Nye partnervirksomheder

Nyheder • 09/08/2022

Sommerhilsen fra formanden

Kære fynske erhvervsliv

Velkommen tilbage fra sommerferie.

Tilbage på jobbet kan vi spørge os selv: Skal vi nu se på skyfri himmel og sol eller mørke skyer i horisonten?

Det kan anskues på flere måder. Jeg vælger den positive anskuelse trods en omverden af bekymringer, ikke mindst i medierne.

Der forventes trods alt vækst i den danske økonomi de kommende to år, selv om den nok kun lander omkring 2%.

Hvorfor? Fordi vi blandt de fynske virksomheder er omstillingsparate, og det går generelt godt for så vidt omsætningen og indtjeningen i de fleste erhverv.

Ja vist har vi alle udfordringer med at skaffe kvalificeret personale og må i nogle tilfælde sige nej til planlagt vækst. Alligevel formår vi at klare os relativt godt.

Selv om medierne og politikerne råber ’ulven kommer’ og måske i virkeligheden forstærker risikoen for recession, er der lyspunkter i horisonten. F.eks. ser vi nu tegn på, at inflationen har nået toppen. Oliepriserne er kommet betydeligt ned i løbet af juni, tømmer- og jernpriserne falder, og hvedepriserne er faldet betydeligt.

Det er med til at lempe inflationspresset, men det tager tid, før det rammer forbrugerpriserne. Ifølge økonomer skal vi formentlig helt hen til efteråret, før pilen for alvor peger nedad igen. Jeg tror dog på, at vi kan navigere gennem efteråret og komme styrket ud på den anden side. Bundlinjen er jo heldigvis stadig positiv for langt de fleste virksomheder.

Virksomhederne accelererer de grønne tiltag og vores know-how på dette område er efterspurgt. Vi har i Fynsk Erhverv i Det fynske Vækstbarometer identificeret fem megatrends, som alle har potentiale til at drive fremtidens vækst, uanset uro i Ukraine, nedlukninger i Kina m.v.

Det handler om at fokusere og investere ressourcer i bl.a. digitalisering/nye teknologier, om at sætte fart på den grønne omstilling og om at se mulighederne og ekspandere på nye markeder.

Herudover er der åbenbare gevinster ved at professionalisere sin virksomhed ved f.eks. at etablere et advisory board eller en professionel bestyrelse og ved at sikre sig adgang til væsentlige kerneressourcer som f.eks. dygtige ledere og medarbejdere.

Du kan hente sparring og inspiration og herigennem styrke din virksomheds muligheder ved at deltage i Fynsk Erhvervs arrangementer og faciliterede netværkstilbud. Her møder du ligesindede fra forskellige fynske virksomheder på tværs af brancher, og det er netop her, du kan finde inspirationen og drivkraften til at løse de udfordringer, som I står med i din virksomhed, på nye måder.

Vi har stadig gode muligheder for vækst. Kig blot på vore nærmarkeder, der vækster langsommere end os. De har behov for vore produkter og ikke mindst vor viden, bl.a. indenfor green tech, digitalisering, health care, og specialproduktioner som underleverandører til industrien. Derfor skal vi, også selv om du repræsenterer en SMV-virksomhed, tro på og turde satse på udlandet, det er ofte der, mulighederne er.

Virksomhederne tvinges til at tænke nyt over hele Europa.

Heldigvis viser erfaringerne fra de seneste 10-15 år, at vi er gode til at tilpasse os og finde nye veje sammen. Så velkommen tilbage og tro på det. Vi kan godt, især hvis vi deler vores viden, erfaringer og kontakter med hinanden.

Find gerne mere inspiration på fynskerhverv.dk

Endnu engang velkommen tilbage til dig, som har haft ferie – og os andre, som har holdt ’butikken i gang’ i juli. Ferien venter forude ligesom de nye forretningsmuligheder!

Bedste sommerhilsener

Henrik Neelmeyer

Steen Ernland: Tre gode råd til værdiskabelse i ledelser og bestyrelser

Steen Ernland, der blandt meget andet er medforfatter til bogen “Den Aktive Bestyrelse", giver her sit bud på, hvordan den moderne virksomhed skal tænke ledelse og bestyrelse i fremtiden for at tiltrække kapital fra investorer og opnå stærkere finansielle resultater.

Ledelseskonference: Den attraktive arbejdsplads

Den 5. oktober inviterer Fynsk Erhverv og UCL til Ledelseskonference: den attraktive arbejdsplads, hvor Christian Ørsted fortæller om, hvordan det aktuelle begreb om psykologisk tryghed kan være en af løsningerne på ledelses- og fastholdelsesproblematikkerne.

De tre største udfordringer i 2022/23

Er du interesseret i at vide, hvordan en række fynske erhvervsledere har knækket koden til succes i forhold til tre af de største udfordringer i 2022/2023?

Energipriser ændrer forbrugsmønstre – få gode råd

Siden Ruslands invasion af Ukraine er energipriserne steget enormt, og både virksomheder og private forbrugere har fået rekordhøje udgifter til blandt andet gas, el, benzin og diesel. Samtidig har Ruslands invasion understreget, at klimapolitik og sikkerhedspolitik hænger uløseligt sammen, og at den grønne omstilling er afgørende for klimaet og uafhængigheden af russisk energi. Hos Energi […]

Kriser er gode for kreativiteten

Selvom de forgangne år har budt på en række udfordringer på verdensplan, så er INGENIØR'NE optimistiske for fremtiden, der står på nye løsninger på nuværende projekter og fyldte ordrebøger. I artiklen giver afdelingschef, Bjarne Linde Jensen, og markedschef, Anders Friis-Wandall Nielsen, gode råd til virksomheder, der går med byggeri i tankerne.

Styrk din virksomhed med Fynsk Erhvervs arrangementer

Fynsk Erhverv byder det fynske erhvervsliv velkommen tilbage fra ferie. Er du i gang med at planlægge 2. halvår, kan du roligt sætte kryds i kalenderen og komme til spændende arrangementer i løbet af året. Vi har en masse på programmet, som giver dig ny viden, værktøjer og inspiration til at styrke din virksomhed. I […]

Erhvervsnetværk giver værdifuld sparring i hverdagen

Fynske erhvervsledere sparrer og debatterer i fortrolige fora i Fynsk Erhvervs netværksgrupper. Bloomits Claus Lethenborg er ikke i tvivl om, at han er blevet klædt på til at træffe bedre beslutninger for sin virksomhed. Du har netop nu mulighed for at byde ind på en af de ledige pladser i netværksgrupperne pr. 1. august. Vi matcher dig med den gruppe, der vil give dig størst værdi

Fynske virksomheder holder øje med udviklingen i Kina

Mens de fleste danskere ikke længere skænker Covid-krisen mange tanker i deres hverdag, er situationen uændret kaotisk i forhold for virksomheder med kinesiske forbindelser.

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget. Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad […]