal stoppes, og så kræver det ikke mindst, at der sat nye og bedre affaldssystemer op, som kan sikre, at affald i stedet bliver betragtet som ressourcer. Og de ændringer står hun gerne på mål for at gennemføre alle de steder, hun kan.

“Viden forpligter og som specialister indenfor emballage til fødevarer, vil vi altid gerne bidrage med vores viden, så vi sikrer at beslutningerne bliver truffet på det rigtige, oplyste grundlag,” siger Camilla Haustrup Hermansen.

“Vi arbejder meget med faktadeling, og det betyder for eksempel, at vi har lavet en emballageskole, hvor vi deler og træner vores viden om design, materialer og genanvendelse. Vi arbejder også tæt sammen med vores konkurrenter i diverse udviklingsfora for at afklare, hvordan vi sammen kan skalere de gode løsninger,” siger Plus Pack-direktøren.

“Klimakrisen er en ressourcekrise. Europa er et ressourcefattigt kontinent og jo mere af affaldet, der kan genanvendes, jo bedre er det for os alle sammen. Lige nu er en af udfordringerne, at ny plast er billigere end genbrugsplast, så det er også nødvendigt at få kunderne med, når vi løbende designer og udvikler nye løsninger” forklarer Camilla Haustrup Hermansen.

Hendes og Plus Packs åbenlyse engagement har gjort, at hun sidste år blev udpeget formand for regeringens Klimapartnerskab for affald, vand og cirkulær økonomi, ligesom hun deltager i styregruppen for det europæiske samarbejde European Plastics Pact 2020.

“Det tager selvfølgelig noget tid, som jeg kunne have brugt i Plus Pack, men vi ser det som en investering i fremtiden, og vi synes også, at det er vigtigt, at mindre og mellemstore virksomheder har en stemme i disse sammenhænge,” fortæller Camilla Haustrup Hermansen med henvisning til, at de øvrige 12 formænd i regeringens Klimapartnerskaber blandt andet tæller topcheferne fra virksomheder som Ørsted, Novo Nordisk, A.P. Møller – Mærsk og Grundfos.

Økonomi og miljøhensyn hænger sammen

Plus Pack har som virksomhed også valgt at dedikere sig til Verdensmål 12, der handler om ansvarligt forbrug og produktion, og Camilla Haustrup Hermansen lægger ikke skjul på, at Plus Packs fremtid i høj grad afhænger af, hvor godt virksomheden lykkes med at målsætningen, hvilket også blev belyst i begrundelsen til prisuddelingen:

“I viser som virksomhed, hvordan FN’s verdensmål og vores verden med private virksomheder der skal skabe indtjening, ikke er hinandens modsætninger, men i virkeligheden kan blive hinandens forudsætninger. I har lagt en plan, hvor I ikke tjener penge på trods af FN’s verdensmål, men fremadrettet måske på grund af disse,” lød det fra Tietgen-formand Peter Zink, og det bekræfter Camilla Haustrup Hermansen.

“Da vi lavede strategien, handlede det også om, at vi gerne ville løfte os som virksomhed, og vi følger op på vores resultater og sammenholder dem i forhold til konkrete udvalgte delmål under Verdensmål 12 ligesom vi følger op på alle vores andre forretningsmæssige KPI’er. Internt i virksomheden har dette arbejde givet en masse energi. Alle medarbejdere har bidraget med helt konkrete input på, hvordan vi eksempelvis kan reducere energiforbruget, så vi løbende kan reducere vores CO2-udledninger gennem både adfærdsændringer og investeringer,” fortæller Plus Pack-direktøren.

Accepter venligst statistikker, markedsføring cookies for at se denne video.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.

Tid til at ’tanke op’…

Forandringer er blevet hverdag, og uforudsigelighed et vilkår. Derfor skal vi tænke i nye måder at drive og udvikle vores virksomheder på. Gennem dit partnerskab har du en række muligheder, der styrker dig som leder og din virksomhed.