Nyheder • 10/10/2022

FV22: Løsning på vej – dog først i 2029

Der er nu udsigt til en løsning på de trafikale udfordringer, som både virksomheder, ansatte og beboere i området omkring erhvervsområdet i Højme lever med dagligt. En løsning, der påregnes gennemført i forbindelse med udvidelsen af den fynske motorvej syd om Odense, og som forventes færdig i 2029.

Det var det positive budskab, som transportminister Trine Bramsen kom med, da hun fredag den 9. september 2022 lagde vejen forbi logistikvirksomheden Alex Andersen Ølund A/S.

Op til folketingsvalget i 2019 deltog selvsamme Trine Bramsen i en paneldebat ved et velbesøgt valgmøde hos GASA i samme erhvervsområde. Her satte Fynsk Erhverv bl.a. fokus på de massive udfordringer for virksomhederne med adgang til/fra motorvejen. En paneldebat, som efterfølgende har været fulgt op af møder på virksomhederne i erhvervsområdet med forskellige folketingspolitikere, fynske såvel som jyske, herunder tidligere transportministre, borgmester og rådmand i Odense Kommune og flere af de berørte virksomheder.

Kort før sommerferien var en mindre delegation fra Fynsk Erhvervs bestyrelse i Transportministeriet til møde med transportministeren, hvor også dette projekt var på agendaen. Og løbende har den fynske motorvej og behovet for ekstra tilslutningsanlæg været drøftet med de fynsk valgte folketingspolitikere.

Fynsk Erhverv har stædigt fastholdt fokus på nødvendigheden af at få løst denne udfordring, og derfor var det en god melding fra transportministeren.

Projektet er – ligesom udvidelsen af den fynske motorvej syd om Odense – en del af Infrastrukturaftalen 2035 og har således bred politisk opbakning.

De fynske virksomheder peger i en dugfrisk undersøgelse forud for valgudskrivelsen på, at det er vigtigt netop at få de 14 km syd om Odense udbygget til tre spor i hver retning langt tidligere, end det er planlagt og at få dimensioneret adgangsforholdene til de fynske motorveje, så de kan klare den massive trafik.

Desværre er udvidelsen af den fynske motorvej syd om Odense først fastsat til opstart i 2025. Da et nyt tilslutningsanlæg skal gennemføres i forbindelse med udvidelsen af de næste 14 kilometer syd om Odense, har det lange udsigter for både virksomheder, ansatte og beboere, før de lange køer og tunge lastvognstog gennem boligområderne er væk.

Vi vil i Fynsk Erhverv følge disse projekter helt til dørs og lægge pres på for at få projekterne fremrykket.  Derudover er det vigtigt, at det bliver de rigtige og fremtidssikrede løsninger, der vælges.

I forhold til trængselsproblemerne ved erhvervsområdet i Højme vil den rigtige løsning være et nyt tilslutningsanlæg mellem afkørsel 52 og 53, dimensioneret til modul- og duovogntog.  Og i forhold til A43 på Svendborg-motorvejen vil den rigtige løsning være en udbygning af det eksisterende tilslutningsanlæg.

Det er oplagt for de fynske folketingskandidater at få sat fokus på erhvervslivets udfordringer og fokusere på disse fynske projekter – for virksomhederne, de ansatte, beboerne – for miljøet.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen

Fokusér på personalet: Tidlig indsats kan skabe bedre trivsel

Flere virksomheder rykker fokus fra brandslukning til forebyggelse, når det gælder medarbejdernes trivsel. Det handler om at være tæt på, tilgængelig – og klar, før problemerne vokser sig store. Det fortæller blandt andre Betina Dich Skipper, der driver virksomheden Human Navigator.

Masterclass i strategi og innovation begejstrede deltagerne

At skabe vækst og innovation kræver tid og refleksion – en udfordring for mange virksomheder, hvor daglig drift ofte tager al opmærksomhed. Masterclass-forløbet i strategi og innovation fra Fynske Bank og Fynsk Erhverv har imidlertid givet en række fynske virksomheder en unik mulighed for at arbejde målrettet med forretningsudvikling og netværk. “Alene det at sætte […]

Titech-direktør: At sige målene højt var første skridt mod succes

Fra eltavler i kælderen til landsdækkende koncern. Ulrik Juul har altid tænkt stort – og sagt det højt. Nu er Titech Electric solgt, men han fortsætter rejsen mod endnu større ambitioner som direktør i sit livsværk

Forsker: Bestyrelsesuddannelse kan være nøglen til, at SMV’ere omstiller sig til fremtiden

Bestyrelser i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) står midt i en tid med hastige forandringer. Teknologiske fremskridt, bæredygtighed og geopolitiske ændringer kræver hurtig tilpasning

Krautwald: Nye vaner skal slå rod, før strategi bliver til virkelighed

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Lokale virksomheder forholder sig til Odenses fremtid

En række lokale virksomheder greb muligheden, da Fynsk Erhverv for nylig inviterede til dialogmøde om Odense fremtidige udvikling. Anledningen var det forslag til Kommuneplan 2024-2036, som Byrådet havde sendt i høring. Også rådmand Søren Windel, adm. Direktør Erik Jespersen og byudviklingschef Karin Niemann-Christensen var mødt op for at præsentere planforslaget og lytte til virksomhedernes ønsker […]

Er du ny direktør i Fynsk Erhverv?

Vil du arbejde dedikeret for at fremme rammer og vilkår for det fynske erhvervsliv? Fynsk Erhverv mangler en visionær direktør med kommerciel forståelse og politisk tæft. Hvis det er dig, får du mulighed for at blive frontpersonen for Fyns erhvervslivs mest interessante netværksorganisation! Tæt på medlemmerne Fynsk Erhverv er en medlemsfinansieret organisation, som arbejder benhårdt […]

CFB Industri i vækst: Ledelse, fusion og strategi

Det er sjældent, at virksomhedsfusioner og generationsskifter forløber uden gnidninger, og slet ikke, når begge dele sker samtidig. Men det er ikke desto mindre i store træk, hvad der skete for CFB Industri