Nyheder • 18/08/2020

House of Code genopfrisker coronapolitik

Henrik Grove, House of Code

For House of Code har udviklingen i coronakrisen betydet, at virksomheden efter sommerferien har gentænkt arbejdspladsen, så de ansatte i endnu højere grad kan skræddersy deres arbejdsdag. Samtidig er retningslinjerne strammet op igen.

“I ledelsen følger vi selvfølgelig hele tiden med i udviklingen, så vi er bedst muligt klædt på til at sikre arbejdspladsen. Aktuelt betyder det blandt andet, at alle der er kommet hjem fra ferie i udlandet, skal aflevere to negative test, før de skal komme ind på kontoret igen. Det er helt i orden, at de har været udrejst, men indtil vi er sikre på, at de ikke smitter, arbejder de hjemmefra for en sikkerheds skyld,” fortæller Henrik Grove, der er HR- og driftschef i House of Code.

“Det gælder også for gæster, som vi skal holde møder med. Hvis de har været i udlandet i sommerferien, så holder vi online-møder med dem i stedet, og det fungerer uden problemer,” siger Henrik Grove.

Nyt pladssystem og en ny hverdag

Ganske som andre danske virksomheder sendte softwarevirksomheden alle mand hjem, da krisen ramte i marts. Men for House of Code havde det ikke nogen negativ effekt på produktiviteten, og blandt andet derfor er muligheden for hjemmearbejde nu blevet en endnu mere integreret del af arbejdspladsen.

“Vi laver arbejdsplads på en ny måde nu. Vi har spurgt de ansatte, om de helst vil arbejde mest hjemmefra, for så får de en fleksplads, som de kan booke, som man booker et mødelokale. Hvis de hellere vil være mest på kontoret, så får de en fast plads,” siger Henrik Grove, som røber, at 80 procent har valgt faste pladser:

“Rent produktionsmæssigt fungerer det fint, når vores ansatte sidder derhjemme, men de kan godt lide det sociale i at gå på arbejde og møde kollegaerne, så det var det, som de fleste havde savnet, da de kom tilbage i første omgang,” fortæller Henrik Grove videre.

Det nye system med booking af pladser træder i kraft den 1. september, men allerede nu er de fysiske ændringer som afskærmning mellem pladserne, rigelige mængder af håndsprit og papirhåndklæder allerede blevet en integreret del af hverdagen i House of Code.

“Det har vi vænnet os til alle sammen, og det er ikke raketvidenskab at følge med i, men for os har det også været en naturlig del af ledelsen, at vi lige genbesøger vores corona-retningslinjer med mellemrum, og det bliver vi nok også ved med længe endnu,” konstaterer Henrik Grove.

Læs mere om House of Code på Den fynske virksomhedsportal