Nye partnervirksomheder

Nyheder • 24/09/2021

SANOVO-direktør: Omstilling er et fælles projekt

Michael Midskov - Sanovo

Den grønne omstilling behøver ikke kun at være omkostninger – den kan også være startskuddet til en æra med masser af arbejdspladser og god økonomi til Odense kommune.

Det mener i hvert fald Michael Strange Midskov, som er CEO hos SANOVO TECHNOLOGY, der er verdensledende i industriel behandling og alle former for håndtering af æg og udstyr til æggeindustrien.

Hvor SANOVOs indtog på verdensmarkedet i 1960’erne blandt andet var maskiner, der kunne slå æg ud og separere æggehvider fra blommer, tror Michael Strange Midskov på, at Odense vil få større gavn af, at alle kræfter samles i Odense kommune.

Derfor var det oplagt, at SANOVO lægger hus til, når Fynsk Erhverv den 29. september holder fyraftensmøde mellem det lokale erhvervsliv, borgmester Peter Rahbæk Juel (A) og Venstres spidskandidat Christoffer Lilleholt i anledning af det kommende kommunalvalg.

Klik på invitationen for at åbne PDF-filen. Henvend dig til info@fynskerhverv.dk, hvis du kunne tænke dig at komme med til mødet.

“Der er virkelig mange gode initiativer i gang i de odenseanske virksomheder, men vi kan rykke hurtigere i fællesskab, så de gode initiativer ikke isoleres og bliver enlige svaler. Vi har for eksempel fladt tag på vores bygninger, og det har TDC også. Det ville være oplagt, at kommunen eller det lokale forsyningsselskab satte solceller op der,” foreslår Michael Strange Midskov, som tror, at erhvervslivet generelt kommer til at gå forrest på mange områder:

“Vi er for eksempel i gang med at etablere 14-15 ladestandere til elbiler hos Sanovo, fordi behovet er stigende, og hvis det sker hos alle virksomheder, vil en stor del af udfordringen med manglende ladestandere i kommunen kunne løses, fordi folk kan lade deres biler, mens de er på arbejde. Det er også i kommunens interesse, og det er bare et eksempel på, hvor en overordnet fælles plan på tværs af byen kunne gavne alle parter med det samme,” konstaterer han.

Odense er blevet en storby på 10 år

SANOVO-direktøren har næste år 10-års jubilæum i sin nuværende stilling, og i den periode har han oplevet en by i en rivende udvikling, og derfor opfordrer han til, at det gode momentum udnyttes.

“I løbet af de seneste 10 år har Odense udviklet sig i rivende fart, til at være en storby, med alt hvad det indebærer af øgede krav til infrastruktur, miljø, boligplaner og indsatser for at sikre den fornødne arbejdskraft,” lyder det.

“Jeg tror, at vi skal skele til Als, hvor Danfoss har været med til at rykke en masse sammen med kommunen, for det kan vi også i Odense. Vi skal finde ud af, hvad der skal til, for at få virksomhederne til at ønske at blive endnu grønnere. Og vi skal finde ud af, hvad man skal lave af initiativer for at undgå, at motorvejen går helt i stå. Der er mange udfordringer, men der er garanteret også mange løsninger, hvis vi arbejder sammen, og det er mit indtryk, at virksomhederne er helt klar til det.”

Fynske virksomheder holder øje med udviklingen i Kina

Mens de fleste danskere ikke længere skænker Covid-krisen mange tanker i deres hverdag, er situationen uændret kaotisk i forhold for virksomheder med kinesiske forbindelser.

Ledelseskonference: Den attraktive arbejdsplads

Den 5. oktober inviterer Fynsk Erhverv og UCL til Ledelseskonference: den attraktive arbejdsplads, hvor Christian Ørsted fortæller om, hvordan det aktuelle begreb om psykologisk tryghed kan være en af løsningerne på ledelses- og fastholdelsesproblematikkerne.

Kloakmester: Man skal ikke frygte akademikerne

Den familieejede kloakmestervirksomhed R. Hansen & Søn kører på fjerde generation, og kan i år fejre 100-års jubilæum. Trods den lange historie er kloakmesteren alt andet end traditionel og gammeldags i sin tilgang til faget. Dels er Gitte Zimmermann en af meget få kvindelige kloakmestre i Danmark med egen virksomhed, dels er hun meget glad […]

Bliv klogere på Tyskland og lær det bedste vinområde i Tyskland at kende

De danske virksomheder har gode muligheder for at komme ind på det tyske marked. Ifølge virksomhedskonsulent, Sandra Neelmeyer, er der et stort potentiale indenfor digitale løsninger, hvor de skandinaviske lande er langt foran sammenlignet Tyskland.

Små skridt til stærke resultater ved øget fokus på ansvarlighed

I disse år stiger kravene til ansvarlighed, transparens og dokumentation for både store og små virksomheder. Derfor sætter Fynsk Erhverv og Lise Bendix fra STRONG SMALL STEPS fokus på emnet den 23. august. Vi har talt med Lise Bendix om bl.a. vigtigheden af at stille skarpt på ansvarlighed i virksomhederne.

Møde med transportministeren giver grund til optimisme på Fyn

Den fynske infrastruktur står højt på Fynsk Erhvervs politiske dagsorden. Derfor har vi netop været forbi transportminister Trine Bramsen for at sikre et fortsat stærkt fokus på de fynske vejprojekter og broafgifterne over Storebælt.

Lederes tilstedeværelse på sociale medier er en vigtig opgave

Synlighed er vigtigt. Vi ved, at når kunderne skal vælge leverandør og produkter er kendskab vigtigt. Vi ved, at det er nemmere at tiltrække medarbejdere, når man har et stærkt brand. Men i 2022 er det ikke nok at virksomheden kommunikerer. Enhver leder i 2022 skal kommunikere – internt som eksternt. I artiklen kommer kommunikationsrådgiver Julie Lindegaard med en række gode råd til, hvordan du gør.

Tour de France-festen vil sætte sit tydelige præg på Fyn

Den 1. juli rammer det legendariske cykelløb Tour de France Danmark. På andendagen afsluttes etapen i Nyborg og tusindvis af fynboer kommer til at mærke den gule feber. Optakten mærker man særligt i hotelbranchen, hvor Nyborg nu melder fuldt booket og øvrige hoteller på Fyn følger trop.

Virksomheder skal slås for lærlingene

Der har i årenes løb været mange eksempler på, at lærlingene på erhvervsuddannelserne har måttet kigge langt efter lærepladser. I dag er problemet det modsatte, og ifølge Lars Bregnehøj, der er direktør på Syddansk Erhvervsskole, vil udfordringen for virksomhederne blive endnu mere markant i de kommende år.