Nye partnere i 2021

Nyheder • 05/10/2021

Tværgående samarbejde glæder i Svendborg

(Se interview nederst i artiklen)

Der var bred enighed om store dele af den indsats, der skal gøres for at forbedre erhvervslivets klima i Svendborg, da borgmester Bo Hansen (A) og venstres spidskandidat Mette Christensen (V) mandag aften mødtes ved Fynsk Erhvervs KV21-fyraftensmøde ved den hæderkronede Svendborg-virksomhed C.C. Jensen.

”Jeg synes, at rammerne er kommunens opgave. Derfor ville det første, som ringer i mit hoved være infrastruktur. Men det handler også om velfærd. Jeg tror, at velfærdens institutioner, det er også en del af det at tiltrække arbejdskraft – at man har gode børnehaver og gode skoler. Så det er delt både i hardware og i software, kan man sige,” sagde borgmester Bo Hansen, som undervejs i debatten noterede sig en læring fra Fynsk Erhvervs Vækstbarometer, som han ville arbejde på at løse:

”Jeg hæftede mig lidt ved den del, hvor man gik meget tæt på Svendborg by. Altså om, hvad vi er gode til, og hvad vi er mindre gode til. Der var noget omkring digitalisering og bredbånd, hvor jeg tænkte på, at det skal jeg hjem og have kigget på, for det var faktisk informationer, der overraskede mig. Det skal vi ikke være bagud på i sådan et område som vores, så det tager jeg med,” lovede Bo Hansen, der har båret borgmesterkæden siden 2018, hvor Socialdemokratiet overtog opgaven fra Venstre i Svendborg.

Havneområdet skal udvikles

Venstres forkvinde i borgmesterkampen, Mette Christensen, var enig med Bo Hansen om, at infrastrukturen i Svendborg er vigtig at få på plads, og hun havde desuden et par specifikke punkter, hun gerne vil tage fat på.

”Omkring infrastrukturen har vi en stor opgave med at forbedre den til gavn for vores erhvervsliv. Hvis vi vil udvikle ved vores havneområder med flere uddannelser eller maritime erhverv, så får vi brug for at styrke vores infrastruktur, så det er helt klart et af de punkter, som jeg gerne ville bruge penge på,” konstaterede Mette Christensen, som glædede sig over dialogen på mødet, der var duellanternes første i en lang række frem mod Kommunalvalget 16. november.

”Jeg synes, at der har været nogle signaler til, at vi skal satse på iværksætteri, nye virksomheder og ny teknologi. Jeg synes, at det har været godt, at der har været nogle virksomheder med,” lød det.

Fælles mål glæder fremmødte

En af de tilhørerne var Jesper Bernhardt, som er direktør for det maritime akademi SIMAC, og han glædede sig over, at den lokale fremtid tegner lys.

”Uanset om det nu er den ene eller den anden side, der vinder løber med borgmesterposten, så er jeg betrygget i, at der er et tværgående samarbejde, fordi der er nogle fælles mål. Jeg kan høre, at der er nogle detaljer, som skal drøftes videre,” sagde Jesper Bernhardt, der har ansvaret for tre maritime studieretninger, som tæller 775 studerende og 90 medarbejdere.

På spørgsmålet om, hvordan han personligt ville fordele ressourcerne, hvis han kunne vælge, overlader Jesper Bernhardt trygt roret til kommunens politikere.

”Nu er jeg jo ikke på valg, så jeg skal ikke allokere de midler, som eventuelt faldt ned. Det vil jeg overlade drøftelsen af til politikerne. Men nogle af de områder, som har været nævnt i dag, er rigtigt spændende, og det kan sagtens videreudvikles til stor gavn for Svendborg og for Danmark i det hele taget.

Fremtidsforsker: Vi skal turde prøve kræfter med fremtiden

Ifølge fremtidsforsker Liselotte Lyngsø sker udviklingen så hurtigt, at man i dag snarere taler Science Fiction end Science Faction

Ny SDU Business School skal styrke det regionale erhvervsliv

5.000 studerende fordelt på forskellige erhvervsøkonomiske uddannelser på de forskellige campusser under SDU vil være med til at tegne fremtidens erhverv i regionen

Branding og bæredygtighed øverst på tavlen

På KV21 Fyraftensmødet i Assens kommune efterlyste de lokale erhvervsledere fortsat dialog og samarbejde med Assens Kommune.

KV21: Tag ordet og brug din stemme på erhvervsklimaet

Kommunerne har stor indflydelse på erhvervsklimaet og de lokale rammevilkår. Ligeledes er kommunerne ansvarlige for kernevelfærden som f.eks. gode daginstitutioner, skoler, fritids- og kulturtilbud og for på anden vis at gøre det attraktivt for borgerne at bosætte sig og leve det gode liv, så virksomhederne kan tiltrække og fastholde medarbejdere og ledere lokalt.

Dialog flytter arbejdspladser i Middelfart

To års frugtbart parløb mellem erhvervsliv og kommune med "Brobygning Middelfart" har overbevist direktøren i Bunker Holding Group, Keld Demant, om at endnu mere samarbejde er vejen frem

SANOVO-direktør: Omstilling er et fælles projekt

Michael Strange Midskov tror på, at kommune og erhvervsliv i fællesskab kan gøre den grønne omstilling til starten på en ny æra i Odense

Det skal være lettere at tænke grønt

Når jeg siger hockeystav, tænker du måske mest på en gymnastiksal fyldt med børn, der i svedlugtende overtrækstrøjer render rundt og slår til en lille, hvid kugle.

NEXT talent tager nye højder

Lone Kaalund Døjbak er ny i Fynsk Erhverv. Hun indtager en central rolle i NEXT talent-projektet, hvor fynske virksomheder kan få ansat nyuddannede unge fra de videregående uddannelsesinstitutioner

Jens Heiko Stumbeck henter viden og inspiration i andre brancher

Jens Heiko Stumbeck har siden 2008 udviklet på den optikerforretning, som han overtog fra sin far. Og han er sikker på, at mange af fremtidens løsninger findes i andre brancher.