Nyheder • 28/08/2020

Lindø-direktør: Vi bygger gerne mere til de rette lejere

Carsten Aa, Administrerende direktør Lindø Port of Odense

Med mere end 6,1 millioner kvadratmeter erhvervsarealer og end 200.000 kvadratmeter industribygninger til alskens formål hører LINDØ port of ODENSE A/S allerede til i sværvægter-klassen. 

Men det slutter ikke der, for der er store udvidelser i gang, og derfor glæder administrerende direktør Carsten Aa sig til at fortælle mere og vise rundt, når Fynsk Erhverv holder fyraftensmøde hos LINDØ port of ODENSE A/S den 1. oktober.

“Når udvidelsen er færdig, så har vi 1 kilometer ny kaj og 400.000 kvadratmeter erhvervsarealer mere, så vi er oppe på i alt 6,5 millioner kvadratmeter,  fortæller Carsten Aa, og fortsætter:

Man skulle tro, at det var nok, men vi har faktisk en udlejningsprocent tæt på 90, og vi bygger gerne nyt til de rette lejere

og han tilføjer, at havnen allerede er blandt landets største, målt på kvadratmeter.

Fremtidens transport

De eksisterende virksomheder, der har til huse i LINDØ port of ODENSE tæller blandt andet en lang række virksomheder inden for vindmølleindustrien, der nyder godt af avancerede testmiljøer og den nære adgang til skibstransporten.

Og netop logistikken er det mest væsentlige omdrejningspunkt for LINDØ port of ODENSE, fortæller Carsten Aa, som også forudser, at der vil blive endnu mere travlt på kajerne i de kommende mange år.

“Havnen er jo et kæmpe logistikcenter, og søfarten er et rigtig godt alternativ til lastbilerne. I forvejen kommer 80 procent af al import og eksport til Danmark ad vandvejen, men alligevel har vi overfyldte motorveje, så jeg tror, at der skal rykkes endnu flere transporter af industriprodukter ud i havnene istedet for at lægge mere asfalt,” konstaterer Carsten Aa, der peger på endnu en god grund til at se nærmere på mulighederne på LINDØ port of ODENSE:

“Søfarten er både sikker og mere miljøvenlig end landtransporten, og jeg mener, at havnene er en del af den grønne omstilling til fremtiden.”

Kom med til fyraftensmøde på LINDØ port of ODENSE

Fyraftensmødet hos LINDØ port of ODENSE inkluderer også fremvisning af Skandinaviens største storskala metal 3D-print facilitet hos FORCE Technology samt en rundvisning hos LORC, der kan bryste sig af at have et af verdens største og mest avancerede testfacilitet for havvindmøller.


Læs mere og tilmeld dig arrangementet her.