Debat • 11/11/2021

KV21:  Gør Odense tilgængelig, levende og attraktiv

Nyt udspil til en ”Vision for Odenses vejnet og lufthavn” fra Konservative i Odense rammer centralt ned i de udfordringer, som både borgere og erhvervsliv støder på allerede i dag.  Og derfor er udspillet et godt forhandlingsudspil for fremtidige investeringer i et tilgængeligt, levende og attraktivt Odense.

Der er en udbredt opfattelse af, at det er bilerne, der er det reelle problem.  Men i virkeligheden er det den manglende udbygning og tilpasning af infrastrukturen til borgeres og erhvervslivets behov, der er akilleshælen, fordi der for langt de fleste ikke er tilstrækkeligt attraktive alternativer til bilen.

Odense Byråd har som bekendt vedtaget en vision for Odense om klimaneutralitet i 2030. Klimaneutralitet er ikke lig med nul biler.  Det handler for bilernes vedkommende alene om, hvilke drivmidler de kører på. For skal vi sikre et levende og attraktivt Odense, så skal det være tilgængeligt for alle, borgere som virksomheder.  Det gælder i erhvervsområderne, i forstæderne, på indfaldsvejene og i bymidten.

Omstillingen til klimaneutralitet er ikke et nulsumsspil.  Vi skal alle investere og omstille os, men det forudsætter, at alternativerne er opnåelige, teknologierne udviklet og infrastrukturen tilstede.   Det er således ikke et ’enten-eller’, men et ’både-og’.

Derfor sender Fynsk Erhverv hermed en opfordring til det kommende byråd til at samles omkring dette udspil og i enighed lægge en plan for de næste 10 års investeringer i vejnet og lufthavn.

Publiceret på Fyens.dk den 6. november 2021

Gør-det-selv med effektive software-robotter

Hvis din virksomhed martres af gentagne, kedelige og tidsrøvende arbejdsprocesser, der tager tid fra medarbejderne, er der rigtigt godt nyt. Den moderne teknologi gør det nemlig muligt at automatisere rigtig meget, og faktisk er værktøjerne nu blevet så nemme at arbejde med, at de ansatte selv kan sætte systemerne op. Det fortæller Jesper Hansen, der […]

Klimapilot klædte virksomhed bedre på til grøn omstilling

Mathias Høck har bekræftet vognmandsvirksomheden Peder Olsen & Søn i, at nytænkning kan være lønsomt

Det fynske Vækstbarometer 2023

Det fynske Vækstbarometer 2023 er klar. Her er viden og inspiration fra de fynske virksomheder til at realisere yderligere potentiale og skabe en positiv udvikling og vækst i virksomhederne i fremtiden.

Trængte budgetter flytter aben videre til virksomhederne

De kommunale budgetter for 2024 er på agendaen i de fynske kommuner lige nu og traditionen tro er der besparelser og omprioriteringer i sigte. Det giver god mening i mange tilfælde, men det går sjældent stille af sig.

Tempur-direktør anbefaler øget fokus på sikkerhed

Selv om man er ret sikker på, at man har sine sikkerhedsforanstaltninger godt på plads, kan det ikke skade at blive klogere

Mindeord om Preben Nielsen

Æresmedlem i Fynsk Erhverv, Preben Nielsen, er gået bort. Empatisk, nærværende, lyttende og vidende – et skattet medlem i foreningen gennem rigtig mange år.

Gratis værktøjer og ressourcer til at sikre normal drift under kommende kriser

35 fynske virksomheder fik kort før sommerferien fyldt deres værktøjskasse, da de deltog i seminaret “Beyond the Crisis”. Bag overskriften “Beyond the Crisis” gemmer sig et omfattende projekt, som  Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (GTS-Institut) netop har afsluttet.  Projektet har det formål at blive klogere på, hvordan man sikrer fortsat drift under kriser. Vi har […]

Vigtigt at kunne trykprøve ideer i sit netværk

Muligheden for faglig sparring og idéudvikling står øverst på listen når Martin Murrekilde skal fortælle om værdierne i et HR-netværk

Klimaregnskaber sikrer virksomheder et forspring

Den 29. august indleder Udvikling Assens, Totalbankens og Fynsk Erhverv i fællesskab forløbet “GO GREEN – Lav dit første klimaregnskab”