Nyheder • 15/08/2024

Velfungerende teams er nøglen til succes hos Mag Larsen Service

Når de ansatte i den fynske transportvirksomhed Mag Larsen Service er på vejene, er der ofte brug for både de helt store målestokke og de helt små skydelærer. Virksomheden løser alle former for specialtransporter, men står især stærkt inden for eskort til transport af vindmøller til det svenske marked, og den opgave kræver masser af forberedelse og specialkundskab:

”Vores primære niche er at gøre vejene klar til at flytte møllekomponenterne til vindmølleparker, og det kræver en masse forberedelser, så alt er sikkert for Hr. og Fru Svensson i trafikken, men bestemt også for chaufførerne, og det er det, som vores folk kan. De har selv kørt som chauffører, så de ved, hvordan det er at køre med tunge transporter, og de kan håndtere det, når der kun er få centimeter at give af ved transporten af de 80-85 meter lange vinger,” fortæller Marlene Stenholt, der driver virksomheden sammen med sin mand, Lars E. Larsen.

De svenske opgaver kræver massive forberedelser, og her er virksomhedens specialister på vejene længe før vindmøllevingerne overhovedet nærmer sig, så alt klapper, når det skal.

“Vores folk holder styr på alt, og intet overlades til tilfældighederne, og vi har uddannet nogle særlige RM’er, Road Managers, der har det overordnede, samlende ansvar i felten. De sørger for, at alle er sat ind i ruter og sikkerhed, og de sikrer, at de, der skal køre sammen, også taler samme sprog. De har tjek på, hvis der er steder, hvor der skal køres mod trafikken, hvis lasten skal sænkes for at kunne passere, og mange, mange andre ting. Når møllekomponenterne er lastet på lastbilerne, kører vores folk ledsagebilerne foran og bagved hver eneste transport frem til indgangen til vindmølleparken, hvor de afslutter deres del af opgaven,” fortæller Marlene Stenholt og røber, at en af RM’ernes vigtigste pligter netop testes i finalen:

”Det er supervigtigt, at der er sørget for et sted chaufførerne kan sove, komme i bad og have adgang til et tekøkken og andre nødvendige faciliteter, så de kan få noget at spise. De har kørt hele natten, og vi ved, at det er lige præcis den slags tiltag, der gør, at vi kan holde på vores folk på sigt,” konstaterer Marlene Stenholt, der fortsætter:

Jo bedre de har det, jo længere kan vi holde på dem.

Gode forhold sikrer kernerressourcerne

Virksomheden har i øjeblikket kun Lars E. Larsen og Marlene Stenholt som faste ansatte, men med 50 faste freelancere og yderligere 100 at trække på, når opgaverne kræver det, har ægteparret masser af personalepleje at forholde sig til, og her er virksomhedens Road Managers kun et af de succesfulde tiltag.

Vi har fundet ud af, at jo lettere, vi gør arbejdet for vores samarbejdspartnere, jo bedre fungerer det for os selv.

“Der er for eksempel en del af vognmændene, der ikke er særligt interesserede i IT, og dem skriver jeg til en gang om ugen med specifikationer for, hvad de skal sende os fakturaer for. Så kan de få penge for det, de laver, og mit arbejde med at holde styr på regnskabet bliver også lettere,” siger Marlene Stenholt, der også med succes bruger virksomhedens RM’ere som kontorets repræsentanter i socialt øjemed:

”Vi kan jo ikke være alle steder, så de er vores øjne i marken, og en gang i mellem tager RM’eren ud og finder et sted, hvor hele holdet på opgaven kan få noget at spise og drikke. Det er godt for fællesskabet. Chaufførerne er væk hjemmefra i månedsvis, og når de skal køre tre-fire måneders intens natkørsel, hvor de virkelig er på, kan de selvfølgelig godt blive irriterede på hinanden ind i mellem. Det gør vi meget ud af at komme i forkøbet, så vi kan holde på vores folk,” fortæller hun videre.

Mag Larsen Service har aktuelt fire igangværende projekter, der hver især kræver op mod 20 chauffører, og derfor har indsatsen for at holde medarbejdertilfredsheden i top også høj strategisk betydning for fremtiden.

”Vindmølleparkerne i Sverige hænger meget på puljer, og der har 2024 ikke været så voldsomt, men i 2025 bliver der igen frigjort en del, og vi ser ind i et rigtig travlt år. Men vi har dem, vi skal bruge, og vi får masser af opmærksomhed via de vognmænd, som vi bruger, så vi behøver ikke at søge efter nogen, når vi får opgaverne ind,” konstaterer Marlene Stenholt, der sætter stor pris på den trofasthed, som hun møder blandt vognmændene.

”Vi spiller selvfølgelig altid med åbne kort, så vi fortæller dem med det samme, når vi ved, at vi ikke har noget i nogle måneder. Når vi så ringer til dem igen, smider de altid alt, de har i hænderne.”

Lokal vidensdeling driver udviklingen af HR-rollen

HR har en unik mulighed for at tage en endnu mere aktiv rolle i udviklingen af fremtidens bæredygtige organisationer. Og det er præcis, hvad virksomhederne i Fynsk Erhvervs HR-netværk gør. Fynsk Erhvervs HR-netværk er vi ikke bare med på sidelinjen – vi er med til at sætte kursen. HR er ikke blot en støttefunktion eller […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem mange oplever, hvilket er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. For at komme problemet til livs, har speciallægerne Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving fra Lucia Care invitereret partnervirksomheder til foredrag om danskernes søvnudfordringer.

Videnforum: Adgang til ny viden i et fortroligt forum

Fynsk Erhvervs Videnforum har siden 2022 tilbudt erhvervsledere en unik platform for strategisk sparring, videndeling og personlig udvikling. Her mødes ledere fra forskellige brancher i et fortroligt rum, hvor konkrete problemstillinger bliver diskuteret, erfaringer bliver delt, og nye løsninger bliver skabt. Møderne er professionelt faciliteret og sikrer, at deltagerne får konkrete redskaber, inspiration og løsninger […]

Lars Bak: Samtaler på cyklen er noget særligt

Ifølge eks-pro Lars Bak, så er cykelture perfekte til at lære hinanden at kende. Og kombinationen af cykling, erhvervsliv og personlig udvikling er det perfekte match.

Unge ledere skal styrkes i nye netværk hos Fynsk Erhverv

Hos Fynsk Erhverv åbnes dørene nu til et helt særligt Young Pro-netværk, der skal hjælpe unge ledere med at udvikle sig fagligt og personligt i et fortroligt og inspirerende forum. Thomas Olsen, som er udpeget til at facilitere netværket, bringer mere end 20 års erfaring med ledelse og udvikling af nye ledere ind i projektet. […]

BCM Transtech: Fra lokal maskinfabrik til global markedsleder

Broby: Da BCM Transtech besluttede at satse alt på en enkelt niche, ændrede det virksomhedens kurs for altid. Fra at have været en klassisk, lokal maskinfabrik med et bredt fokus på at løse alle nærværende udfordringer, blev fokus i begyndelsen af 2000’erne skarpt rettet mod ét enkelt marked. Den strategi har gjort dem til verdens […]

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]