Nyheder • 03/11/2023

Netværket styrker Tinas lederevner

Som ejerleder i regnskabshuset Regnskab & Administration med godt 30 ansatte har Tina Berg Svendsen nok at se til i det daglige. I april 2023 blev ledergruppen udvidet, så de nu er tre om opgaven. Ikke desto mindre har hun fast prioriteret at sætte tid af til deltagelse i netværksgrupper. Og ifølge Tina Berg Svendsen er den tid givet godt ud.

Jeg har været med i direktørnetværket i Fynsk Erhverv i en del år efterhånden, og det er rigtig godt for mig, fordi det giver mig noget andet, end det jeg får til daglig.

“Som direktør og ejerleder kan du godt være meget alene med dine beslutninger, ikke mindst når det drejer sig om den overordnede ledelse. Netværket giver et fælles fortroligt rum, og det er godt at kunne sparre og videndele med andre i samme situation”, konstaterer Tina Berg Svendsen, der også sætter den faglige sparring internt i virksomhedens medarbejdergruppe meget højt.

“Vi har mange kolleger, der i løbet af ugen sidder ude hos kunderne eller som arbejder hjemmefra. Derfor har vi indført, at vi så vidt muligt er på kontoret alle sammen hver fredag. Der er altid et eller andet, man har haft oppe at vende hos en kunde i løbet af ugen, og der er det virkelig godt, at man kan tage det op med en kollega om fredagen. Jeg plejer at sige, at der er ingen hos os, som kan alt, men sammen kan vi virkelig meget,” fortæller Tina Berg Svendsen, der har drevet Brenderup-virksomheden med det nuværende formål siden 2011.

Kunstig intelligens, arbejdskraft og ledelse på afstand

Kundekredsen tæller mange fynske virksomheder, men også en række jyske og sjællandske samt en del udenlandske datterselskaber som Regnskab & Administration yder support for. Derfor er direktøren på mange måder opmærksom på de udfordringer, som samarbejde på afstand kan give.

Og den udfordring gælder både, når det kommer til at give kunderne den ønskede opmærksomhed, men også over for medarbejderne. Ifølge Tina Berg Svendsen står hun langt fra alene med det fokuspunkt i netværket.

Der er ingen tvivl om, at ledelse, og ikke mindst ledelse på afstand, fylder meget for os alle sammen. Det er utrolig givtigt, at vi kan blive ved at udvikle os sammen i et fortroligt rum i netværket, hvor tingene kan blive vendt og drejet.

“Desuden er der ingen tvivl om, at der er mange virksomheder, som har udfordringer med at finde kvalificeret arbejdskraft, så det er også blevet vendt hyppigt. Endvidere har vi i netværket set på brugen af kunstig intelligens og de arbejdsoptimeringer, der ligger her,” siger Tina Berg Svendsen, som også peger på fordelen ved, at møderne ledes af en professionel netværksfacilitator, nemlig Mille Lindskrog Knudsen:

“Mille gør det ualmindeligt godt. Hun ser til, at dagsordenen bliver holdt. Så er hun ellers en slags kaptajn, der sørger for, at vi kommer forbi flere af de emner, der rør sig blandt medlemmerne i gruppen og som vi i netværket ønsker at besøge.“

Helikoptertur giver overblik

Foruden den specifikke sparring om diverse problemer, glæder Tina Berg Svendsen sig over, at møderne i netværket giver hende ny inspiration til, hvilke varer hendes virksomhed skal have på hylderne.

“Over årene har virksomheden udvidet sig meget, og det sker selvfølgelig ud fra de behov, som vi møder fra kunder og samarbejdspartnere. Jeg har selv kærligheden til moms og skat, og det var virksomhedens første ydelser sammen med traditionel bogføring. Senest er der kommet supply chain som sidste skud på stammen,” forklarer Tina Berg Svendsen.

