Nyheder • 25/05/2022

Tour de France-festen vil sætte sit tydelige præg på Fyn

Når det legendariske cykelløb Tour de France sættes i gang fredag den 1. juli i København, venter tre dages cykelfest, der kommer til at sætte sit meget tydelige præg på Danmark.

På andendagen afsluttes etapen i Nyborg, hvor målstregen ligger knap tre kilometer fra Storebæltsbroen. Selvom de 198 cyklister får mindre end 10 minutters arbejde på de fynske veje, så kommer tusindvis af fynboer til at mærke den gule feber.

Det betyder blandt andet stor travlhed på de fynske hoteller, der i stort omfang lægger senge til hele Tour de France-karavanen med alt hvad det indebærer af cykelhold, journalister, cykelfans og mange flere.

”Der er – som det ser ud nu – en væsentlig højere belægning på de fynske hoteller, end der plejer at være den første lørdag i juli.

Det er endnu kun Nyborg, der er fuldt booket, men især i Odense og Middelfart oplever vi hoteller, hvor en betydelig del af bookingerne er foretaget i forbindelse med Tour de France. Det er dels grupper af journalister, officials og lignende, der er her som direkte konsekvens af cykelløbet. Når vi generelt oplever øget efterspørgsel i det fynske, er der selvfølgelig også rigtig mange af de individuelle feriegæster, der har set sig lune på Fyn, netop fordi der i denne periode er godt gang i den på eventfronten. Det gælder i vid udstrækning Tour de France, men også Landsstævne 2022, der medfører et større tryk end sædvanligt på de sydfynske hoteller,” siger eventchef i Destination Fyn, Jakob Staun, der skønner, at otte ud af ti fynske hotelsenge lige nu er booket i den pågældende weekend.

Byfest i Nyborg

Rytterne skal kun foretage et enkelt sving på fynsk jord, før de når målstregen på Storebæltsvej efter en tur over Storebæltsbroen. Selvom den samlede arbejdstid på Fyn formentlig bliver mindre end 10 minutter, så vil hele byen være klædt i gult fra byskilt til byskilt, og faktisk sætter arrangementet allerede nu sit tydelige præg på byen, fortæller projektchef Tue Kempf.

”Temperaturen stiger hver dag, og jeg mærker en enorm stolthed i byen.

Det er tydeligvis en opgave, som de fleste har taget op som et fælles projekt. Der er en følelse af, at det her er noget, vi skaber sammen, og at en by som Nyborg kan være med i noget virkelig stort og kan bokse over sin egen vægtklasse,” konstaterer Tue Kempf.

”Tour de France har været tænkt ind i alt i lang tid. De små blev klædt i gult på dagplejernes dag, 1000 ansatte fra kommunen lavede en stor gul menneskecykel på vores årlige idrætsdag og byens mange foreninger er i fuld gang med forberedelserne til fanzonere, der kommer til at være på dagen. Jeg tror, at det bliver en enormt god fest, og vi kommer nok også til bagefter at mærke den træthed og glæde, som man har efter en stor fest, som man har forberedt sig til længe,” siger Tue Kempf videre.

Vil I være med i den fynske folkefest?

Det er dog ikke kun i Nyborg at den gule feber breder sig. Også på det øvrige Fyn begynder den gule folkefest at tage fart. Mange fynske virksomheder bakker allerede op om at sprede den gule stemning frem mod Tour de France. Romkuglerne fra Bak’s Bakery & Deli, Nr. Åby, er således – i en lækker gul version – blevet blåstemplet som officiel Tour de France-supplier. Og både Storms Pakhus og Odense Cityforening barsler med gule temadage op til Tour de France weekenden.

Du og din virksomhed kan også tage del i Tour de Francefesten.
Del jeres gule øjeblik, så vi kan vise hele verden vores fynske sammenhold.

