Nyheder • 14/04/2023

Psykologisk tryghed skaber en sund arbejdskultur

Ønsker du og dine kollegaer at blive endnu bedre til at udnytte jeres forskellighed – og dermed få det bedste ud af hinanden? Hos Psykologerne på Torvet – Erhverv har Christina Berner og Patricia Binggeli fra Psykologerne på Torvet – ERHVERV stort fokus på de seneste trends omkring ‘Psykologisk tryghed’, og til vores Business Bar den 18. april gjorde de deltagerne endnu klogere på, hvordan de kan skabe de trygge rammer for arbejdspladsen.

Psykologisk tryghed handler om, hvordan man gør sin virksomhed til en lærende organisation

“Her får man skabt en hverdag, hvor man også har overskud til at lære af kollegaernes kompetencer,” siger direktør Patricia Binggeli, der blandt andet understreger, at åbenhed er særdeles vigtig i forhold til de nye generationer, der kommer ud på arbejdsmarkedet nu.

“De har nogle helt andre krav til, hvordan de vil arbejde og til, hvordan de skal ledes. For dem handler onboarding ikke om at komme om bord. De kommer ikke ind for at flyde med strømmen men med et ønske om at bruge deres kompetencer og lære af andres,” lyder det videre.

Patricia Binggeli suppleres af Christina Berner, der er udviklingschef og partner med ansvar for erhvervsdelen af Psykologerne på Torvet. Hun har de seneste par år arbejdet med psykologisk tryghed ud fra principper, udviklet af den anerkendte ledelsesforsker Amy C. Edmondson.  Hun har gennem sine studier påvist god effekt i forhold til at skabe en sund arbejdskultur, der motiverer, engagerer, nedbringer medarbejderflugt og meget mere.

Der er selvfølgelig mange fokusområder, men grundlæggende handler det om, hvordan man som virksomhed indfører nogle systematiske metoder.

“Og på en måde så alle bliver hørt, og de ansatte bliver bedre til at hjælpe hinanden og gøre hinanden bedre. Det gælder ikke mindst, når man har travlt. Det er super vigtigt, at der er opbygget en grundlæggende vilje til at hjælpe hinanden, så alle gør hinanden bedre – også hvis man har en travl eller stresset dag,” konstaterer Christina Berner.

“Der er mange åbenlyse fordele ved at at arbejde kontinuerligt med at fremme den psykologiske tryghed. Det gavner bl.a. innovationen og fleksibiliteten på tværs af virksomhedens teams. Med bedre relationer og forståelse på tværs af forskellige generationer sikrer man også en naturlig videndeling, der er med til at øge engagementet,” forklarer Christina Berner.

VELUX strategiske fokus på psykologisk tryghed handler om af høste værdien af øget diversitet og forbedret kreativitet

Med omkring 2.500 ansatte i Danmark, 11.500 medarbejdere globalt samt solide regnskaber med positive resultater år efter år, er vinduesproducenten VELUX en af landets helt store virksomheder. Men selvom tingene har gået godt i lang tid, er der altid plads til forbedring, hvilket bliver understreget af Senior Director HR, Jon Holst-Christensen, der i 2024 har […]

E-handelskonference: Brugeren skal i centrum

Ved 2024-udgaven af Den Fynske E-handelskonference, der er arrangeret i samarbejde mellem e-handelsvirksomheden Hesehus og Fynsk Erhverv, var der i tidens ånd masser af AI på programmet, men nok så gennemgående var det, at de teknologiske landvindinger skal ske med fokus på forbrugeren, hvis investeringerne skal give mening.

Gislev Rejser: Fra familievirksomhed til del af stor koncern

Den fynske rejsevirksomhed Gislev Rejser har gennem de senere år været gennem en betydelig transformation. Ifølge administrerende direktør Niels Ravn Eriksen har både det nye ejerskab og flytningen været med til at styrke virksomhedens profil og synlighed, og samtidig har samarbejdet med Aller-koncernen hurtigt vist sig at skabe værdi.

Familievirksomhed forbereder sig på miljøkrav i god tid

Mens byggevirksomheden Poul Rasmussen endnu ikke er undlagt lovkravet om bæredygtighedsrapporteringen, så er virksomheden godt i gang med at klæde sig på til den bæredygtige dagsorden. Derfor har familievirksomheden tilmeldt sig vores ESG-Netværk for at være klar til fremtidige krav fra både stat, kunder og institutioner. 

Brain Boost: Ikke alle indtægter skaber samme værdi

Da softwarehuset Ecreo og Fynsk Erhverv i fællesskab afholdte seminaret "Styrk din digitale B2B-strategi og skab resiliens i en uforudsigelig tid" var Odense-virksomheden Flexbuy Technologies repræsenteret blandt deltagerne i form af Jacob Brage. Og han forlod Alfred og Kamilla, hvor arrangementet blev afholdt, i opløftet tilstand.

Brug din stemme på et stærkt EU

Når der søndag, den 9. juni er valg til Europa-Parlamentet i Danmark, er det vigtigt, at vi alle gør brug af vores demokratiske ret og sætter vores kryds på stemmesedlen. Det skaber en grønnere fremtid og styrker den enkelte virksomhed, det enkelte land - og den europæiske union. Tak fordi du bruger din stemme.

Fynsk logistikgigant krydser fingre for bedre forbindelser til motorvejsnettet

Den familieejede logistikvirksomhed Alex Andersen Ølund A/S forventer efter en årrække med særdeles solide regnskaber, at de kommende år byder på flere udfordringer og mere usikkerhed i markedet. Men ikke desto mindre er stemningen på direktionsgangen på Logistikvej i Odense fortsat høj, og listen over nye initiativer bliver ikke kortere. “2024 bliver et overgangsår, hvor […]

Damixa skruer op for den digitale tilstedeværelse

På Den Fynske E-handelskonference den 21. maj sætter Damixas Brand og Marketing Manager, Anna Trojel, ord på den digitale rejse, der skal føre Damixa helt up to date.

Optimisme at spore i det fynske erhvervsliv

De fynske virksomheder er sunde og robuste, og de fleste er ved at indfinde sig i den nye virkelighed med stigende tempo og kompleksitet. Det viser vores nyeste temperaturmåling i det fynske erhvervsliv, der giver en stærk tro på fremtiden.

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!