Nyheder • 10/10/2022

FV22: Løsning på vej – dog først i 2029

Der er nu udsigt til en løsning på de trafikale udfordringer, som både virksomheder, ansatte og beboere i området omkring erhvervsområdet i Højme lever med dagligt. En løsning, der påregnes gennemført i forbindelse med udvidelsen af den fynske motorvej syd om Odense, og som forventes færdig i 2029.

Det var det positive budskab, som transportminister Trine Bramsen kom med, da hun fredag den 9. september 2022 lagde vejen forbi logistikvirksomheden Alex Andersen Ølund A/S.

Op til folketingsvalget i 2019 deltog selvsamme Trine Bramsen i en paneldebat ved et velbesøgt valgmøde hos GASA i samme erhvervsområde. Her satte Fynsk Erhverv bl.a. fokus på de massive udfordringer for virksomhederne med adgang til/fra motorvejen. En paneldebat, som efterfølgende har været fulgt op af møder på virksomhederne i erhvervsområdet med forskellige folketingspolitikere, fynske såvel som jyske, herunder tidligere transportministre, borgmester og rådmand i Odense Kommune og flere af de berørte virksomheder.

Kort før sommerferien var en mindre delegation fra Fynsk Erhvervs bestyrelse i Transportministeriet til møde med transportministeren, hvor også dette projekt var på agendaen. Og løbende har den fynske motorvej og behovet for ekstra tilslutningsanlæg været drøftet med de fynsk valgte folketingspolitikere.

Fynsk Erhverv har stædigt fastholdt fokus på nødvendigheden af at få løst denne udfordring, og derfor var det en god melding fra transportministeren.

Projektet er – ligesom udvidelsen af den fynske motorvej syd om Odense – en del af Infrastrukturaftalen 2035 og har således bred politisk opbakning.

De fynske virksomheder peger i en dugfrisk undersøgelse forud for valgudskrivelsen på, at det er vigtigt netop at få de 14 km syd om Odense udbygget til tre spor i hver retning langt tidligere, end det er planlagt og at få dimensioneret adgangsforholdene til de fynske motorveje, så de kan klare den massive trafik.

Desværre er udvidelsen af den fynske motorvej syd om Odense først fastsat til opstart i 2025. Da et nyt tilslutningsanlæg skal gennemføres i forbindelse med udvidelsen af de næste 14 kilometer syd om Odense, har det lange udsigter for både virksomheder, ansatte og beboere, før de lange køer og tunge lastvognstog gennem boligområderne er væk.

Vi vil i Fynsk Erhverv følge disse projekter helt til dørs og lægge pres på for at få projekterne fremrykket.  Derudover er det vigtigt, at det bliver de rigtige og fremtidssikrede løsninger, der vælges.

I forhold til trængselsproblemerne ved erhvervsområdet i Højme vil den rigtige løsning være et nyt tilslutningsanlæg mellem afkørsel 52 og 53, dimensioneret til modul- og duovogntog.  Og i forhold til A43 på Svendborg-motorvejen vil den rigtige løsning være en udbygning af det eksisterende tilslutningsanlæg.

Det er oplagt for de fynske folketingskandidater at få sat fokus på erhvervslivets udfordringer og fokusere på disse fynske projekter – for virksomhederne, de ansatte, beboerne – for miljøet.

Paneldebat om attraktive arbejdspladser: Tid, tillid og tydelighed

Hvordan skaber vi sunde virksomheder og attraktive arbejdspladser på Fyn – og hvordan balancerer vi de mange hensyn i en kompleks tid? Det var omdrejningspunktet for en levende paneldebat på Fynsk ErhvervsTopmøde.

Video: Årets Tietgenpris-modtager bygger byer og fællesskaber

Tietgenprisen 2025 går til Per Jørgensen – medejer og bestyrelsesformand i 5E Byg A/S og drivkraft bag en lang række initiativer, der har sat tydelige aftryk i Middelfart og på Fyn.

Ekspert: Virksomheder skal holde fokus på det væsentlige

Ifølge arbejdsmarkedsresearcher Alexandra Krautwald giver målstyring kun mening, når virksomheden ser helheden og har tålmodighed til at fastholde forandringer, indtil de har bidt sig fast.

Albani: Tillid starter hos ledelsen – det er noget vi opbygger sammen

I dagens Danmark er tillid en forudsætning for overhovedet at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere. Det har ændret måden, man driver bryggeri på hos Royal Unibrew.

Novo Nordisk i Odense: “Vi kommer ikke med spidse sko”

Når Stine Wolf Randrup træder op til debatten på Fynsk ErhvervsTopmøde den 30. april, bliver det med et klart budskab: Novo Nordisk er kommet til Odense for at blive – men med stor respekt for det fællesskab, de træder ind i. “Vi går ind i det her med ydmyghed. Vi ved, vi starter højt og […]

Kolster risikerer at sige nej til ordrer – tiltrækning af medarbejdere er blevet en ledelsesdisciplin

Hos Tømrer- og snedkerfirma Kolster A/S i Middelfart er der gang i hjulene. Men uden nok medarbejdere til at følge med efterspørgslen risikerer direktør Tue Christiansen at skulle sige nej til opgaver, han gerne ville tage ind. Markedet er der. Kunderne er der. Men for at kunne sige ja, kræver det folk – og dem […]

Stadil: Fremtidens lederskab kræver sult, mod og kant

Christian Stadil har altid gået sine egne veje. Han kombinerer buddhisme med benhård forretning og investeringer i startups med meditation og meningsfulde arbejdsfællesskaber. Til september gæster han Learn X, hvor han deler sine erfaringer med at lede i en tid præget af AI, innovation og strategisk usikkerhed.

Klimapraktikanter gav Danren Bogdol fremdrift og struktur

Danren Bogdol er en professionel servicevirksomhed med base i Odense, der gennem mere end 40 år har leveret rengøringsydelser til offentlige og private kunder i hele landet. Virksomheden bygger på faglighed, effektivitet og ordentlighed.

HR-netværk gav LAIT værktøjer til aktuel udfordring

Da Gert Rasmussen fra det digitale bureau LAIT i begyndelsen af året præsenterede en konkret HR-udfordring i Fynsk Erhvervs HR-netværk, gjorde han det med et klart formål: At få andres ærlige blik på situationen