Nyheder • 06/11/2024

Lucia Care: Boost produktiviteten og arbejdsglæden

Dyb træthed er i dag et problem, som mange danskere oplever. Det er med til at reducere både arbejdsglæden, kreativiteten og performance i de danske virksomheder. Fænomenet kaldes for “The Great Exhaustion”, der beskriver voksnes udbredte følelse af træthed, udmattelse og overvældelse. Og ifølge Den Nationale Sundhedsprofil oplever hele 21,7 % af befolkningen at være “meget generet” af træthed inden for de seneste 14 dage. Til sammenligning lå tallet i 2010 på 15,1 %. (kilde: Den Nationale Sundhedsprofil 2023)

For at komme problemet til livs tilbyder speciallægerne og stifterne af Lucia Care, Nanna Kirkebjerg og Christian Bøving, en række foredrag, der sætter fokus på danskernes udfordringer med træthed. Her tager de udgangspunkt i videnskabeligt baserede indsigter og praktiske råd, der skal hjælpe medarbejdere med at vende træthed til overskud i arbejdslivet.

Det er tydeligt, at denne træthed, både mentalt og fysisk, er et problem for virksomhederne, lederne og for de enkelte medarbejdere.

“Produktiviteten, arbejdsglæden og lysten til at gå på arbejde daler. Der er kortere vej til sygemelding, og der er andre symptomer, som kommer i kølvandet, når du ikke har overskud og mangler energi som f.eks. hovedpine, søvnproblemer, stress og andre kropslige symptomer. Derfor skal der fokus på dette, bl.a. gode rammer og en anden arbejdsmiljø-indsats. Det er afgørende at have fokus på de fire ben som kost, bevægelse, søvn og de-stress” udtaler Nanna Kirkebjerg.

Lucia Care Clinic kombinerer konventionel medicin med integrative metoder og er den eneste af sin slags i Norden. Derudover er Lucia Care også en succesfuld hudplejeserie, der kombinerer naturmedicinske traditioner med moderne dermatologi.

Eksklusivt foredrag viser vejen

Og den 4. december 2024 har partnervirksomheder i Fynsk Erhverv mulighed for at blive klogere på træthed, når Lucia Care inviterer til eksklusivt foredrag. Her får deltagerne praktiske værktøjer til at øge både produktiviteten, kreativiteten og arbejdsglæden – ikke kun på arbejdspladsen, men også i det personlige liv.

Nanna og Christian sætter bl.a. skarpt på spørgsmålet “Hvad bygger det sundeste, mest bæredygtige og handlekraftige arbejdsliv egentlig på?”. Her trækker de på forskeren Dan Buettners teorier om de blå zoner, der sætter fokus på, at folk lever længst og sundest med stærke fællesskaber, naturlig kost, daglig bevægelse og meningsfuldt arbejde. Samtidig ser de på fordelene ved en menneske-centreret tilgang til at skabe motivation og resultater i et ambitiøst arbejdsmiljø:

Jeg har set i mit arbejde som leder og militær cheflæge for mange udsendte, hvor meget menneske-centreret indsats og et smittende, ambitiøst arbejdsmiljø gør for arbejdsindsatsen.

“Og hvordan glæden ved at arbejde øges på den måde med små tiltag indenfor motivation, anerkendelse og arbejdsmiljø. Her er det også vigtigt at anerkende, at kost, motion, destress og søvn bidrager til billedet og fokus på helheden hos den enkelte ansatte, det private regi og energien, der bruges udenfor arbejdet, skal også indgå i analysen omkring træthed og arbejdsglæde” fremhæver Christian Bøving og fortsætter:

“Er arbejdet noget, der kun tager energi, eller tilføres der energi, når vi er på arbejdet? Her kan laves mange stærke ændringer, hvis man har analyseret ressource og belastninger hos den enkelte, ligesom man skal oplyse og uddanne medarbejderne i selv at lave den analyse på dem selv, så de kan komme ud af deres kroniske træthed, lave energi og omprioritere i livet. I foredraget kommer vi bl.a. ind på disse analyser.”

Oplever du medarbejdere eller kollegaer, der har problemer med træthed, så kommer Nanna Kirkebjerg her en lille smagsprøve på, hvad deltagerne får med fra foredraget den 4. december:

Lær at analyserer dig selv og dine medarbejder i forhold til overskud og energi.

“Kortlæg deres og dine egne ressourcer og belastninger og implementér disse indsigter på arbejdspladsen med resultat i fysisk og mentalt overskud både hos den enkelte medarbejder ligesom hos lederne. Dette vil smitte af i hele virksomheden, både med øget trivsel og produktivitet og give vedvarende bæredygtig arbejdsglæde”.

Du kan tilmelde dig foredraget: Boost produktiviteten og arbejdsglæden her.

_______________________________

Om founderne bag Lucia Care:

Nanna Kirkebjerg er speciallæge i almen medicin og founder af Lucia Care, der er en privatklinik for personer med stress og udbrændthed. Lucia Care Clinic kombinerer konventionel medicin med integrative metoder og er den eneste af sin slags i Norden. Nanna har desuden en international uddannelse i naturmedicin.
Lucia Care er også en succesfuld hudplejeserie, der kombinerer naturmedicinske traditioner med moderne dermatologi. Serien sælges i dag i Danmark og er på vej til det tyske marked via Amazon.

