Nye partnervirksomheder

Nyheder • 25/05/2022

Tour de France-festen vil sætte sit tydelige præg på Fyn

Når det legendariske cykelløb Tour de France sættes i gang fredag den 1. juli i København, venter tre dages cykelfest, der kommer til at sætte sit meget tydelige præg på Danmark.

På andendagen afsluttes etapen i Nyborg, hvor målstregen ligger knap tre kilometer fra Storebæltsbroen. Selvom de 198 cyklister får mindre end 10 minutters arbejde på de fynske veje, så kommer tusindvis af fynboer til at mærke den gule feber.

Det betyder blandt andet stor travlhed på de fynske hoteller, der i stort omfang lægger senge til hele Tour de France-karavanen med alt hvad det indebærer af cykelhold, journalister, cykelfans og mange flere.

”Der er – som det ser ud nu – en væsentlig højere belægning på de fynske hoteller, end der plejer at være den første lørdag i juli.

Det er endnu kun Nyborg, der er fuldt booket, men især i Odense og Middelfart oplever vi hoteller, hvor en betydelig del af bookingerne er foretaget i forbindelse med Tour de France. Det er dels grupper af journalister, officials og lignende, der er her som direkte konsekvens af cykelløbet. Når vi generelt oplever øget efterspørgsel i det fynske, er der selvfølgelig også rigtig mange af de individuelle feriegæster, der har set sig lune på Fyn, netop fordi der i denne periode er godt gang i den på eventfronten. Det gælder i vid udstrækning Tour de France, men også Landsstævne 2022, der medfører et større tryk end sædvanligt på de sydfynske hoteller,” siger eventchef i Destination Fyn, Jakob Staun, der skønner, at otte ud af ti fynske hotelsenge lige nu er booket i den pågældende weekend.

Byfest i Nyborg

Rytterne skal kun foretage et enkelt sving på fynsk jord, før de når målstregen på Storebæltsvej efter en tur over Storebæltsbroen. Selvom den samlede arbejdstid på Fyn formentlig bliver mindre end 10 minutter, så vil hele byen være klædt i gult fra byskilt til byskilt, og faktisk sætter arrangementet allerede nu sit tydelige præg på byen, fortæller projektchef Tue Kempf.

”Temperaturen stiger hver dag, og jeg mærker en enorm stolthed i byen.

Det er tydeligvis en opgave, som de fleste har taget op som et fælles projekt. Der er en følelse af, at det her er noget, vi skaber sammen, og at en by som Nyborg kan være med i noget virkelig stort og kan bokse over sin egen vægtklasse,” konstaterer Tue Kempf.

”Tour de France har været tænkt ind i alt i lang tid. De små blev klædt i gult på dagplejernes dag, 1000 ansatte fra kommunen lavede en stor gul menneskecykel på vores årlige idrætsdag og byens mange foreninger er i fuld gang med forberedelserne til fanzonere, der kommer til at være på dagen. Jeg tror, at det bliver en enormt god fest, og vi kommer nok også til bagefter at mærke den træthed og glæde, som man har efter en stor fest, som man har forberedt sig til længe,” siger Tue Kempf videre.

Vil I være med i den fynske folkefest?

Det er dog ikke kun i Nyborg at den gule feber breder sig. Også på det øvrige Fyn begynder den gule folkefest at tage fart. Mange fynske virksomheder bakker allerede op om at sprede den gule stemning frem mod Tour de France. Romkuglerne fra Bak’s Bakery & Deli, Nr. Åby, er således – i en lækker gul version – blevet blåstemplet som officiel Tour de France-supplier. Og både Storms Pakhus og Odense Cityforening barsler med gule temadage op til Tour de France weekenden.

Du og din virksomhed kan også tage del i Tour de Francefesten.
Del jeres gule øjeblik, så vi kan vise hele verden vores fynske sammenhold.

