Nyheder • 03/11/2023

Netværket styrker Tinas lederevner

Som ejerleder i regnskabshuset Regnskab & Administration med godt 30 ansatte har Tina Berg Svendsen nok at se til i det daglige. I april 2023 blev ledergruppen udvidet, så de nu er tre om opgaven. Ikke desto mindre har hun fast prioriteret at sætte tid af til deltagelse i netværksgrupper. Og ifølge Tina Berg Svendsen er den tid givet godt ud.

Jeg har været med i direktørnetværket i Fynsk Erhverv i en del år efterhånden, og det er rigtig godt for mig, fordi det giver mig noget andet, end det jeg får til daglig.

“Som direktør og ejerleder kan du godt være meget alene med dine beslutninger, ikke mindst når det drejer sig om den overordnede ledelse. Netværket giver et fælles fortroligt rum, og det er godt at kunne sparre og videndele med andre i samme situation”, konstaterer Tina Berg Svendsen, der også sætter den faglige sparring internt i virksomhedens medarbejdergruppe meget højt.

“Vi har mange kolleger, der i løbet af ugen sidder ude hos kunderne eller som arbejder hjemmefra. Derfor har vi indført, at vi så vidt muligt er på kontoret alle sammen hver fredag. Der er altid et eller andet, man har haft oppe at vende hos en kunde i løbet af ugen, og der er det virkelig godt, at man kan tage det op med en kollega om fredagen. Jeg plejer at sige, at der er ingen hos os, som kan alt, men sammen kan vi virkelig meget,” fortæller Tina Berg Svendsen, der har drevet Brenderup-virksomheden med det nuværende formål siden 2011.

Kunstig intelligens, arbejdskraft og ledelse på afstand

Kundekredsen tæller mange fynske virksomheder, men også en række jyske og sjællandske samt en del udenlandske datterselskaber som Regnskab & Administration yder support for. Derfor er direktøren på mange måder opmærksom på de udfordringer, som samarbejde på afstand kan give.

Og den udfordring gælder både, når det kommer til at give kunderne den ønskede opmærksomhed, men også over for medarbejderne. Ifølge Tina Berg Svendsen står hun langt fra alene med det fokuspunkt i netværket.

Der er ingen tvivl om, at ledelse, og ikke mindst ledelse på afstand, fylder meget for os alle sammen. Det er utrolig givtigt, at vi kan blive ved at udvikle os sammen i et fortroligt rum i netværket, hvor tingene kan blive vendt og drejet.

“Desuden er der ingen tvivl om, at der er mange virksomheder, som har udfordringer med at finde kvalificeret arbejdskraft, så det er også blevet vendt hyppigt. Endvidere har vi i netværket set på brugen af kunstig intelligens og de arbejdsoptimeringer, der ligger her,” siger Tina Berg Svendsen, som også peger på fordelen ved, at møderne ledes af en professionel netværksfacilitator, nemlig Mille Lindskrog Knudsen:

“Mille gør det ualmindeligt godt. Hun ser til, at dagsordenen bliver holdt. Så er hun ellers en slags kaptajn, der sørger for, at vi kommer forbi flere af de emner, der rør sig blandt medlemmerne i gruppen og som vi i netværket ønsker at besøge.“

Helikoptertur giver overblik

Foruden den specifikke sparring om diverse problemer, glæder Tina Berg Svendsen sig over, at møderne i netværket giver hende ny inspiration til, hvilke varer hendes virksomhed skal have på hylderne.

“Over årene har virksomheden udvidet sig meget, og det sker selvfølgelig ud fra de behov, som vi møder fra kunder og samarbejdspartnere. Jeg har selv kærligheden til moms og skat, og det var virksomhedens første ydelser sammen med traditionel bogføring. Senest er der kommet supply chain som sidste skud på stammen,” forklarer Tina Berg Svendsen.

“Jeg plejer at sige, at vores kunder er som margueritter, hvor det gule i blomsten er kundes cvr-nummer. Hertil er bladene vores ydelser ind mod kundens virksomhed – det kan være bogføring, lønadministration, ejendomsadministration, budget- og økonomistyring, årsregnskaber og så videre. Nogle kunder har kun lønadministration hos os, mens andre har hele pakken. For mig er det vigtigste, at vi kan hjælpe vores kunder med deres administrative ønsker og behov. Jeg har en baggrund i revisionsverdenen, og er mest interesseret i at finde ud af, hvordan vi kan bruge datidens regnskaber til at forbedre fremtidens drift hos vores kunder. Dette krydret med værdifuld inspiration fra mit netværk, gør det endnu bedre for vores kunder,” lyder det videre.