Christian Gerhard Bøving  er speciallæge i almen medicin og co-founder af Lucia Care. Christian har arbejdet som læge både i Danmark og udlandet, blandt andet i samarbejde med de danske specialstyrker. Han er en engageret formidler af redskaber til at styrke mental og fysisk sundhed og har desuden været lægefaglig ekspert på TV2.

Lokal vidensdeling driver udviklingen af HR-rollen

HR har en unik mulighed for at tage en endnu mere aktiv rolle i udviklingen af fremtidens bæredygtige organisationer. Og det er præcis, hvad virksomhederne i Fynsk Erhvervs HR-netværk gør. Fynsk Erhvervs HR-netværk er vi ikke bare med på sidelinjen – vi er med til at sætte kursen. HR er ikke blot en støttefunktion eller […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]

Orifarm: Imponerende vækstrejse bygger på mod og ambitioner

Orifarms imponerende vækstrejse har fra starten været præget af at tænke ud over Danmarks grænser. I dag ser virksomheden et stort potentiale for Odense inden for Life Science, som kan være med til at styrke hele Fyn.

Videnforum: Adgang til ny viden i et fortroligt forum

Fynsk Erhvervs Videnforum har siden 2022 tilbudt erhvervsledere en unik platform for strategisk sparring, videndeling og personlig udvikling. Her mødes ledere fra forskellige brancher i et fortroligt rum, hvor konkrete problemstillinger bliver diskuteret, erfaringer bliver delt, og nye løsninger bliver skabt. Møderne er professionelt faciliteret og sikrer, at deltagerne får konkrete redskaber, inspiration og løsninger […]

Lars Bak: Samtaler på cyklen er noget særligt

Ifølge eks-pro Lars Bak, så er cykelture perfekte til at lære hinanden at kende. Og kombinationen af cykling, erhvervsliv og personlig udvikling er det perfekte match.

Unge ledere skal styrkes i nye netværk hos Fynsk Erhverv

Hos Fynsk Erhverv åbnes dørene nu til et helt særligt Young Pro-netværk, der skal hjælpe unge ledere med at udvikle sig fagligt og personligt i et fortroligt og inspirerende forum. Thomas Olsen, som er udpeget til at facilitere netværket, bringer mere end 20 års erfaring med ledelse og udvikling af nye ledere ind i projektet. […]

BCM Transtech: Fra lokal maskinfabrik til global markedsleder

Broby: Da BCM Transtech besluttede at satse alt på en enkelt niche, ændrede det virksomhedens kurs for altid. Fra at have været en klassisk, lokal maskinfabrik med et bredt fokus på at løse alle nærværende udfordringer, blev fokus i begyndelsen af 2000’erne skarpt rettet mod ét enkelt marked. Den strategi har gjort dem til verdens […]

Hesehus: Vil vinde hele verden med brugerdreven innovation af teknologierne som løftestang

Interview med Lars Hedal, administrerende direktør i Hesehus For 22 år siden var det ikke mange, der så mulighederne indenfor digitalisering og tech – eller EDB, som det blev kaldt dengang. Men det gjorde det nystiftede e-handelshus Hesehus. Medstifter og administrerende direktør Lars Hedal fortæller, at virksomheden fra starten havde en målsætning om at skabe […]

BG Burcharth i 100 år: Fra smøreolie til CO₂-fangst og grøn innovation

BG Burcharth er en af pionererne inden for bæredygtige løsninger, og virksomheden arbejder målrettet på at forblive aktuelle i et hurtigt skiftende marked. Men under den moderne facade ligger der en historie, der strækker sig tilbage til 1924, hvor BG Burcharth blev grundlagt i en baggård i Odense som leverandør af olie og smøreudstyr til byens værksteder.

USA’s nye verdensorden: Trusler og muligheder for fynske virksomheder under Trump

Efter nyhedsbureauet APs udmelding om, at Donald Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg, står verden over for en betydelig omvæltning, mener tidligere forsvarschef Peter Bartram. Den 21. november kommer Peter Bartram til Fynsk ErhvervsTopmøde, hvor han deler sin viden og erfaringer om, hvad den nye globale verdensorden har af betydning for de fynske virksomheder.

HJHansen Recycling Group: Bæredygtighed som katalysator for god forretning

Interview med administrerende direktør Mogens Bach Christensen Bæredygtighed er på ingen måde et nyt koncept for HJHansen Recycling Group. Faktisk ligger det i virksomhedens DNA, forklarer administrerende direktør Mogens Bach Christensen. Siden 1880’erne har virksomheden arbejdet med cirkulær økonomi og et ansvarligt forbrug af ressourcer ved at opkøbe, forarbejde og videresælge hestesko, klude og ben […]

Integris Composites: Konkurrence styrker innovationen

VISSENBJERG: Integris Composites (Integris) er et fynsk ingeniør- og designhus med dybe rødder i det fynske, idet virksomheden oprindeligt udspringer fra det A.P. Møller-ejede Roulund. Virksomheden har gennem årene opbygget en produktion baseret på dyb materialeindsigt, og i dag er Integris etableret som en international aktør inden for avancerede kompositmaterialer til forsvarsindustrien. Med højteknologiske løsninger, […]