Nye partnere i 2021

Nyheder • 24/09/2021

SANOVO-direktør: Omstilling er et fælles projekt

Michael Midskov - Sanovo

Den grønne omstilling behøver ikke kun at være omkostninger – den kan også være startskuddet til en æra med masser af arbejdspladser og god økonomi til Odense kommune.

Det mener i hvert fald Michael Strange Midskov, som er CEO hos SANOVO TECHNOLOGY, der er verdensledende i industriel behandling og alle former for håndtering af æg og udstyr til æggeindustrien.

Hvor SANOVOs indtog på verdensmarkedet i 1960’erne blandt andet var maskiner, der kunne slå æg ud og separere æggehvider fra blommer, tror Michael Strange Midskov på, at Odense vil få større gavn af, at alle kræfter samles i Odense kommune.

Derfor var det oplagt, at SANOVO lægger hus til, når Fynsk Erhverv den 29. september holder fyraftensmøde mellem det lokale erhvervsliv, borgmester Peter Rahbæk Juel (A) og Venstres spidskandidat Christoffer Lilleholt i anledning af det kommende kommunalvalg.

Klik på invitationen for at åbne PDF-filen. Henvend dig til info@fynskerhverv.dk, hvis du kunne tænke dig at komme med til mødet.

“Der er virkelig mange gode initiativer i gang i de odenseanske virksomheder, men vi kan rykke hurtigere i fællesskab, så de gode initiativer ikke isoleres og bliver enlige svaler. Vi har for eksempel fladt tag på vores bygninger, og det har TDC også. Det ville være oplagt, at kommunen eller det lokale forsyningsselskab satte solceller op der,” foreslår Michael Strange Midskov, som tror, at erhvervslivet generelt kommer til at gå forrest på mange områder:

“Vi er for eksempel i gang med at etablere 14-15 ladestandere til elbiler hos Sanovo, fordi behovet er stigende, og hvis det sker hos alle virksomheder, vil en stor del af udfordringen med manglende ladestandere i kommunen kunne løses, fordi folk kan lade deres biler, mens de er på arbejde. Det er også i kommunens interesse, og det er bare et eksempel på, hvor en overordnet fælles plan på tværs af byen kunne gavne alle parter med det samme,” konstaterer han.

Odense er blevet en storby på 10 år

SANOVO-direktøren har næste år 10-års jubilæum i sin nuværende stilling, og i den periode har han oplevet en by i en rivende udvikling, og derfor opfordrer han til, at det gode momentum udnyttes.

“I løbet af de seneste 10 år har Odense udviklet sig i rivende fart, til at være en storby, med alt hvad det indebærer af øgede krav til infrastruktur, miljø, boligplaner og indsatser for at sikre den fornødne arbejdskraft,” lyder det.

“Jeg tror, at vi skal skele til Als, hvor Danfoss har været med til at rykke en masse sammen med kommunen, for det kan vi også i Odense. Vi skal finde ud af, hvad der skal til, for at få virksomhederne til at ønske at blive endnu grønnere. Og vi skal finde ud af, hvad man skal lave af initiativer for at undgå, at motorvejen går helt i stå. Der er mange udfordringer, men der er garanteret også mange løsninger, hvis vi arbejder sammen, og det er mit indtryk, at virksomhederne er helt klar til det.”

Branding og bæredygtighed øverst på tavlen

På KV21 Fyraftensmødet i Assens kommune efterlyste de lokale erhvervsledere fortsat dialog og samarbejde med Assens Kommune.

Tværgående samarbejde glæder i Svendborg

Der var bred enighed om store dele af den indsats, der skal gøres for at forbedre erhvervslivets klima i Svendborg, da borgmester Bo Hansen (A) og venstres spidskandidat Mette Christensen (V) mandag aften mødtes ved Fynsk Erhvervs KV21-fyraftensmøde ved den hæderkronede Svendborg-virksomhed C.C. Jensen.

KV21: Tag ordet og brug din stemme på erhvervsklimaet

Kommunerne har stor indflydelse på erhvervsklimaet og de lokale rammevilkår. Ligeledes er kommunerne ansvarlige for kernevelfærden som f.eks. gode daginstitutioner, skoler, fritids- og kulturtilbud og for på anden vis at gøre det attraktivt for borgerne at bosætte sig og leve det gode liv, så virksomhederne kan tiltrække og fastholde medarbejdere og ledere lokalt.

Dialog flytter arbejdspladser i Middelfart

To års frugtbart parløb mellem erhvervsliv og kommune med "Brobygning Middelfart" har overbevist direktøren i Bunker Holding Group, Keld Demant, om at endnu mere samarbejde er vejen frem

Det skal være lettere at tænke grønt

Når jeg siger hockeystav, tænker du måske mest på en gymnastiksal fyldt med børn, der i svedlugtende overtrækstrøjer render rundt og slår til en lille, hvid kugle.

NEXT talent tager nye højder

Lone Kaalund Døjbak er ny i Fynsk Erhverv. Hun indtager en central rolle i NEXT talent-projektet, hvor fynske virksomheder kan få ansat nyuddannede unge fra de videregående uddannelsesinstitutioner

Jens Heiko Stumbeck henter viden og inspiration i andre brancher

Jens Heiko Stumbeck har siden 2008 udviklet på den optikerforretning, som han overtog fra sin far. Og han er sikker på, at mange af fremtidens løsninger findes i andre brancher.

Gode ben og netværk – Business Challenge Cykling fortsat en succes på 10. år

Traditionen tro blev der grinet, netværket og lavet forretninger på kryds og tværs på årets Business Challenge-tur. Næste år er de klar igen, og der er plads til alle, uanset evner på cyklen.

Servitization kan gøre kunder til partnere

Fynske virksomheder kan få hjælp til at komme i gang med eller bare at afsøge deres potentiale for servitization