“Jeg plejer at sige, at vores kunder er som margueritter, hvor det gule i blomsten er kundes cvr-nummer. Hertil er bladene vores ydelser ind mod kundens virksomhed – det kan være bogføring, lønadministration, ejendomsadministration, budget- og økonomistyring, årsregnskaber og så videre. Nogle kunder har kun lønadministration hos os, mens andre har hele pakken. For mig er det vigtigste, at vi kan hjælpe vores kunder med deres administrative ønsker og behov. Jeg har en baggrund i revisionsverdenen, og er mest interesseret i at finde ud af, hvordan vi kan bruge datidens regnskaber til at forbedre fremtidens drift hos vores kunder. Dette krydret med værdifuld inspiration fra mit netværk, gør det endnu bedre for vores kunder,” lyder det videre.

Damixa skruer op for den digitale tilstedeværelse

På Den Fynske E-handelskonference den 21. maj sætter Damixas Brand og Marketing Manager, Anna Trojel, ord på den digitale rejse, der skal føre Damixa helt up to date.

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!

Skru op for resiliensen og få en bedre forretning

Når Fynsk Erhverv den 23. maj i fællesskab med Ecreo inviterer til fællesseminar, vil de fremmødte gå hjem med konkrete værktøjer, der skal inspirere til at forbedre kundeoplevelsen og øge virksomhedens værdi ved at skærpe det strategiske fokus. Det lover Michael Nørregaard Wilkens, der er executive advisor i den internationale rådgivningsvirksomhed Strategyzer og oplægsholder på […]

Viden til Vækst: Gode teams har psykologisk tryghed

Den 12. september inviterer vi i samarbejde med LearnX til erhvervskonference, hvor du bl.a. kan møde ledelsesrådgiver Christian Ørsted, der sætter fokus på, hvordan psykologisk tryghed kan løfte medarbejderne markant. Vi har forinden været i dialog med Christian Ørsted, der løfter lidt af sløret for sit oplæg. Husk, at du som partnervirksomhed får 50% rabat på billetprisen.

Netværk styrker Pia Mathiasens HR-kompetencer

Med HR-ansvar for over 300 medarbejdere, har HR-ansvarlig hos Ken Hygiejne Systems A/S, Pia Mathiasen, trådt ind i vores HR-netværk for at få ekstern, faglig sparring med ligesindede. Er du også interesseret i en netværksgruppe – så har vi også et til dig!

Bestyrelsesuddannelse klæder Torsten Kjeldsen bedre på til bestyrelsesarbejdet

COO i Broen-Lab, Torsten Kjeldsen, har netop færdiggjort ”Bestyrelsesuddannelsen med fokus på små og mellemstore virksomheder” ved Århus Universitet, og han kommer med en klar anbefaling. Som partnervirksomhed kan du stadig nå at komme med på en af de eftertragtede pladser til en favorabel pris - deadline for næste hold er den 17. maj 2024.

Video: Tietgenprisen 2024

Til Fynsk ErhvervsTopmøde den 18. april modtog Jens Hempel-Hansen Tietgenprisen som påskønnelse for sit store engagement indenfor cirkulær økonomi og ESG og for at stille sig i front for at gøre affald til morgendagens ressource og næste generations guld

Video: Morgendagens succes kræver innovation og stærke partnerskaber

De næste 10 år bliver vildere end de seneste 5.000, og teknologien kommer til slå igennem på måder, vi ikke kan forestille os i dag. Det er ikke alt, man kan overskue at gøre på en gang, men det handler bare om at komme med, mener innovationsekspert Mads Thimmer

Mod og vilje holder 195-årige H.J. Hansen på toppen

Med en historie, der rækker imponerende 195 år tilbage i tiden, har Odense-virksomheden H.J. Hansen præsteret en holdbarhed af international topklasse, Til trods for, at dagen for 200-års-jubilæet nærmer sig, er der bestemt ingen fare for, at H.J. Hansen går i stå. Faktisk har virksomheden aldrig været mere relevant end den er i dag. Affald […]

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer