Debat • 04/03/2013

Vi er på rette spor

TIMEDRIFT: Fynsk Erhverv hilser regeringens udspil om elektrificering af jernbanens hovedlinje velkommen.
Det viser os, at regeringen har forstået vigtigheden af sammenhængskraften mellem de store danske byer.

Timedriften vil understøtte Fyns centrale planering i landet og få en positiv afsmitning.  Det bliver endnu mere attraktivt at bosætte sig her, ligesom det forhold, at samtlige togforbindelse mellem øst-og vestdanmark vil stoppe i Odense gør det særdeles attraktivt for nye virksomheder at placere sig midt i Danmark.
Derudover vil de fynske virksomheder få lettere ved at tiltrække velkvalificerede eksperter og nøglemedarbejdere fra andre landsdele, og det er en klar konkurrencefordel for Fyn.

Vi ved fra egne undersøgelser, at rekruttering betyder meget for de fynske virksomheder – ikke mindst i vidensvirksomhederne, som er dybt afhængige af at kunne tiltrække ekspertviden og nøglemedarbejdere.
Blandt andet derfor har timedriften længe været højt prioriteret på Fynsk Erhvervs dagsorden, og det er derfor en god nyhed, at det nu ser ud til at realiseres.

Ud fra et erhvervsmæssigt synspunkt står vi stadig med en række trafikale udfordringer, for motorvejsnettet er mindst ligeså vigtigt. Vi ser derfor frem til, at regeringen udviser samme velvilje og handlekraft i forhold til udbygningen af den fynske motorvej – En investering, der er helt afgørende i forhold til udvikling og vækst på Fyn.

Fynsk Erhverv foretog for nylig en undersøgelse blandt vore medlemsvirksomheder om betydningen af et
3. motorvejsspor på E20 mellem Middelfart og Odense. Og erhvervslivet var ikke i tvivl.
Alle respondenter svarede uden undtagelse, at et 3. spor vil have betydning for deres virksomhed.
Som de største gevinster ved et 3. spor peges på ’øget produktivitet’ og ’øget vækst’.

Vi er på rette spor – men der er et stykke vej tilbage endnu.

Gislev Rejser: Fra familievirksomhed til del af stor koncern

Den fynske rejsevirksomhed Gislev Rejser har gennem de senere år været gennem en betydelig transformation. Ifølge administrerende direktør Niels Ravn Eriksen har både det nye ejerskab og flytningen været med til at styrke virksomhedens profil og synlighed, og samtidig har samarbejdet med Aller-koncernen hurtigt vist sig at skabe værdi.

Familievirksomhed forbereder sig på miljøkrav i god tid

Mens byggevirksomheden Poul Rasmussen endnu ikke er undlagt lovkravet om bæredygtighedsrapporteringen, så er virksomheden godt i gang med at klæde sig på til den bæredygtige dagsorden. Derfor har familievirksomheden tilmeldt sig vores ESG-Netværk for at være klar til fremtidige krav fra både stat, kunder og institutioner. 

Brain Boost: Ikke alle indtægter skaber samme værdi

Da softwarehuset Ecreo og Fynsk Erhverv i fællesskab afholdte seminaret "Styrk din digitale B2B-strategi og skab resiliens i en uforudsigelig tid" var Odense-virksomheden Flexbuy Technologies repræsenteret blandt deltagerne i form af Jacob Brage. Og han forlod Alfred og Kamilla, hvor arrangementet blev afholdt, i opløftet tilstand.

Brug din stemme på et stærkt EU

Når der søndag, den 9. juni er valg til Europa-Parlamentet i Danmark, er det vigtigt, at vi alle gør brug af vores demokratiske ret og sætter vores kryds på stemmesedlen. Det skaber en grønnere fremtid og styrker den enkelte virksomhed, det enkelte land - og den europæiske union. Tak fordi du bruger din stemme.

Fynsk logistikgigant krydser fingre for bedre forbindelser til motorvejsnettet

Den familieejede logistikvirksomhed Alex Andersen Ølund A/S forventer efter en årrække med særdeles solide regnskaber, at de kommende år byder på flere udfordringer og mere usikkerhed i markedet. Men ikke desto mindre er stemningen på direktionsgangen på Logistikvej i Odense fortsat høj, og listen over nye initiativer bliver ikke kortere. “2024 bliver et overgangsår, hvor […]

Damixa skruer op for den digitale tilstedeværelse

På Den Fynske E-handelskonference den 21. maj sætter Damixas Brand og Marketing Manager, Anna Trojel, ord på den digitale rejse, der skal føre Damixa helt up to date.

Optimisme at spore i det fynske erhvervsliv

De fynske virksomheder er sunde og robuste, og de fleste er ved at indfinde sig i den nye virkelighed med stigende tempo og kompleksitet. Det viser vores nyeste temperaturmåling i det fynske erhvervsliv, der giver en stærk tro på fremtiden.

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.