Husk at bruge #gultskaldetvære – så er I samtidig med i konkurrencen om et par fede, fynske præmier:
• Tribunebilletter til etapeafslutningen i Nyborg 2. juni samt overnatning på Sinatur Storebælt
• Hotelophold på Hotel Odeon inklusiv spisning på Madklubben og besøg på HCA Museet i Odense

Den 22. juni er af Destination Fyn i øvrigt udnævnt som ’Gul trøje dag’, hvor alle kan vise opbakningen til den gule Tour de France folkefest ved – ja – at tage en gul trøje på.
Organisationen stiller desuden en gul Custom Raw cykel på højkant blandt alle, der deler et foto af sig selv/sine kolleger (husk at spørge først) og anvender tagget #gultskaldetvære

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget. Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad […]

Bliv klogere på Tyskland og lær det bedste vinområde i Tyskland at kende

De danske virksomheder har gode muligheder for at komme ind på det tyske marked. Ifølge virksomhedskonsulent, Sandra Neelmeyer, er der et stort potentiale indenfor digitale løsninger, hvor de skandinaviske lande er langt foran sammenlignet Tyskland.

Små skridt til stærke resultater ved øget fokus på ansvarlighed

I disse år stiger kravene til ansvarlighed, transparens og dokumentation for både store og små virksomheder. Derfor sætter Fynsk Erhverv og Lise Bendix fra STRONG SMALL STEPS fokus på emnet den 23. august. Vi har talt med Lise Bendix om bl.a. vigtigheden af at stille skarpt på ansvarlighed i virksomhederne.

Møde med transportministeren giver grund til optimisme på Fyn

Den fynske infrastruktur står højt på Fynsk Erhvervs politiske dagsorden. Derfor har vi netop været forbi transportminister Trine Bramsen for at sikre et fortsat stærkt fokus på de fynske vejprojekter og broafgifterne over Storebælt.

God sommer fra Fynsk Erhverv

Vi ønsker hele det fynske erhvervsliv en god sommer. Vi står selvfølgelig klar til at hjælpe dig på Albani Torv 4, 5000 Odense C. I juni, juli og august holder eksportkontoret åbent: Mandag til torsdag fra kl. 10-14 og fredag fra kl. 10-13. Vi står også klar til at hjælpe dig på tlf: 66 14 47 14 eller mail: info@fynskerhverv.dk og eksport@fynskerhverv.dk

Lederes tilstedeværelse på sociale medier er en vigtig opgave

Synlighed er vigtigt. Vi ved, at når kunderne skal vælge leverandør og produkter er kendskab vigtigt. Vi ved, at det er nemmere at tiltrække medarbejdere, når man har et stærkt brand. Men i 2022 er det ikke nok at virksomheden kommunikerer. Enhver leder i 2022 skal kommunikere – internt som eksternt. I artiklen kommer kommunikationsrådgiver Julie Lindegaard med en række gode råd til, hvordan du gør.

Virksomheder skal slås for lærlingene

Der har i årenes løb været mange eksempler på, at lærlingene på erhvervsuddannelserne har måttet kigge langt efter lærepladser. I dag er problemet det modsatte, og ifølge Lars Bregnehøj, der er direktør på Syddansk Erhvervsskole, vil udfordringen for virksomhederne blive endnu mere markant i de kommende år.

Bæredygtig fynsk virksomhed med eksportdrømme

Den fynske virksomhed Biotrans Nordic tilbyder løsninger inden for håndtering og genanvendelse af organisk affald, og har i det seneste år haft en øget efterspørgsel på ca. 25 procent. Dermed er der for alvor gang i hjulene igen efter en ufrivillig opbremsning grundet Covid-19.

Psykolog-praksis udvider med nye kompetencer

Siden november 2021 har indehaver af Psykologerne af Torvet, Patricia Hammershøj Binggeli, oplevet vækst og udvikling med bl.a. digitalisering i virksomheden. Der var brug for nye kompetencer, og her blev en kandidat fra Fynsk Erhvervs Next talent-program den perfekte løsning.