Nye partnere i 2021

Leder • 11/03/2021

Vi har brug for en langsigtet genåbningsplan NU!

Henrik NeelmeyerFynsk Erhvervs formand Henrik Neelmeyer retter nu en direkte appel til Christiansborg:

Vi har i erhvervslivet brug for en langsigtet plan for, hvordan og i hvilken rækkefølge vi skal genåbne Danmark og få genetableret og stimuleret den fri konkurrence.  Efter i nu mange måneder at have været i regeringens stramme greb, på hjælpepakker eller for nogle decideret tvangslukkede, har vi brug for handling. Handling, der bygger på en erkendelse af, at udover sundhed, fysisk som psykisk, er også  forhold som økonomi og tid centrale indikatorer for en genåbning.

Tyskland har nu lavet en langsigtet genåbningsplan, der baserer sig på incidenstal. Nu kan vores tyske naboer planlægge ind i fremtiden med endnu større succes og agere og disponere og på den måde være helt oppe i gear, når det bliver deres tur.

Jeg kigger langt efter en tilsvarende plan for genåbningen i Danmark.

Så kære regering, få nu lavet en plan og tydelige rammer for genåbningen her i landet.  Skab vished og klarhed for såvel virksomheder som borgere for, hvilken fremtid vi kigger ind i.

Vores sygehuse og sundhedspersonale klarer det fortrinligt, og smitten udvikler sig bedre end forventet.

Vi står på et helt års erfaringer, vaccinerne rulles ud, testkapaciteten og smitteopsporingen opbygges og temperaturerne stiger.  Lad os få hjulene i gang igen.

Læs også: Det er nu, vi skal tro på fremtiden!