Nye partnere i 2021

Nyheder • 12/06/2020

Travle apotekere: Vi har været i en anden verden

Apoteker Yvonne Hummelmose og hendes medarbejdere på de tre apoteker Odense Bellinge Apotek, Tommerup Apotek og Apoteket Dalumcentret blev ikke, som mange andre, ramt af den landsdækkende lockdown i forbindelse med coronakrisen. Faktisk rykkede hverdagstempoet i stedet et gear eller to op på de tre apoteker den 12. marts.

“Det har været en uvirkelig proces for mit personale og mig, hvor arbejde og fritid har været helt forskellige verdener. Vi har været i gang hele tiden, og vi spiste sammen i frokoststuen og gik relativt tæt rundt sammen på apoteket. Men lige så snart vi kom ud, oplevede vi som alle andre en dagligdag, hvor folk gik i store buer udenom hinanden,” siger apotekeren, som har mere end 17 års erfaring fra jobbet.

“Vi har haft en periode, hvor ændringerne til vores daglige procedurer er kommet i en lind strøm. Det har selvfølgelig været en udfordring at give oplysningerne videre internt, så jeg var sikker på, at alle fik dem, men med en kombination af mail, sms, intranet, labels og så videre, har det fungeret, og mit personale har til fulde levet op til deres ansvar,” fortæller hun.

De usynlige helte bliver glemt

Yvonne Hummelmose melder sig meget hurtigt i koret af erhvervsdrivende, som er kunderne taknemmelige for at tilpasse sig situationen og skrue op for hensynsfuldheden. Til gengæld savner hun lidt at mærke støtten til de mange mennesker, som har været på arbejde hver dag i forløbet.

Mit personale har gjort et forbilledligt arbejde. De har holdt fagligheden højt og håndteret de skiftende udfordringer undervejs fantastisk flot. I begyndelsen skulle vi for eksempel forhindre hamstring af medicin, og i det hele taget har de været gode til at tage imod og til at følge de mange ændringer i retningslinjerne fra Lægemiddelstyrelsen.

Yvonne Hummelmose er heller ikke er sen til at sende roser videre:

“Der har været en masse mennesker, som hele tiden har knoklet for at opretholde den nødvendige almindelighed i de seneste måneder. Der er brancher og erhvervsdrivende, som er hårdt ramt fordi de har været lukket ned, men de ansatte i dagligvarehandlen fortjener faktisk lidt mere opmærksomhed for det arbejde, som de har gjort, selvom de garanteret også har været usikre på, hvad der var, der skete,” konstaterer Yvonne Hummelmose.

Billedet: Apoteker Yvonne Hummelmose i samtale med eleven Fatma Kavakli.