Husk at bruge #gultskaldetvære – så er I samtidig med i konkurrencen om et par fede, fynske præmier:
• Tribunebilletter til etapeafslutningen i Nyborg 2. juni samt overnatning på Sinatur Storebælt
• Hotelophold på Hotel Odeon inklusiv spisning på Madklubben og besøg på HCA Museet i Odense

Den 22. juni er af Destination Fyn i øvrigt udnævnt som ’Gul trøje dag’, hvor alle kan vise opbakningen til den gule Tour de France folkefest ved – ja – at tage en gul trøje på.
Organisationen stiller desuden en gul Custom Raw cykel på højkant blandt alle, der deler et foto af sig selv/sine kolleger (husk at spørge først) og anvender tagget #gultskaldetvære

Dystre toner og gode råd fra Topmødet 2022

Der er ingen grund til at være optimistisk omkring verdenssituationen. Men der er god grund til at handle på den. Til Fynsk ErhvervsTopmøde gik økonomiprofessor fra Aarhus Universitet Philipp Schröder på scenen for at give sit syn på verdens tilstand.

Helge Munk modtager Tietgenprisen 2022

Ved Fynsk ErhvervsTopmøde onsdag den 16. november fik Helge Munk under middagen overrakt Tietgenprisen.  Tietgenprisen, der er Fyns ypperste erhvervspris og har været uddelt hvert år siden 2005, tilfalder en visionær, fynsk erhvervsleder m/k, som har gjort sig særligt bemærket.

Ny satsning giver gladere kunder hos Micro Technic

Next Talent-projekt sikrer, at Micro Technics kunder bliver bedre informeret omkring igangværende projekter

Udfordringerne står i kø, mens vi venter på ny regering

Valgkampen er ovre, stemmerne talt op og de politiske sonderinger og forhandlinger om en ny regering er i gang. 16 fynske medlemmer af det nye folketing står klar til at tage fat, og der er nok at tage fat på, for udfordringerne står i kø. Der er sendt mange løfter afsted under valgkampen, og nu […]

Kriserne kan gøre dig til en bedre leder

Covid19, krigen i Ukraine og klimakrisen tvinger ledere til at uddelegere og handle hurtigere. Tina Moe gør os klogere til Fynsk ErhvervsTopmøde den 16. november, men kommer allerede her med nogle få, gode råd.

Vi er flyttet til Cortex Business Park

Vi er flyttet fra de historiske lokaler på Albani Torv 4 i Odense centrum til Cortex Business Park, Cortex Park Vest 4, st., Odense M. Du kan fortsat kontakte os på tlf.nr. 66 14 47 14 eller mail: info@fynskerhverv.dk.

FV22: Virksomhederne efterlyser handling og reformer

Valgkampen er ovre, stemmerne talt op og de politiske sonderinger og forhandlinger om en ny regering er gået i gang . Under valgkampen har vi adresseret de ønsker og behov, som det fynske erhvervsliv pegede på kort for valgudskrivelsen.  Og vi følger op på de udfordringer, der står i vejen for de fynske virksomheders udvikling […]

FV22: Ryd ud i bureaukratiet

De fynske virksomheder bruger for meget tid på at finde rundt i tunge bureaukratiske systemer og omfattende krav og reguleringer, og det opleves af mange som ’skudt langt over målet’ eller som spild af tid. Det viser en stikprøve kort før, at valget blev udskrevet den 5. oktober. Derfor efterlyser Fynsk Erhverv en målrettet indsats […]

FV22: Digital infrastruktur en forudsætning for vækst

Digitalisering, data og intelligente løsninger udvikler sig hurtigt og spiller en stadig større rolle for virksomhedernes indtjeningsevne og konkurrencekraft. Digitalisering er kort sagt en vækstdriver. Forudsætningen for at kunne profitere af de nyeste digitale teknologier er en mobil- og internetforbindelse i verdensklasse. Derfor er den digitale infrastruktur i dag at betragte som kritisk infrastruktur på […]