Pernille gør comeback med kurs mod Pyrenæerne

Efter et års pause melder Pernille Dahl Wagner, indehaver af pandekageforretningen Gopa.club, klar til Business Challenge og årets udfordring på toppen af Col du Tourmalet i Pyrenæerne. Efter et års pause, står det klart for mig, at det er et utroligt stærkt netværk. Der er noget at hente både på motionen og det forretningsmæssige. “Det gør noget ved […]

Ekspert: Vi er midt i en teknologisk eksplosion

Da internettet for alvor blev introduceret for menigmand i midten af 90’erne var det de færreste, der kunne forestille sig den betydning, som teknologien skulle få for samfundet i løbet af de næste årtier. Men ifølge IT-ekspert Tim Frank Andersen er det intet at regne imod de forandringer, som verden går i møde i de […]

20 års optimering kræver et nyt navn

I Stentransporten Vissenbjerg har Heine Pedersen i 20 år arbejdet så intenst på at føre faderens livsværk til nye højder, at et navneskifte helt bogstaveligt talt lurer i nær fremtid.

Ekspert: Vi er midt i en teknologisk eksplosion

Da internettet for alvor blev introduceret for menigmand i midten af 90’erne var det de færreste, der kunne forestille sig den betydning, som teknologien skulle få for samfundet i løbet af de næste årtier. Men ifølge IT-ekspert Tim Frank Andersen er det intet at regne imod de forandringer, som verden går i møde i de […]

20 års optimering kræver et nyt navn

I Stentransporten Vissenbjerg har Heine Pedersen i 20 år arbejdet så intenst på at føre faderens livsværk til nye højder, at et navneskifte helt bogstaveligt talt lurer i nær fremtid.

Gør din affaldshåndtering til en konkurrencefordel

Når Fynsk Erhverv den 26. oktober afholder Fynsk Miljødag i samarbejde med virksomhederne Marius Pedersen, European Recycling Platform og OKNygaard A/S, kan deltagerne tage masser af konkrete forretningsfordele med hjem fra arrangementet. Det lover miljøkonsulent Ole Strøm der er repræsentant for den odenseanske del af virksomheden Marius Pedersen og er blandt landets førende inden for […]

Har du helt styr på producentansvaret for emballage?

Om mindre end to år skal alle danske virksomheder, der anvender emballage i en eller anden form, leve op til en lang række krav om rapportering, indsamling, sortering og genanvendelse. Er du klar? Kom til Fynsk Miljødag 2023 d. 26. oktober og få viden, løsninger og svar.

Montana: Vi skal være dygtige for at blive i Danmark

I den sydfynske familievirksomhed Montana Furnitures har udviklingen  aldrig gået stærkere, end den gør i dag. Driften bliver løbende automatiseret på alle områder, hvor det er muligt, fokus på bedre bæredygtighed er stadig skarpere og digitaliseringen er rykket højt op på bestyrelsens dagsordenen.

40 fynske erhvervsledere besejrede Mont Ventoux

I september besejrede Fynsk Erhvervs netværksgruppe Business Challenge Cykling årets ultimative udfordring i Provence. Blandt de cyklende er adm. direktør Kim Aage Birkerød Nielsen, der fortæller om sin erfaring med netværket og hvilken styrke sparringen på turene og virksomhedsbesøgene giver ham - både personligt og fagligt. 

Offentlig velfærd skal understøtte virksomhederne

De politiske planer for det kommende år er ved at tage form. Med statsministerens åbningstale og åbningsdebatten i folketinget i sidste uge er banen kridtet op for 167 nye lovforslag og -ændringer. Og i de fynske kommuner er serviceniveauet nu lagt fast for 2024 i forbindelse med godkendelsen af de kommunale budgetter. Fem generationer på arbejdsmarkedet samtidig og udsigt til en kraftigt faldende arbejdsstyrke stiller nye krav til virksomhederne. Det skal den offentlige velfærd understøtte.

Digitalisering skal gøre dyr og gæster glade i Zoo

Odense Zoo investerer i digitalisering og automatisering for at hæve dyrevelfærden og give gæsterne får bedre oplevelser.

SBS-Friction ruster sig til fremtiden

Den sydfynske bremseklodsproducent SBS-Friction satser benhårdt på bæredygtighed og teknologi